Windows aplikacije

  • 12 December 2016
  • 15 odgovora
  • 13204 pregleda

Razina korisnika 5
  • Super Forumaš
  • 75 odgovora
Novi forum, ali stara tema! Od sada sve Windows aplikacije idu na jedno mjesto.

Isprobali ste aplikaciju, imate neku za preporučiti, ili tražite novu ... priključite se raspravi :DP.s. Bilo bi dobro da napišete na kojim uređajima se može pokrenuti (Windows 10, Windows 10 Mobile, Xbox...)

Odgovora 15

Razina korisnika 5
Moj Vip (W10M, Wp8.1) - Vip je odavno jedini operater koji ima aplikaciju za Windows mobitele kojom se može pratiti stanje računa te aktivirati / deaktivirati razne usluge. Redovito je ažuriraju tako da pohvala na održavanju.

- automatski login na Vip data mreži
- pregled svi brojeva po OIB-u vlasnika
- status preostalih minuta / sms / interneta
- pregled računa (bilo bi dobro kad bi ubacili otvaranje i skidanje računa u pdf. formatu)
- aktivacija e-računa
- pregled podataka o pretplatniku (tarifa, istek ugovora itd.)
- obnova Vipme računa (preko pretplatničkog računa, kreditne kartice)
- aktivacija opcija i paketa (200 MB, 1, 3, 5 GB, noćna)
- paketi za inozemstvo
- prodajna mjesta - pronalazak centra prema trenutnoj GPS lokaciji ili ručno
- kampanje i promocije (tu bi trebale biti promocije no nikad ih nema)
- push obavijest odnedavno pa nakon formiranja računa stiže podsjetnik
- PIN roditeljska zaštita


Još kad bi napravili UWP pa bi se i na kompjuteru moglo jednostavno pratiti stanje, uz aktivnu pločicu sa prikazom trenutnog stanja 🙂
Razina korisnika 5
Foto aplikacije

Slažem zbirku za more pa evo koje univerzalne aplikacije uvijek imam na laptopu/mobitelu, opisivati ih nema smisla jer su sve kvalitetne i rade super tako da svaki put drugu koristim.
 
Fhotoroom (PC, mobitel, Hub)
 
Adobe Photoshop Express (PC, mobitel)
 
Phototastic Collage (PC, mobitel)
 
PicsArt - Foto studio (PC, mobitel)
 
Movie Moments (Filmski isječci u hr trgovini; PC, mobitel) - ovu aplikaciju potpisuje Microsoft i služi obradi videa u 3 koraka, prvi za izrezivanje isječaka, u drugom se dodaju komentari i to dosta efektno izgleda jer automatski ide i animacija, a na kraju se može dodati glazba. Zgodno za uspomene..

4Blend HDR (mobitel) - slikanje sa filterima, uređivanje
 
4Effects (mobitel) - izrada kolaža
 
Hyperlapse Mobile (mobitel) - uređivanje prethodnog snimljenog videa uz softversku stabiilizaciju i ubrzanje, snimku od minute i više pretvori u par sekundi zanimljive akcije (npr. polijetanje aviona, vožnja autom itd.)
 
Levitagram (mobitel) - za slikanje predmeta / osoba u zraku, na početku obavezno upute pročitati
 
Lumia Cinematograph (mobitel) 
 
Lumia Creative Studio (mobitel) - Službena aplikacija,dobro optimizirana, bogata filterima, uklanjanje crvenih očiju, ima dobro osmišljenu opciju BLUR (elipsa, pravokutnik, regulacija jačine), igranje sa bojama itd.
 
