Stari - Novi forum

  • 26 February 2017
  • 30 odgovora
  • 3239 pregleda

Razina korisnika 6
Bedž +3
  • Super Forumaš
  • 310 odgovora
Stari forum je imao daleko vecu aktivnost, dok ovaj novi mi izgleda da nema interesa za njega, pod Nedavne teme (zadnjih 5 tema) nekada je to starije od 1 dana
Steta je i nekih tema koje su bile dobre a sad ih vise nemamo


Odgovora 30

Razina korisnika 4
Koliko Vip ima interesa za korisnike, toliko mi imamo i za ovaj forum...

Ovo je još jedna sramota za Vip i moderatore...
Slažem se, mislim da je stari forum bio puno bolji, praktičniji i pregledniji. Bilo je više tema, više aktivnih korisnika, makar je taj stari forum izgledao starinski bio je puuuno bolji od ovoga sad !
Razina korisnika 4
Meni je novi forum ok, ako izuzmemo vrlo ograničenu količinu smajlija -.-
Sad što se aktivnosti tiče... Danas je ionako sve prebačeno na fejs.
Razina korisnika 5
Mene živcira što neke teme uopće ne istakne pod nedavne teme.

Eto sad @robogo i ja piskaramo po temi Nokia 6 i to možete znati i vidjeti samo ako odete u podforum "android" "Nokia 6"

Zašto se ne prikazuju svi nedavni postovi na naslovnici foruma ?
Razina korisnika 6
Bedž +3
Na VIP facebook korisnik uglavnom dobije odgovor javite se na 0800-091-091, pa mislim da od toga nikakve koristi ili dobije odgovor koji ga vrti u zacarani krug (nekad samo procitam i nasmijem se neznanju...)
Razina korisnika 6
Bedž +3
da evo opet tema sa FTA kanalima na satelitu i VIPsat modulima nije pod Nedavne teme
vec smo pricali o tom problemu: https://forum.vipnet.hr/offtopic-chillout-41/slobodni-kanali-na-satelitu-cenzura--275
Razina korisnika 6
Bedž +6
Niti meni ovaj forum nije baš "friednly", više mi izgleda kao neko mjesto za VIP-ova brza pitanja i odgovore nego za neke rasprave ili nedaj Bože druženja. Dakle sve ono što su na starom forumu forsirali u vidu nekog prijateljskog ozračja (pa čak su bila i druženja van foruma u organizaciji VIP-ovih djelatnika, dakle vidiš da im je stalo za tu neku "friendly" atmosferu) - ovdje je nastupila totalna deratizacija svega toga. Stvorena je neka ljuska koja samo izgleda kao forum no po funkcijama i načinu funkcioniranja sve čini da ne dođe do neke prevelike rasprave već da se odgovori na pitanje i pošalje temu u "smeće".

Pa ja svoje teme nekad jedva pronađem na ovom forumu (ili teme u kojima sam nešto pisao pa očekujem odgovor), a pitam se koliko ih ima da uopće ni ne znam za njih. Tih 4-5 tema koje se pojave gore pročitam kad naletim i to je to, i onda kad idući dan dođem jedva ih pronađem LOL. (da, da znam postoje gore funkcije no to nije to)

Većina nas ovdje je aktivna na još nekoliko foruma i znamo jako dobro kako jedan forum mora izgledati ukoliko želi privući forumaše. To ovaj forum nije.
Razina korisnika 7
Bedž +3
Ja sam prva koja je od samog početka sve to što ste sad napisali kritizirala. Točno to, ovo nije forum, nego pitanje - odgovor panel... Iako estetski čisto i grafički pomodno, zapravo potpuno nepregledno i nefunkcionalno. Puno forumskih funkcija nedostaje ili je iskomplicirano do boli. Puno odličnih tema jednostavno nismo mogli ili stigli prebaciti ručno jer se ništa nije moglo jednostavno c/p, već je i za nešto malo trebalo vremena. O umetanju slika, videa, uređivanju teksta... Ma bolje da završim jer ću se samo iznervirat... Jedno je sigurno, novo ne znači nužno bolje i nažalost i ovo je dokaz... Možda i je bolje/jeftinije/korisnije VIPu doduše, ali ne i korisnicima...
Sve što sam navela dovodi i do manje aktivnosti. Tamo nismo samo piskarali bezveze, stvarali smo bazu, bazu znanja, bazu razgovora, bazu nekih lijepih prijateljstava koja su se razvila tamo gdje ih najmanje očekuješ. Kad je VIP prilično olako rekao da je sve to nebitno i da može u smeće, svima je postalo jasno kako se politika promijenila. Iako se baš i po starom forumu moglo pratiti kako se mijenjaju ekipe u VIPu i stajalište prema forumu.
Sve u svemu kao što sam i na početku rekla, kad stignem dođem, ako ništa iz neke dragosti prema počecima projekta. Kad znam odgovor, odgovorim i odgovorit ću. Mimo toga, aktivnosti poput pisanja recenzija, mišljenja, nekih dugih postova i otvaranja pustih zanimljivih i manje zanimljivih tema u ovom obliku "foruma" nemaju mi puno smisla...
Razina korisnika 4
To da se promijenilo vodstvo VIP-a i cjelokupna politika naspram korisnika, se osjeti u svakom segmentu poslovanja VIP-a, a ne samo forumu. I kao što je ovaj novi "forum" znatno lošiji od starog, tako je i sve ostalo...
Šteta.
Razina korisnika 5
Promijenilo se :D

