Riješeno

Xiaomi Mi A1 problem s mobilnim podacima.

  • 4 March 2023
  • 5 odgovora
  • 298 pregleda

Nedavno sam dobio ovaj Mi A1 i koristio sam samo WiFi na njemu, čini se da radi dobro. Kupio sam neke mobilne podatke prije nekoliko dana na tjedan dana samo kako bih mogao koristiti internet kad god poželim, ali čini se da su zagušeni ili tako nešto.Dobivam obavijesti o aplikacijama (discord, snapchat), ali ništa se jednostavno ne učitava. U izborniku Settings>data usage vidim da se podaci koriste, ali stvarno ne izgleda tako. Povremeno uspijem napisati poruku na FB Messengeru, ali to je sve.Nisam petljao s nikakvim postavkama (ovo je prvi put da koristim mobilni internet), SIM kartica je u redu jer radi na drugom telefonu (s4) i to ne bi trebao biti problem davatelja jer je ovo 2. dan za redom ovo se događa. Ponovno postavljanje mrežnih postavki također ne funkcionira. Koje mogućnosti imam? Što mogu pokušati popraviti? Ako ima još nešto što bih trebao napisati, svakako mi reci.

 

icon

Najbolji odgovor od A1_IvanaM 5 March 2023, 23:31

Pogledaj original

Odgovora 5

Razina korisnika 4
Bedž +3

Znači sim radi uredno u drugom mobitelu?

Možeš pokušati eventualno testirati neki drugi sim onda u ovom uređaju čisto da potvrdiš da je stvarno do uređaja (ako nemaš tu mogućnost prekoči i idemo dalje sa pretpostavkom da je).

 

Probaj napraviti povratak tog uređaja na tvorničke postavke.

Ako sve ostalo zapne uvijek možeš pogledati garantni list tko je ovlašteni servis i javiti se njima.

 

Razina korisnika 6
Bedž +6

Hm, s4? Samsung Galaxy S4? Mobitel od prije 8-9 godina? I prvi put koristiš mobilne podatke, imaš karticu staru bar nekih 8-9 godina, imaš li uopće aktivirane mobilne podatke na sim kartici? Ili upisane podatke za internet u mobu. Ako ih ne možeš ni vratiti na početne postavke, vjerojatno nisu na kartici ni upisane, tj.nemaš aktivirane mobilne podatke.

Možeš ručno napisati postavke za apn u mobu, pod mobilne mreže, pa vidi da li će raditi tada. Nakon upisa potrebno je ugasiti i upaliti mob. Postavke za net možeš vidjeti ovdje na forumu.

 

Da, treba ti nova kartica, tvoja je očito malo zastarjela

Razina korisnika 6
Bedž +6

 

Ako sve ostalo zapne uvijek možeš pogledati garantni list tko je ovlašteni servis i javiti se njima.

 

Pero, pa i ovaj MI A1 je već debelo ostario, izašao 2017.e, pitanje je da li ga se uopće i isplati popravljati

Razina korisnika 4
Bedž +3

Pozdrav @kritiment 🖐🏻
Je li pomoglo podešavanje prema ranijim uputama naše Forum ekipe? Ako je potrebna dodatna pomoć s naše strane, provjerimo što bi moglo “ometati” rad pa nam u tu svrhu pošalji privatnu poruku OVDJE i ne zaboravi navesti broj mobitela ili serijski broj te SIM kartice. 

Nedavno sam dobio ovaj Mi A1 i koristio sam samo WiFi na njemu, čini se da radi dobro. Kupio sam neke mobilne podatke prije nekoliko dana na tjedan dana samo kako bih mogao koristiti internet kad god poželim, ali čini se da su zagušeni ili tako nešto.Dobivam obavijesti o aplikacijama (discord, snapchat), ali ništa se jednostavno ne učitava. U izborniku Settings>data usage vidim da se podaci koriste, ali stvarno ne izgleda tako. Povremeno uspijem napisati poruku na FB Messengeru, ali to je sve.Nisam petljao s nikakvim postavkama (ovo je prvi put da koristim mobilni internet), SIM kartica https://vshare.onl/ je u redu jer radi na drugom telefonu (s4) i to ne bi trebao biti problem davatelja jer je ovo 2. dan za redom ovo se događa. Ponovno postavljanje mrežnih postavki također ne funkcionira. Koje mogućnosti imam? Što mogu pokušati popraviti? Ako ima još nešto što bih trebao napisati, svakako mi reci.

 

 

I got this,...

Odgovori