Riješeno

Prebacivanje aplikacija i slika na SD card

  • 10 Svibanj 2018
  • 1 odgovor
  • 1911 pregleda

  • Probio led s 1 postom
  • 10 odgovora
U Mobitelu Microsoft Lumia 950 XL sam imso dodatnu SD karticu od 32 GB koju sam "napunio" sa fotografijama JPEG, dokumentima (tekstovi u Wordu, izračuni u Exel, dokumenima PDF , prezentacijama u Powerpointu i video zapisima o MPEG 4), koje je uređaj uredno "čitao" i prikazivao. Kada sam došao do cca 17 GB pospremljenih podataka kupio sam veču SD karticu od 128 GB. Normalno sam stavio obadvije SD kartice u konvertorei "uštekao u laptop te počeo kopirati datoteka copy - paste sa stare na novu karticu. Tu su počele moje muke od nekojilo izgubljenih mjeseci i uništenih 4 komada SD kartica od 128 GB.

U početku sam "prekopirao" podatke ali kada sam pregledavao učinjeno, dočekalo me neugodno iznenađenje. preko polovina direktorija - foldera(naročito JPEG) su bili prazni. Kao da ormare i kutije preselite u drugu sobu i kada ih otvorite police su prazne. Naknadno kopiranje u iste direktorije biva prekinuto sa obavijesti da su direktoriji oštećeni. Nakon toga, stavim SD karticu u uređaj, večina podataka ostaje "nečitljiva i neupotrebljiva", a neke datoteke će biti same od sebe izbrisane. Nakon nekoliko pokušaja brisanja SD kartice formatiranjem kao jedinim načinom brisanja, jer se upisani direktoriji i datoteke ne mogu brisati sa delite. Ponovno umetnute kartice u uređaj postaju nečitljive pa sistem traži da ih se formatira u uređaju, on ig "popravlja" i formatira. Podatke unosim u direktnom spoji pomoću USB kabla u direktorije koje je stvorio sam uređaj, kao npr. "Pictures", opet se događaju isti problemi, da selektirane datoteke normalno presnimava dok ne dođe do upisane količine od cca 8 GB, počinje javljati da ne može upisivati kopirane datoteke pa nakon komande "Skipe" on nastavlja upis ali istovremeno briše upisane datoteke u drugim direktotijima.

Konačni rezultat nakon puno potrošenog vremena na copy - paste i formatiranja, SD kartice više nisu 128 GB nego ih format smanjuje na 125 ili još manje GB, a neke kartice nije mogao formatirati niti SD card formater, pa ostaju sasvim neupotrebljive. Isto se ponovilo i sa SD karticom od 250 GB koju ni na koji način nisam mogao napuniti podacima sa stare SD kartice or 32 GB koja mi je i danas u uređaju.

Ne vjerujem u duhove, ali sa ono malo skromnog znanja i savjeta od stručnjaka prenps podataka je ostao "Nemoguća misija"!
icon

Najbolji odgovor od Sunasce 11 Svibanj 2018, 10:14

Ne moraš ponavljat pitanje na 3 mjesta... uloži u kvalitetnu karticu pa neće bit problema.
Pogledaj original

Odgovora 1

Razina korisnika 7
Bedž +3
Ne moraš ponavljat pitanje na 3 mjesta... uloži u kvalitetnu karticu pa neće bit problema.

Odgovori