Ja i ne znam da je nekada bilo dobro :D

Ha ha ha .......

Nemam što drugo dodati što i sami niste napisali....

Jedino mogu reći za forum da je bio odličan, genijalan, da je ekipa bila spremna i voljna brzo djelovati i popraviti pogreške, imao sam dojam da je forum svojevremeno bio vrlo moćan.

Ovaj novi,hm..... Fali ono nešto.....
Ja volim novosti i promjene, posebno ako one znače bolje. Ali. činjenica je da se izgubilo jako puno kvalitetnih tema i rasprava, mukotrpan trud dosta članova. Mislim da zbog toga nije bilo vrijedno prelaska na novu platformu. Ja nisam puno pisao, moj doprinos je bio premal, ali da sam recimo godinama pisao i stvarao kvalitetan sadržaj, ulagao puno vremena u to, sada bih bio ljut na takav gubitak. I zato je vjerojatno nema nešto aktivnosti. Šteta.
Razina korisnika 7
Bedž +3
Ma nije da smo ljuti... Online je online, uvijek postoji rizik od gubitka, ali da je i meni i ostalima koji su "stvorili" bivši forum u smislu sadržaja žao što je izgubljen, je. Što se tiče aktivnosti, nije da je nema, evo i jučer je napisano na desetke novih postova. Samo je drugačije, jer je drugi koncept foruma. Ono je bio gotovo blogerski stil. Postovi su imali hrpu mogućnosti za kreiranje, uređivanje, umetanje slika... S druge strane ovaj stil nije forumski, nego više chat room. Sterilno, pomalo dosadno, jednolično... Formatiranje tekstova je komplicirano i predugo traje, nema galerija kakve smo imali i upload slika i videa također dulje traje i ima manje mogućnosti. Mogli bi reći da je ovo na neki način javni inbox FBa isl., bar tako izgleda. Zbog toga nije zanimljivo ni moguće raditi sve one postove poput ogromnih osvrta, recenzija, vodiča... Nešto smo prenijeli, ali mali dio jer smo brzo shvatili da predugo traje jer se nije moglo samo C/P nego smo morali sve ručno. U svakom slučaju nadam se da VIP višestruko jeftinije prošao jer za ovaj tip osobno bi platila vrlo malo...
Razina korisnika 4
@sunasce i svi - hvala na komentarima, drago mi je da se prepoznaje razlika starog načina forumarenja i "novog".

Da, koncept novog foruma je upravo taj neki "supportovski" --> pitanje - brzi odgovor, no hardcore forumašima nedostaju neke od opcija koje su koristili i toga sam svjestan.

Evo da najavim da uskoro ide update:
  • @mention opcija
  • WYSIWG editor postova kojim ćemo svi biti zadovoljnijio prilikom pisanja postova/editiranja/umetanja slika
Razina korisnika 7
Bedž +3
And The Boss is back! And He speaks! Dobrodošao natrag Puljac. Lijepo te je čitat 🙂
Razina korisnika 6
Bedž +3
I dalje teme iz satelitskog ne izlaze pod "Nedavni postovi" ?
Razina korisnika 6
Bedž +3
imam rjesenje, neka budu 2 foruma,
ovaj je ocajan, odgovori su kao da razgovaram sa vanzemaljcima, doslovno mi bude ponekad muka kad citam kakvi likovi daju odgovore 😞
Razina korisnika 7
Bedž +3
A @Dona ti napravi forum.vip.hr 😃 ovaj Vipnet nam nikako ne leži
Razina korisnika 4
I dalje teme iz satelitskog ne izlaze pod "Nedavni postovi" ?