Lumia Selfie (mobitel) ljubitelji selfija ne trebaju dalje tražiti jer ova je puna opcija i posebno osmišljena za Lumie: 
 - vodoravna/okomita slika
 - flip za mijenjanje strane, npr. u autu će izgledati kao da je volan sa desno a ne lijevo
 - filteri svih vrsta koji se mijenaju kao da se listaju stranice
 - korekcija očiju (otvaranje/zatvaranje), naglašavanje
 - toning
 - soften
 - slim za ugodno popunjene
 - osmijeh (pojačava izraz)
 - zubi (izbjeljivanje)
 - automatsko okidanje slika pri korištenju stražnje kamere
 - podržava selfie štapove (Bluetooth ne one za audio ulaz)
 
One Shot (mobitel) - Real-time filter effects (Vintage, Nashville, Green Pop, 1977, Lomo, Early Bird, Valencia, Amaro, Hudson and more), Fun effects (Mirror, Mono colors and more), Voice commands, Zoom, Contrast, Brightness, Saturation - Sharpen/Blur - White balance - Shutter - Scene mode - ISO - Manual focus - Auto focus mode - Focus illumination mode - Manual temperature adjustment, Grids: Rule of thirds, golden ratio, square, Golden spiral
 
Tiny Planets PRO (1,99$, mobitel) - stvaranje neobičnih planeta, ne odgovara svaka scena, ali kad se pogodi onda izgleda predobro
Razina korisnika 5
Koristite aplikaciju Wallet?
 
Dodajte kartice sa popustima (uvjet da imaju barkod) u službenu aplikaciju Novčanik na Windows 10 mobitelu.
 
Pogotovo ako imate više kao što je Ikea, Konzum, Dm itd. pa ne morate sve nositi u novčaniku, nego samo izvadite mobitel i trgovac skenira sa vašeg telefona. Ja to koristim još od androida i stvarno nemam loša iskustva tako da preporučujem i novčanik više nije buhtla :)

Prilikom dodavanja možete odabrati kategoriju, svoje ime i boju kartice, dok barkod i ID kartice idu automatski nakon skeniranja kartice kamerom mobitela.
Razina korisnika 5
Preporuke za novu školsku i akademsku godinu

Aplikacije za slikanje ploča, dokumenata, posjetnica itd.
 
Office Lens (PC, mob, Hub, Holo) - Prije par dana aplikacija je redizajnirana i dobila univerzalni oblik za PC, mobitele, Hub i Holographic virtalni sustav. Office Lens odlikuje automatsko izrezivanje i prepoznavanje slike ili teksta, uklanjanje sjena, odsjaja i popravljanje boje uslikanog sadržaja. Ukoliko se odabere dokument i kasnije prijenos u određeni Office format također će izdvojiti tekst koji je onda dostupan za formatiranje.


Početni zaslon sadrži opciju za bljeskalicu, te načine rada (Photo, Document, Whiteboard, Business Card). Trotočje nudi opcije uvoza slika iz galerije, zadnje upload-e (recents) te postavke. Odlično je što se po novom može imati i više Microsoft računa koji se odabiru u zadnjem koraku, a tu je i odabir rezolucije i osnovne kamere (prednja/zadnja)

Idući je vezan uz ručno uređivanje i pretpregled, a zgodno je što se i u ovom koraku mogu mijenjati načini rada, npr. ostala je ploča od prethodnog puta, pa se onda tu ispravi u nešto drugo. Još važnija je mogućnost dodavanja više od jedne slike koja je od ove verzije također integrirana u aplikaciju, tako da više nije potrebno svaku ubacivati posebno nego tijekm predavnja slikate i na kraju sve dodate gdje želite. Detalji su na slikama, u OneNote-u je naravno podržan izbor bilježnica i podsekcija.
 
Verzija za PC ne služi da slikate sa selfie kamerom papire nego da neke slike koje prije niste obradili sredite na kompjuteru jer glupo da doma tipkate na 5 inčnom mobitelu pokraj ekrana od 15 i više.
 
