Riješeno

eSIM na bonovima

  • 7 September 2021
  • 9 odgovora
  • 820 pregleda

  • Probio led s 1 postom
  • 2 odgovora

Pozdrav svima.

 

Pitanje moje je sljedece, zasto ne mogu dobiti esim ako imam tarifu na bonove, nego je predvidjeno samo za one koji imaju pretplatu?

 

Hvala unaprijed na odgovoru

icon

Najbolji odgovor od A1_Mirjana 29 March 2022, 13:51

Pogledaj original

Odgovora 9

Razina korisnika 6
Bedž +6

Zato jer e-sim možeš aktivirati jedino na spomenutim mobitelima (iPhone , S21, i još tam neki nabrojani), a koje u A1 možeš kupiti isključivo kroz pretplatu. Dakle, mobiteli koji podržavaju e-sim nisu dostupni za bonaše. Tj.jesu u slobodnoj prodaji, ali i onda ti treba neka pretplata za e-sim.

 

Tebi je to logicno? Nova tehnologija napravljena koju mogu koristit korisnici pretplate, a ne korisnici prepaida. Pa poanta te tehnologije je da imas vise mreza na mobitelu.

Hvala na odgovoru

Pozdrav

Razina korisnika 6
Bedž +6

Hm? Ne znam da li griješim, ali korisriti možeš isključivo 1 e-sim u realnom vremenu, ne mogu ti biti aktivna 2 ili više e-sim profila. Koliko mi je poznato- i strani telekomi e-sim nude kroz pretplatu.

Budući da naši operateri još ne traže registraciju prepaida (u EU je ona obvezna), onda me ni ne čudi da prepaid ne može imati e-sim, jer su na e-simu svi korisnički podaci (ime, prezime,tarifa i sl.)

Ali nije ni to najgore kaj sam čula. Upravo zahvaljujući e-simu moglo bi se desiti da telefoni ponovno budu zaključani na mrežu, jer će ih proizvođači raditi sa ugrađenim e-simom (A1,Telemach,HT,....). I ne znam kak bu to Europa hendlala, budući da nas europljane štiti zakon o nezaključavanju na mrežu, a tehnologija e-sima baš traži to. (To ne znači da se neće moći koristiti druge mreže, već da je originalni e-sim povezan sa određenim operaterom-što kad pogledaš i ima logike. Operater razvija e-sim, i najbolje će raditi na provjerenim uređajima, a to su uređaji kupljeni kod njega)

Sada mi je jasnije. Hvala ti puno na odgovoru.

 

Pozdrav:)

 

Razina korisnika 6
Bedž +6

Mala ispravka: vani postoje i prepaid e-simovi, ali moraš imati validnu e-mail adresu, drugim riječima- moraš biti registriran, a to opet dovodi do onoga kaj sam već napisala- naši operateri (još) ne traže obveznu registraciju prepaid računa, a to će se dogoditi kada se skroz prestanu prodavati fizičke sim kartice, a to će se vjerojatno i desiti unutar 5-10 godina, ako ne i prije

Uveden je esim na bonove ali kako ga dobiti putem weba ili podrske jer poslovnice recimo nemam nigdje blizu 

u podrsci su mi rekli da moram preko webshopa a tamo ga ne mogu nac 

Razina korisnika 1
Bedž +3

@Menalo24  ako nemaš A1 poslovnicu u blizini, onda eSIM možeš vrlo lako zatražiti putem Službe za korisnike na 0800 091 091 ili, ako imaš registriran broj i e-mail adresu, svoj zahtjev možeš poslati na sluzba.za.korisnike@a1.hr :)

Razina korisnika 6
Bedž +6

Da li je e-sim potreban za 5G ili se može i prek fizičke sim kartice koristiti 5G mreža na prepaidu?

Razina korisnika 3
Bedž +3

@nickno može se koristiti i putem fizičkog SIM-a. 

Odgovori