Riješeno

A1 webmail

  • 2 October 2018
  • 16 odgovora
  • 126316 pregleda

Imala sam mail na bivsoj vipovoj stranici, VIP webmail a di je sad to nestalo?! Stvarno sam ga dosta koristila i ja sad ne mogu vise to naci niti uci u svoje mailove...help?!?!
icon

Najbolji odgovor od gogsy1975 2 October 2018, 20:35

Pogledaj original

Odgovora 16

Razina korisnika 7
Bedž +3
Kad se preko weba ulogiras na MojA1, gore desno pod ikonicom (gdje je i logout) imaš webmail. Ili ukucaj adresu http://webmail.a1.hr
Hvala puno!!!
Razina korisnika 6
Bedž +6
Vaša veza sa s domenom webmail.a1.hr kriptirana je zastarjelim kriptografskim paketom. Se trebam brinuti?
Razina korisnika 7
Bedž +3
@nickno - ne, firefox zna tako nešto javljati redovno. Ja poslovnom mail-u ne mogu niti pristupiti bez prihvaćanja te poruke i certifikata. Probaj drugim browserom.
Razina korisnika 6
Bedž +6
Svi browseri na mom S9+ to javljaju. Onda se pojavi "vaša sesija je istekla", pa malo vrti i paf, moj mejl se otvori, ali ja se tim mejlom uopće nemrem ulogirati na Moj A1(na S9+)piše da je korisnik neaktivan ,ako upišem ime.prezime@a1net.hr, piše da korisničko ime ili lozinka nije točna.I zašto mi je mejl promijenjen u ime.prezime@a1net.hr, a otvara mi se @vip.hr
Razina korisnika 7
Bedž +3
Ja na S7 edge iz chrome-a uredno otvorim webmail. A logiram se s korisničkim imenom koji mi je za mojA1. Dakle ime.prezime (tako sam registrirao za mojA1) bez ikakve domene. Kad se ulogiram u webmail, još uvijek piše mail sa ime.prezime@vip.hr

Vjerojatno još sređuju.
Razina korisnika 6
Bedž +6
Otvorim i ja u svim browserima ali samo na stranici webmail.a1.hr, na MojA1 ne mogu
Razina korisnika 7
Bedž +3
Meni radi i kad se ulogiram iz Chrome-a na mojA1. Možda sređuju pa selektivno radi.
Razina korisnika 6
Bedž +6
Sva sreća da mi ovo nije glavni mejl, nekih 400 mejlova brisala sam puna tri sata,ruke mi otpale, 🤣 . Obje adrese su mi aktivne- i @vip.hr i @a1net.hr. I ime.prezime,ali i IME.PREZIME 😂 tak da više ne znam koja mi je adresa.😮
Razina korisnika 7
Bedž +3
Sve je to alias email adrese i sve to stiže u isti inbox. 😂😂😂

A ovisi kako ti je podešeno. Ja obično imam da mi 7 dana nakon što skinem mail, obriše sa servera. Tebi je očigledno na "never". 😂
Razina korisnika 6
Bedž +6
Gdje se to podesuje? Nemam te opcije na mobitelu, a nemam ni kompjuter da podesim na webmailu, a opcije postavka mobilnog na webmailu su blagi užas, ne mogu skoro ništa, a mejlove moram otvoriti ,pa tapnuti "x" da bi se preselio u otpad, pa u otpadu moram opet ga otvoriti i tapnuti "x" da bih ga izbrisala.

Hehehe, poslala sam sebi mejl sa @a1net.hr, gmail ne može potvrditi da je mejl poslan sa a1net.hr domene, misli da sam spamer 🤣
Razina korisnika 7
Bedž +3
Ja imam na kompu, u apple mail-u kad skinem mail, podešeno da mi briše sa servera nakon 7 dana kako mail skinem na komp. A ovako, A1 mail koristim samo za korespodenciju s A1, sve ostalo je gmail praktičnije.

Glede aliasa, to je podešeno u settingsima webmail-a tako da i a1.net.hr i vip.hr (ovisno na koji mail ti pišu) stiže u isti inbox.

Dugo vremena nisam imao novo racunalo (windows xp prije, sad sam na W10)i sad nedavno ponovo uspio aktivirati adresu koju sam dobio sa @globalnet.hr nastavkom ljubaznoscu sluzbe za korisnike, u inboksu sam pronasao ovu poruku dok je globalnet preuzeo  B.net, negdje prije 5 godina mi stigla, no nema opisa kako dodati identitete, odnosno alijase, nema opcija za nastavak, npr. meni ne radi @vip.hr nastavak, dok @xnet, @globalnet i @a1net radi, da li uopce vise vrijedi ta opcija od Bneta, po vasim razgovorima bi trebala, i ako da koji su to alijasi koji su vec u webmailu, a koji se mogu dodati i kako se to podesava, ja sam probao i nista mi ne radi osim ova tri navedena koja su vec uvrstena u uslugu, a nije m jasno i kako kako vi pisete nekima radi @vip.hr nastavak a nekima ne, ima li netko vremena objasniti kako se dodaju alijasi ali i da rade odnosno da mogu primati i slati se mailovi sa njih, ako ta usluga sa tih 5 navedenih alijasa radi, nije mi jasno zasto nije ponudjen nastavak domene da mozes kreirati alijas to bi bilo najjednostavnije, ili ja nisam dovoljno obucen da shvatim gdje ¨”!steka!” puno hvala unaprijed svakom tko mi moze objasniti aBnet

 
 
 
Promjene na Webmail usluzi
 

 

Poštovani,

S velikim zadovoljstvom najavljujemo unaprjeđenja B.net webmail usluge. Ove će promjene pozitivno utjecati na Vaš dosadašnji način korištenja ove usluge pa ćemo Vam rado pružiti dodatna pojašnjenja.

