Riješeno

Update za Sony Xperiu M5

  • 8 March 2017
  • 7 odgovora
  • 632 pregleda

Pozdrav,
evo već neko vrijeme muku mučim na navedenu temu. Dakle Sony kao tvrtka je za RH pustila novu verziju androida Marshmallow. Od toga je prošlo nekoliko mjeseci, možda čak i pola godine. Moj uređaj koji je kupljen kao slobodan uređaj u Fibisovoj poslovnici još nije dobio update. Zvao sam Vip, oni su me uputili na Agramservis, Agramservis me uputio na Sony Xperi-a podršku...
I tako već neko vrijeme nitko mi ne može dati odgovor, svi upute na drugoga i nitko nema odgovora, ali nisam udustao i iz Sony podrške su me uputili na ovaj forum. Rekli su mi da svaki operater kada kupuje uređaj, dodatno na svoj način "uredi" operativni sustav, razlike su iznimno male, ali te razlike onemogućuju da se sustav nadograđuje sam po sebi, i zbog toga su česta kašnjenja.

Evo mene sada zanima. Kada će Vip pustiti novu verziju "Marshmallow" za Sony Xperiu M5? To nije jedini uređaj, imam uređaj Sony Xperia M4 Aqua, koji još nije dobio navedeni update, a na službenoj Sony stranici i taj uređaj je dobio navedeni update!

Hvala na odgovoru 🙂
icon

Najbolji odgovor od A1_Danijel 9 March 2017, 10:06

Pogledaj original

Odgovora 7

Razina korisnika 7
Bedž +3
Jesi probao spojiti na Companion http://support.sonymobile.com/global-en/xperia-companion/ mobitel pa vidjeti hoće li pronaći update i imaš li dovoljno memorije slobodno... ako imaš mislim manje od 500mb onda ti OTA ne može stić...
Tu https://xpericheck.com/ možeš provjeriti postoji li uopće update od VIPa
Preko Companiona piše da mi je uređaj "up to date", preko Sony stranice piše da mi je "up to date" software.
Imam dovoljno memorije.
Na drugom navedenom linku,pronašao sam od vipa, i tu stoji isti update koji je na mom uređaju a to je 5.1.
Mene zanima update 30.2.A1.21 odnosno Marshmallow
Razina korisnika 7
Bedž +3
Znači da VIP još nije pustio MM. Kad će i hoće li uopće pitanje je i odgovor nitko ne zna osim Uprave i možda pokojeg tehničara... Ni Sony, ni servis, a po iskustvu ni forum ti tu ne mogu pomoći. Ako želiš možeš jednostavno flashati internacionalnu verziju flashtoolom i riješio si problem i čekanje. Tutorijala imaš hrpu na internetu, a garanciju ne ugrožava sve dok se radi o službenom Sonyjevom softveru.
Pozdrav!

Upravo smo dobili informaciju da će update biti pušten kroz desetak dana:)

Danijel
Pozdrav!
Hvala puno na informaciji.
Stvarno se nadam da će se to i dogoditi, jeste li sigurni u tu informaciju?
Hvala puno jos jednom 🙂
Razina korisnika 7
Bedž +3
Imam deja vu hahaha nadaj se da hoće, ali ako ne bude nemoj se puno razočarati... Strpljen spašen
Razina korisnika 5
tko još čeka carrier update

flashtool i xperifirm i to je to.

Odgovori