Bilježnica:
 
OneNote (besplatna) - Najopremljenija aplikacija koja zaista može zamijeniti pravu bilježnicu (drugo su samo limitriani pokušaji), osobno sam prošle godine napustio bilježnice i prešao u digitalni format pisanja, u početku se treba prilagoditi ali nakon toga dolaze do izražaja sve prednosti. Računalni oblik ima više funkcija od mobitela, no za razliku od Android mobitela podržava izravni uvoz slika i audio zapisa na željeno mjesto, print opciju koja radi na bilo kojem mrežnom pisaču bez instaliranja driver-a, pin na početni zaslon i brzo dijeljenje sa prijateljima.
 
Učenje stranih jezika:
 
Duolingo (besplatna) - Svjetski poznata platforma za učenje stranih jezika, dostupna je za PC i mobilne uređaje.
 
To-Do aplikacije
 
Wunderlist (besplatna) - To-Do aplikacija koja postoji za sve platforme, kod nas jedna od pionira univerzalnih aplikacija služi zapisivanju zadataka, stvari, bilo čega, od kupovine do filmova koje morate pogledati. Grupiranje u mape i dodavanje/rješavanje zadataka su način korištenja. Obzirom da ima dosta funkcija, najbolje je otvoriti ovu reenziju pa vidjeti da li odgovara. Za studente je zgodno stvoriti zajedničku mapu i share-ati je i onda sve što dodate u nju se odmah pojavi i toj osobi (npr. da kupi nešto u dućanu), još dodate deadline i iskočit će joj notifikacija.

Kada se nešto riješi, automatski se gubi sa popisa i ne smeta.
 
PDF preglednici:
 
Xodo PDF reader & Editor (besplatan) - Jedan od bogatijih funkcijama koje sam vidio, podržava ispunjavanje formulara i potpisivanje dokumenata, zapisivanje bilješki u novom pdf doumentu, podcrtavanje, označavanje markerom, rezanje, rotacija, dodavanje oblačića sa komentarom, različiti načini prikaza (single / continuus / facing / facing cover), a tu je i noćni način koji se odlično stapa sa Windows tamnom temom. Kao i svi posjeduje tražilicu, te podršku za Stylus olovku.
 
Foxit MobilePDF (besplatna) - Meni dizajnom najljepša od ove tri, podcrtavanje, pisanje, zakruživanje, pretraživanje, night mode, bilješke
 
Adobe Acrobat Reader (besplatna) - Poznat .pdf preglednik, podržava integraciju sa OneNote-om tako da ako se traže samo pohranjeni pdf-ovi može se i preko nje naći. Inače siromašan funkcijama.
 
 
Microsoft Office - punokrvni i besplatan za vrijeme školovanja
 
Office paket sa programima Word, Excel, Powerpoint je potpuno besplatan za sve učenike osnovnih i srednjih škola, a većina fakulteta također nudi isto. Paket nosi naziv Office 365 i donosi sve Office aplikacije koje možete instalirati na do 5 računala/mobitela (npr. za sebe, roditelje i druge članove obitelji - aktivacija ide putem osnovnog profila a svi si onda ubace svoje Outlook adrese tako da su potpuno odvojeni). 
 
Za početni korak bitan je elektronički identitet u CARNet-ovom sustavu AAI@EduHr koji se dobije od ustanove, nakon toga se prođe autorizacija za osnovne i srednje škole link je ovdje, a za fakultete.
 
Mobilne aplikacije jesu besplatne, no korištenje pretplate na Office 365 dobivaju se dodatne mogućnosti i 1 terabajt prostora u oblaku, za korištenje u aplikaciji OneDrive se potrebno prijaviti pod OneDrive for Business (ne privatni!).
 
Kalkulatori: 

Calculator (sistemska) - Pokraj ovakve sistemske većini neće biti potreban dodatni, sadrži standardni, znanstveni, programerski kalkulator, te način za datume. A integrirane su i funkcije preračunavanja obujam, dužina, težina i masa, temperatura, energija, površina, brzina, vrijeme, snaga, podaci, tlak i mjere kuta.
 