To je prijavljeno kao greška tako da čekam da se riješi.
Razina korisnika 4
@Dona - evo probaj - već i vidim da je Vip sat tema u recent 🙂

Evo da najavim da uskoro ide update:
  • @mention opcija
  • WYSIWG editor postova kojim ćemo svi biti zadovoljnijio prilikom pisanja postova/editiranja/umetanja slika


Super kaj bu se nadograđivalo i ispravljali nedostaci. :)

EDIT: Postoji u vrhu Nedavni, ali prikazuje samo zadnjih 4, postoji li mogućnost da prikaže sve nedavne od recimo zadnje posjete?
Razina korisnika 6
Bedž +3
Zadnjih 10-tak dana mi se na pregledniku Dolphin prikazuje obavijest na vip forumu koju ne mogu ukloniti "Radi boljeg korisnickog iskustva, Vipnet koristi kolacice (eng. "cookies"). Klikom na"X" prihvacate koristenje kolacica"
Razina korisnika 7
Bedž +3
Dolphin nešto šteka zadnje vrijeme inače 😕 prije mi je bio najbolji, a zadnje vrijeme mi se na tabletu i boxu stalno ruši 😞
Razina korisnika 6
Bedž +3
koji je sad preglednik "najlaksi" za onaj moj muzejski Note II ?
Razina korisnika 1
Meni je Chrome Canary broj 1 postao. Na s3 i9300 radio je ko zmaj. Jos je "unstable" ali ja nisam imala ni jedan problemcic s njim a koristim ga od prvog dana
Razina korisnika 7
Bedž +3
Da ne otvaram novu temu, nastavit ću se ovdje.

Dragi novi Admine i Modovi, jasno mi je da Vip Forum više nije što je bio. Već je dosta vremena prošlo od tranzicije i svi smo se nakako pomirili s novim konceptom i stari forum je samo slatka uspomena.
Jasno mi je i da je ovo više zamišljeno kao kakav javni inbox ili chat room i da su slobode puno veće i da je izražavanje puno manje forumski nastrojeno i definirano, slabije podliježe pravilima (iako je i stari forum bio iznimno forumski i tematski liberalan).

Ono što mi je najjasnije je da je promjenom koncepta pažnja s "foruma" još više skrenuta i umanjena. Jasno mi je da se šetate između mnogo komunikacijskih kanala i da ne stižete i da je teško sve pratiti i da vas je premalo itd, itd, itd. Tako je bilo uvijek, ali su određeni forumaši imali autoritet za editiranje postova i upozoravanje forumaša koji bi prešli granicu pa moderatori i admin često nisu uopće bili potrebni ili su bili daleko manje pod pritiskom. Akcija je bila nužna samo kada su trebali kompletno brisati neke teme ili spriječiti hakerski napad.

Dakle sve je to meni jasno, ali dajte, pretpostavljam da imate aktivirane neke notifikacije pa bacite barem brzi pogled da možete reagirati. Trenutno već satima stoji na forumu nekoliko potpuno neprihvatljivih tema i postova koje su trebale biti uklonjene istog trena kad su postane, a korisnički računi banirani jer takav način komunikacije jednostavno nije prihvatljiv nigdje i ne bi trebao biti ni vama uz svu toleranciju.

Jako mi je žao što je hrpa kvalitetnih forumaša odustala od vas, a i oni koji su još tu dolaze samo zbog nekakve nostalgije jer je ovo bio projekt hvale vrijedan i slobodno poručite onima koji su ga odlučili ubiti da im je to bio jedan veliki marketinški gubitak.
U ovoj fazi postojanja, najbolje bi vam bilo jednostavno kompletan ovaj dio ugasiti jer je postao dežurna VIP pljuvaonica, a takvih kanala ionako ima već i previše :(

Jedan moderator u svakoj smjeni može uz FB popratiti i Forum.hr VIP temu i sve riješeno.
Ovo ovako stvarno nema smisla, šteta i para i vašeg truda i živaca.

P.s. Admine za psovke i sve slične neprihvatljive riječi smo nekad imali automatski filter koji bi to odmah cenzurirao :necoolceznura: ako se ne varam ili tako nešto, ne znam imaš li kakvu opciju za ubaciti tako nešto, ali dušu bi dalo pošto ljudi uopće nemaju ni poštovanja ni kulture...

Odgovori