u 4. mj. sam se prebacio na tarifu 4+4 GB-a (prije sam bio na 4 GB) te sam u zadnje vrijeme primijetio drastično veću potrošnju prometa nego inače. Tih 8 GB-a kojih imam nestanu u roku od 15 dana, prijašnjih 4 mi je trajalo mnogo duže, eventualno bi pred kraj mjeseca morao dodati koji GB. Uzeo sam u obzir da imam novi aparat (S8+), minimalno koristim aplikacije kada nije spojen na WI-FI mobitel (ugasio sam opciju da mobitel koristi mrežu ako je WI-FI signal slab). Uzet ću aplikaciju youtube kao primjer, u novembru sam pazio da ju minimalno palim dok nije spojena na wi-fi, znači desetak pjesama je poslušano dok nije spojen na WI-FI mobitel, te dobivam poruku 16.11. da sam potrošio cijelu tarifu (8 GB), odem pogledati potrošnju na mobitelu te mi javi da je potrošeno 3 GB prometa na youtube aplikaciji a npr. na whatsapp-u kojega konstantno koristim i gdje dijelim videa i slike mi javlja da je potrošeno 33 MB-a (realno više prometa je trebalo biti potrošeno s obzirom na primljene video file-ove nego youtube) I nisam jedini koji ima ovakvih problema, zbilja nije u redu da plaćam pretplatu s toliko prometa a da moram paziti na potrošnju kao da sam na bonovima (a poanta pretplate je da se izbjegnu takve brige i da se slobodnije koristi promet.). Može li mi netko možda identificirati problem ili ponuditi neko rješenje jer je ovo zbilja suludo.
Hvala vam na pažnji,
Lijep pozdrav.
Najbolji odgovor od robogo