Calc Pro HD Free - Calculator (klasični i znanstveni oblik je besplatan, a dodatni se plaćaju po 12 kn) - Isprobao i ostao ugodno iznenađen aplikacijom, dizajn, fluidnost, podrška za mobitele, PC i Holographic naočale na visokoj razini. Da sam sad u srednjoj školi obavezno bi kupio Graphic Calculator jer daje prikaz funkcije u koordinatnom sistemu, ostali nisu potrebni. U aplikaciju je integrirana i Cortana.
 
Periodni sustav elemenata:
 
Periodic Table (Chemistry) (besplatna) - jednostavna i dobrog dizajna, klikom na element se izdvoji
 
Ostalo:
 
StudIn (besplatna) - Namijenjena učenicima, integrira raspored sati, dodjeljivanje profesora predmetima i personalizacija bojama, tu su i dnevni i tjedni zadaci te druge obveze, pin rasporeda sati na radnu površinu i dr. Pro verzija omogućava sinkronizaciju sa cloud sustavom i košta 1,29$. Nekad u bilježnicu, sad može i u mobitel.

 
My Study Life (besplatna) - Još jedna aplikacija sa visokom ocjenom u trgovini. Praćenje zadataka uz podsjetnike, pohrana u oblak, ispiti, planer, rasporedi, obavijesti za nadolazeće ispite, neispunjene zadatke i za početak nastave.
 
Translator (besplatna) - Službeni prevoditelj platforme, podržava offline način samo je potrebno skinuti paket za jezik po izboru, spremanje često korištenih jezika u favorite, govor i slikanje se također mogu prevoditi, znači samo uključite unos kamerom i odmah će biti prevedeno kao live prijenos.
 
HRV > ENG / NJEM (podržan unos kamerom ali ne i govora), ENG / NJEM > HRV (podržan unos i kamerom i govorom)
 
**Ima naravno još toga, u trgovini odaberite kolekciju Students and Scholars
Razina korisnika 5
ProShot (31 kn; HDR - 8 kn) - Aplikacija koja je na windowsu od prije, ovih dana dobila je novu i univerzalnu aplikaciju pod nazivom ProShot (napravljenu baš za desetku s podrškom za računala, mobitele i Hub uređaje). Po meni poprilično kvalitetna alternativa Windows kameri, ima neke funkcije kojih nema u osnovnoj, zanimljivo sučelje, načine rada, Timelapse, LIght Painting (trenutno onemogućen zbog bug-a u windowsu, uskoro se očekuje ispravak) i druge. Za ljubitelje PureView tehnologije prava stvar i jedina koju koristim za okidanje pokraj Windows kamere.
 
Video upute su u nastavku.

--- CAMERA FEATURES --- + Auto, Program, Manual, and two fully configurable Custom modes, just like a DSLR + Manual, semi-manual, or automatic control over exposure, flash, focus, ISO, shutter speed, and white balance + Shoot in JPEG or RAW (saved as uncompressed TIFF) + Shoot full resolution in 16:9, 4:3, and 1:1 + Video and Timelapse / Intervalometer modes, all with full manual controls + HDR and auto-HDR modes + ISO priority and shutter priority modes - set either ISO or shutter to Auto and ProShot will handle the rest + Manual focus assist + Live histogram + Front-facing camera with full manual control support + Zoom with just one finger + Grid overlay + Horizon level with 3 modes + Adjust JPEG/TIFF quality, Noise Reduction, contrast, saturation, sharpness and more + Most innovative camera UI ever created
 
--- VIDEO FEATURES --- + Up to 4K (3840x2160) + Up to 60fps + Manual, semi-manual, or automatic control + Record video in any mode (Auto, P, M, C1, or C2) + Adjustable resolution, frame rate, and bitrate + Industry-standard options for 180 degree rule + Zoom and change any camera parameter, even during video recording + Real-time audio input levels
 
p.s. U Windows trgovini je još jedna naziva ProShot Classic (24 kn), to je stara koju je developer ostavio da oni koji su platili mogu i dalje koristiti.
Razina korisnika 5
Instagram (PC, mobitel) - službena aplikacija popularne društvene mreže u noćnim je satima osim dosadašnje mobilne dobila i PC varijantu. Od sada se sve fotografije i videozapisi mogu uploadati i sa računala (uz preduvjete**), uz filtere i druge korekcije odnosno sve što podržava mobitel podržava i kompjuter tako da nije bitno koji uređaj je pred vama.
 
