Windows 10 Mobile

  • 12 December 2016
  • 33 odgovora
  • 12553 pregleda

Razina korisnika 5
  • Super Forumaš
  • 75 odgovora
U nastaku je pregled dijela novosti Windows 10 Mobile sustava sa kojima bi se svaki početnik trebao upoznati. Ako nešto fali ili bi trebalo dodati slobodno nadopunite. 🙂

Odgovora 33

Razina korisnika 5
Znam da ih šalju u Mađarsku, nažalost, tako trenutno funkcionira.
Sve moje Lumie osim jedne su kupljene u HT-u i tu je snaga, da pojasnim, niti jedan servis se neće ponašati prema HT-u isto kao kad uređaj sami šaljemo (ukoliko nije kupljen u HT-u, odnosno T-mobileu). T-mobile/HT će ti u nekim slučajevima sam dati drugi uređaj, ako ga servis ne riješi, ako im je korisnik bitan.
Kad ti istekne garancija pronađi si najbliži lokalni servis.
Inače hvala Bogu nemam nikakvih problema niti s ijednom lumiom, čak štoviše izuzetno smo zadovoljni njima.
Razina korisnika 1
Mene zanima jedna stvar. Trenutno imam dvije Lumije 640xl. Prva,(ova u popravku) je tvornički izašla s win. 8.1 Denim kasnije nadograđenu na win.10. Ova druga je novija pa je originilno izašla s win.10. S obzirom da je ukinuta podrška za win. 8.1, hoću li je moći opet nadograditi na win.10, nakon hard reseta u servisu (uvijek to rade)? Istina, win. 8.1 se na tom modelu Lumije pokazao (bar meni) kao bitno stabilniji i ne bi imao ništa protiv da ga zzadržim, tj.da imam jednu na osmici i jednu na desetki, ali kakova je mjegova funkcionalnost s obzirom da mu je ukinuta podrška? Navodno da se nakon hard reseta više ne može nadograđivat na win. 10, ali ne znam je li to važi za inačicu s Denim updateom.
Razina korisnika 5
Na Lumiama koje imaju wp8.1 denim a imaju mogućnost nadogradnje na win10 potrebno je skinuti u trgovini aplikaciju savjetnik za nadogradnjku ili update advisor https://www.microsoft.com/hr-hr/store/p/savjetnik-za-nadogradnju/9nblggh0f5g4

Kad instalirate aplikaciju potražite ažuriranje ali isključite WiFi - kad pronađe ažuriranje potom uključit wifi i skinite, potom instalirajte win 10.
Razina korisnika 5
https://m.gsmarena.com/microsoft_windows_phone_dead-news-27612.php


Živjeli.
Razina korisnika 7
Bedž +3
eh... @Gorlock moja iskrena sućut
Razina korisnika 5
He, heh, sad tek vidim.....

Znam za ovo, no moram reći da win10 Mobile radi bolje nego ikada. Logično je da će ugasiti sustav, ali to nije kraj priči. WP 8.1. je ugašen pa i dalje ima jako puno korisnika, rekao bih baš kao i na računalima još uvijek ima veliki broj korisnika koji koriste XP.

Microsoft, još nije službeno objavio, ali krajnji cilj je ultimativni uređaj - računalo koje će pokretati punokrvni win 10 OS , uređaj koji će biti i smartphone...

Vjerojatno će biti skup, ali tako je.... sa svim flagshipovima....

Win 10 trgovina se ne gasi čak štoviše raste sa brojem aplikacija na računalu dakako, stoga strpimo se još malo, budućnost je pred nama.

Jedno je sigurno, a to je da ću po isteku garancije morati razmišljati o novim smartphoneima, ali neću ih kupovati dok god ovi rade, a kako rekoh rade bez greške.

Sumnjam da će android biti opcija.....
'Surface Mobile' bi trebao biti predstavljen u ožujku-travnju 2018., kaže dizajner David Breyer.

Koji OS će ga pokretati?

Gotovo sigurno će to biti Windows 10 S, uz uobičajenu mogućnost ažuriranja na puni Windows 10, besplatno unutar određenog vremenskog razdoblja. Korisničko sučelje i korištenje UWP aplikacija je dobro poznato postojećim korisnicima Windows 10 Mobile. Moći će se pokrenuti sa svime što se službeno zove 'Redstone 4'.

Što sve ovo znači za Windows 10 Mobile?

U konačnici, to znači da će ovo vjerojatno biti dostupno prije nego će prestati podrška čak i za najstariju Windows 10 Mobile verziju (mislim na Anniversary verziju). Tako, u načelu, možete dostojanstveno umiroviti vašu Lumiu 930 ili 1520 ili čak i 950 XL i jednostavno preći na ovaj malo veći (6") ali puno fleksibilniji uređaj.

Hoće li biti lako preći na novi uređaj korisnicima Windows 10 Mobile?

Da, prilično lako. Samo se prijavite pomoću Microsoftova računa i svi podaci, favoriti i UWP aplikacije će biti prenijeti. Morat ćete samo postaviti početni zaslon, a naravno stare Windows Phone (8.1) aplikacija neće raditi.

Kada će to biti predstavljeno i po kojoj cijeni?

Sve sada ukazuje na ožujak ili travanj 2018, i pretpostavljam da će cijena biti oko 1000 dolara. Ovo neće biti jeftino zbog upotrjebljenog materijala, specifikacije i inženjeringa (SD 835/845, 8GB RAM, 128 GB, ...).

Više i šire na http://allaboutwindowsphone.com/features/item/22675_Surface_Mobile_Musings.php
Razina korisnika 5
Strpljen, spašen i ja čekam S-phone. Lumie i dalje rade bez greške, ne prelazi mi se na android niti na iOS.

Odlična mi je povezanost Lumia sa Win10 računalom.

Vidjet ćemo, nadam se uskoro.

Vidio jesam nove android Nokie, za sada ništa osobito, malo me zainteresirala Nokia 8, ali nedovoljno, vidjet ćemo što će Nokia ponuditi sa Nokiom 9, ako to bude još jedan klasični android, briga me i Sony je jednako dobar kao i Nokia i Samsung i Huawei, barem meni, svejedno mi je.

Tržište treba još jedan snažan Mobilni OS, to bi mogao biti S-Phone sa full win10 OS-om ili potpunu sinhronizaciju win 10 OS-a sa androidima i iOS-ima. Na to sve čini mi se moramo još čekati.

Odgovori