Promjene na B.net web mail usluzi

Bez dodatnih troškova, unaprjeđenje usluge donosi Vam:

  • novi, moderniji izgled sučelja
  • korištenje do 5 alias adresa
  • dvostruko veći prostor dostupan za e-mail poruke (mailbox) od 200MB
  • prebacivanje usluge "Preusmjeravanje pošte" i "Automatski odgovor" s Moj B.net portala na B.net web mail

Najavljeno unaprjeđenje usluge obavit ćemo tijekom sljedećih deset dana u noćnim satima. Tijekom provedbe ovih promjena moguć je kratkotrajni zastoj u pristizanju e-mail poruka (na nekoliko minuta). Po završetku procesa, sve e-mail poruke će nastaviti stizati u Vaš e-mail sandučić uključujući i e-mail poruke koje su bile na kratko zaustavljene zbog unaprjeđenja.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno kontaktirajte kolege iz našeg Odjela odnosa s korisnicima koji su za vas dostupni svaki dan od 0-24 na besplatnom telefonskom broju: 0800 13 12 ili e-mail adresi:

sluzba.za.korisnike@bnet.hr

Vaš B.net

Razina korisnika 1
Bedž +2

@korisniknovinaši stari webmail korisnici, prije ere A1, su na svojoj e-mail adresi dobili novu, glavnu domenu @a1net. Stare domene istog e-maila su automatski postale aliasi novog, npr. @xnet.hr, @globalnet.hr i @vip.hr. Novi aliasi bi trebali biti kreirani pod postojećim domenama istog e-maila i radi toga ne možeš odabrati “staru” @vip.hr. 

ovako:

 

Imao sam bon 091 i davno otvorio mail. Na domeni vip.hr

koji nema nikakve veze sa A 1 niti sa nekim drugim uslugama.

 

samo ime.prezime@vip.hr i podaci

 

sad to ne radi. Zašto?

 

isto tako kad se logiram na 

 

http://sur.ly/o/webmail.vip.hr/AA000014

 

javi mi grešku. Kad upišem podatke. Zašto?

 

Pogreška

Pristup usluzi nije dozvoljen

Poštovani, pristup traženoj web usluzi nije Vam dozvoljen.

Web usluge za čije korištenje imate pravo ovise o vašem Vip korisničkom računu. Više informacija o dostupnim web uslugama i pravima njihovog korištenja možete pronaći ovdje. (

Ups, zalutali ste?

Stranica koju tražite nije pronađena, ali to nije razlog da budete izgubljeni.)

 

Probao sam ovako da napišem

 

ime.prezime@a1net.hr i ne prihvaća podatke. Zašto?

 

pa sam išao na stranicu

 

https://webauth.a1.hr/

 

upisao podatke i jednostavno me je blokiralo. Zašto? 

 

Pristup traženoj web usluzi nije dozvoljen.

Web usluge za čije korištenje imate pravo ovise o vašem korisničkom računu. Više informacija o dostupnim web uslugama i pravima njihovog korištenja možete pronaći ovdje.

 

Da nešto razjasnimo

Moja usluga besplatnog mail servisa je bila vezana isključivo za moj broj mobitela. Operater Vip Hrvatska. Nije imala nikakve veze sa kabelskim sustavom i TV i internetom. Običan broj na bonove. I kako sad da dođem do pošte? na kojoj adresi?

 

Mnogo kasnije sam uzeo kabelski TV i internet od DCM pa kasnije Bnet i na kraju A1

i tada sam dobio korisničko ime i lozinku i novi mail. Te sam imao dvije mail adrese. Jednu od VIP broja i drugu neovisno o njoj o Bnet. Gdje su mi oni sami svako malo mijenjali lozinke tako da više ne znam koja mi je lozinka.

 

Ako je istina da je moja prva adresa u obliku ime.prezime@vip.hr promijenjena u ime.prezime@a1net.hr zašto je ne mogu otvoriti? 

 

Ovdje se navodi domena a1net što mislim da nije točno. Mislim da je domena a1net.hr što je različito jer ima hr na kraju za Hrvatsku. 

 

Pa molim lijepo da mi netko kaže kako provjeriti poštu na adresi koju sam imao: ime.prezime@vip.hr odnosno da li podržava neki mail klijent ili na kojoj web lokaciji. S obzirom da sam pokušao na nekim lokacijama i nije mi dozvoljen pristup. Bilo da se radi o domeni vip.hr ili a1net.hr. Inače preko mail klijenta mi kaže da lozinka ili korisničko ime nije točno. Što nije istina.

 

I što sada………….? 

 

Imala sam mail na bivsoj vipovoj stranici, VIP webmail a di je sad to nestalo?! Stvarno sam ga dosta koristila i ja sad ne mogu vise to naci niti uci u svoje mailove...help?!?! Webmailup

 

Samo posjetite webmail.a1.hr i prijavite se na svoj webmail račun.

 

Odgovori