Facebook kao vlasnik Instagrama je vrlo redovit u ažuriranju i dobije sve novosti u roku 1 2  tjedna. Također podržava Continuum, geste lijevo / desno, dvostruki tap, obavijesti, priče korisnika itd.. Prije koji dan stiglo je ažuriranje koje je donijelo zoom funkciju kod pregleda slika.
 
Aplikacija mi je inače jako legla jer je puna funkcija a i dizajn mi se sviđa, zato mi je drago da širenje ide dalje, čini se da je Xbox iduća stanica..
 
**Jedan dodatak / ispravak, znači moguće je uploadati fotografije i video jedino sa kompjutera koji ima zaslon na dodir i stražnju kameru, ako ima samo prednju to ne može. Probao sam zaobići ovo preko share opcije u galeriji (koju uvijek na mobu koristim) ali tamo onda nudi izravnu poruku umjesto klasične objave. Drugo fino radi, ne primjećujem probleme.
Razina korisnika 5
Dropbox (PC, mobitel, Xbox One) - aplikacija koja na windows phone-u ima dugu povijest ovaj tjedan je ažurirana, evo što je novo:
 - novi izgled u grupiranju ikona
 - funkcionalne poveznice u komentarima
 - unaprijeđen izgled sučelja, animacija, blur efekt i sl.
 - poboljšana podrška za Xbox kontrolere
 
Inače moram pohvaliti brzinu aplikacije, responzivan pdf. preglednik, podršku za Windows Hello autorizaciju, izvanmrežnu pohranu podataka na uređaju, print funkciju kojom se pokreće univerzalni windows okvir sa pisačem te sigurnosno kopiranje slika u oblak kao što postoji u OneDrive-u.
 
Podržan je stream videozapisa putem DLNA i Miracast standarda na druge ekrane uključujući i Xbox + po novom je dostupna za instalaciju za Xbox One konzole.
Razina korisnika 5
TeamViewer - za udaljenu kontrolu mobitela putem računala
 
TeamViewer QuickSupport Preview (mobitel) - instalirati na mobitelu, služi upravljanju mobitelom iz Windows, Mac ili Linux sustava i pružanju udaljene podrške
 
TeamViewer za PC (Win32; PC) - instalirati na kompjuteru, upisati kod sa mobilne aplikacije u ID rubriku i to je sve..
 
Sve je spojeno u roku koje sekunde, odlično za udaljenu podršku kad nekome treba pomoć za Windows mobitel. Ono što se vidi na zaslonu kompjutera vidi i osoba kod koje je mobitel, znači pokazivač miša u isto vrijeme klizi i po zaslonu mobitela, a ukoliko se isključi zaslon mobitela veza se odmah gasi.
Razina korisnika 5
OneDrive (PC, mobitel, Holo, Hub) - Osim što je duboko integriran u sustav (galerija, postavke, groove, office) od sada je tu i u obliku aplikacije. Ovo je zajednička aplikacija OneDrive (personal) i OneDrive for Business u čijem hamburger meniju se nalaze i dodatne opcije (npr. Sites od SharePoint-a)


Izdvojio bi:
 - "pin" datoteka/mapa u start izbornik
 - notifikacije kad druga osoba uredi zajednički dijeljeni dokument
 - notifikacije kad druga osoba nešto podijeli sa vama
 - podržava privatni i OneDrive for business, pa se lako odvoje podaci za korisnike Office 365 usluge
- OCR tražilica, dostupna iz same aplikacije, Cortane, Bing tražilice i pretražuje sve oblike datoteka (tablice, prezentacije, pdf-ove) uključujući i tekst unutar slika. Za sve koji imaju more podataka gore, nezamjenjivo
Razina korisnika 5
mPretinac (mobitel) - Odlična službena aplikacija za zaprimanje poruka od tijela državne uprave, prikaz i spremanje privitaka te postavljanje oznaka obavijesti.

Meni je recimo u 9. mjesecu stigla obavijest da mi je produženo zdravstveno i dopunsko osiguranje (nakon upisa više godine), za izbore podsjetnik o biračkom mjestu itd.

Detalji su ovdje http://.
Razina korisnika 5
iNi Reader (PC, mob, Hub) - Poprilično kvalitetan preglednik, zanimljivog vizualnog sučelja ugodnog za čitanje, sa integriranom Cortanom pa je pretraživanje moguće i putem osobnog asistenta. Podržava favorite, dijeljenje sadržaja, bogati izbor postavki. Pro verzija donosi zanimljiva proširenja (2$): Read Aloud (Text-to-Speech), More Themes, One-Click Share and multi-share.

Značajke: Simple layout; Global Sync across all devices; Text only mode, which uses low data; Customizable UI; Organize and Edit categories; Sharing; Use Cortana for search and launch a category/post; Mobilizer view mode to avoid Ads; Read Aloud; Multiple Tiles and Notifications.
 
NextGen Reader (16 kn, često bude popust; PC, mobitel) - Jedan od boljih čitača feedova sa puno funkcija te redovitu podršku i novosti. Ima veliki stupanj personalizacije, od prilagodbi prikaza, brzih naredbi (npr. spremanje u Pocket, OneDrive, izravno postanje na Face i Twitter), izbor različitih tema, prilagodba listanja vijesti, detalji sinkronizacije, žive pločice, veliki izbor prečaca za tipkovnicu itd.
 
Newsflow (PC, mobitel, Hub, Holo) - Lijepog dizajna, prikazuje slike u originalnoj kvaliteti, postavljanje notifikacija i banera, backup/restore funkcija, odvojeni prikaz favorita i sadržaja "za kasnije". Jedina mana je nepodržavanje profila, znači mora se svaki izvor feedova tražiti i posebno dodati. Zbog toga je odličan za vijesti, a nepraktičan ako pratite više od cca nekoliko desetaka stranica.
Značajke: Standalone Sync Engine; Download option for save news offline; Own Web Content formatter; Advanced feed search; Notification and Live Tiles enabled; News image with Flip View; Portrait and Landscape Mode; RSS, Atom, RDF support; OPML Export/Import; Backup&Restore.
 
Dark RSS Reader  (PC, mobitel) - značajke: RSS, Atom and RDF feeds; Quick Overview; Live Tile with latest news; Plain text and HTML read view; Page flipping; Keyword Categorization; News Pinning; Landscape, Portrait and snapped views. Podržava pin vijesti na radnu površinu koje trebate kasnije.

Slike idu redom..
Razina korisnika 5
Uber (Windows 10, Windows 10 Mobile) - popularna platforma za dijeljenje prijevoza može se pohvaliti odličnom podrškom u MS ekosustavu, napravili su vrlo dobru univerzalnu aplikaciju i još integrirali Cortanu (detalji će biti u cortaninoj temi). Zadnje vrijeme sam se navukao na njihov servis i do sada nikakvih problema kako sa Uber uslugom tako i sa aplikacijom. Zgodno je što mogu taxi naručiti sa kompjutera, a kad se s liftom spustim dolje ista je već aktivno na mobitelu.

Od opcija podržano je uređivanje profila, načina plaćanja (cash/kartice), unos i dijeljenje promo kodova.

U aplikaciji se može odabrati klasičan UberX, kvalitetniji i nešto skuplji Uber Select, a povremeno se uključuju i dodatne usluge kao što je dostava Božićnih jelki, janjetine, palačinki itd. :D


Razina korisnika 5
MS Poweruser (PC, mobitel) - Popularna aplikacija istoimenog web mjesto za praćenje svih tema vezanih uz Microsoft danas je dobila novo veliko ažuriranje. Evo što je novo:
- novi API aplikacije za veću brzinu
- počnite čitati na jednom, nastavite na drugom uređaju
- integracija Podcasta + slušanje offline
- integrirana Cortana
- novi welcome zaslon
- "read later" opcija itd...

Izdvojio bi ono glavno odnosno Continue Reading opciju kojom korisnik sa jednog uređaja vrlo lako prelazi na drugi uređaj sa desetkom. Npr. nešto ste počeli čitati na kompjuteru a morate krenuti van, samo kliknete na Continue Reading i odaberete svoj mobitel. Kod mene prebacivanje traje 3 s, na mobitelu se automatski pokreće aplikacija i otvara članak gdje sam stao. Naravno ovo radi i obrnuto sa mobitela na PC.


Ovo je inače poznato pod kodnim nazivom "Project Rome" koji je nastao je s ciljem da korisnici što manje prekidaju rad zbog međukoraka i promjene uređaja. To je nova stvar i tek se očekuje integracija u druge aplikacije kao što je office paket gdje će to tek doći do izražaja. Čak i u ovoj app sa novostima izgleda stvarno moćno i dokaz je funkcionalnosti univerzalnih aplikacija.
Razina korisnika 5
Deezer (PC, mobile) je danas dobio ažuriranje kojim se aplikacija na PC-u može automatski aktivirati čim upalite računalo. Nakon ažuriranja je ova opcija već uključena pa ako ne želite u postavkama ju isključite.

Već par mjeseci ju koristim na mobitelu i kompjuteru i zadovoljan sa univerzalnom app, redovito je ažuriraju, offline mixevi rade bez greške, kompatibilna sa Bluetooth headsetom :)

Koga inače zanima Deezer je 50 kn službeno ili preko neke pretplate u HT-u 35 kn (u nekim tarifama je uključena u cijenu).
Razina korisnika 5
Odlična je ova tema i doista ne znam što to ljudima fali u win10 trgovini.

Uvijek će se naći poneka aplikacija koja možda nekome treba, a opet s druge strane velikoj većini ne treba.
Meni recimo fali Cinestar aplikacija, koja mi nije neophodna ali bi mi bilo ok da je imam.

Ovdje možete pronaći popis ponajboljih win10 aplikacija
http://allaboutwindowsphone.com/features/item/20980_The_best_of_the_best_Windows_P.php

Ja ću napisati samo neke koje koristimo moji ukućani i ja:

Hrpu igrica koriste klinci, ne znam odakle ih više pronalaze, kako na mobitelima tako i još i više na računalu.

Potom:
Skype
WhatsApp
Viber
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
Groove glazba
Nokiamob (obvezna aplikacija na svim mobitelima koje sam ja postavljao)
OneDrive
MS vrijeme
MS Office
The Weather Channel
Accu Weather
M-Zaba
MojTv
FitBit
Disqus
Win Karte
HAK
Outlook, gmail i poslovni mail
QR Scanner
Kalendar
e-Građani
m-Pretinac
myTube
Perfect Tube
Xbox
HRTi
MAXTv To Go
razne aplikacije lokalnih novosti
CroParking - odlična
INA
TotalComander
Lumia aplikacije za obradu slika
Kamera aplikacije
Datoteke
Shazam
Zedge
HZZ poslovi
Mix Radio
PhotoMath
Deezer

itd..... Uglavnom sve su dobre, sve dobro rade, niti jedna nije spora, ne ruši se itd.....
Tu su i kojekakve druge manje bitne aplikacije..........

Odgovori