Riješeno

SIM kartica ne prikazuje broj (DualSIM uređaj)

  • 2 March 2023
  • 14 odgovora
  • 2492 pregleda

  • Aktivni forumaš početnik
  • 32 odgovora

Koristim dvije SIM kartice u Galaxy S23 Ultra uređaju.

Kartica u SIM1 slotu prikazuje broj, dok u SIM2 slotu ne prikazuje broj.

Ne nalazim nikakvu opciju kako ručno upisati broj te kartice. Ima li netko ideju ?

 

Pokušavam odabrat SMS aplikaciju, ali svaka ima neki problem. Nativna Samsung aplikacija pušta različit zvuk za notifikaciju pristigle poruke i to je OK, međutim na Always On Displayu , kada dođe poruka, piše samo tekst PORUKA. I problem je prebacivat SIM kartice kada želim slati primjerice SMS sa druge SIM kartice

Pa sam pokušao Google SMS aplikaciju koja mi po nekim stvarima radi bolje, ali kod nje je zvuk za pristiglu poruku isti za obje kartice, iako je u postavkama telefona postavljen različit zvuk za svaku SIM karticu. Zato pokušavam registrirati taj broj na SIM2 kartici jer ga u statusu ne pokazuje pa mislim da je možda u tome problem.

 

Još nešto….obje kartice su stare nekih 4-5 godina. Da li je potrebno tražiti novu karticu da bi uređaj radio na 5G mreži? Meni pokazuje da je spojen na 5G, ali rekoh da pitam za svaki slučaj obzirom da su kartice stare.

icon

Najbolji odgovor od nickno 3 March 2023, 05:36

Pogledaj original

Odgovora 14

Ako nisi probao resetirati mob tj ugasiti mozda onda prepozna kartice

Resetirat ne mislim zbog toga jer je gnjavaža. A restart radim kada ga svaki dan upalim.

Razina korisnika 2

Trebao bi u postavkama imati sim kartice i mreže zatim uredi naziv SIM kartice i uredi broj SIM kartice. Tako ima kod mene iako nije Samsung

Nažalost kod ovog Samsunga ja to ne nalazim nigdje. Ako netko zna gdje da točno potražim, bio bih zahvalan.

Razina korisnika 7
Bedž +3

Ajmo probat redom, imam S22 Ultra-u i vjerujem da je isto. Dual sim, ne pokazuje mi sim1 broj niti ga mogu upisati, sim2 prikazuje, očitava.

U aplikaciji messages kada kreneš pisati novu poruku, trebao bi ti ponuditi da izabereš s koje sim kartice želiš poslati (kad klikneš na simbol sim kartice pored mjesta gdje tipkaš poruku).

U postavkama zvuka možeš odrediti ton za zvono i poruku pojedine kartice.

 

Ja umjesto always on-a koristim aod notify i tamo postoji opcija točno koje appove želiš da signalizira poruku, prikaže tekst u cijelosti ili samo ikonicu. Osim toga i štedi bateriju jer nije always on display nego samo kad stigne notifikacija.

Glede sim kartice, ok je. Ako je dostupan 5g :)

Razina korisnika 6
Bedž +6

Imam S21 Ultru i samo jednu sim karticu sada, piše nepoznat broj za nju, ali me to baš i ne brine 😉.

Ali, mislim da broj moraš dodati u Google. E sad, postoje dva načina. Ili kroz postavke samog Googlea (tu potcrtano na slici dolje)

 

Ili kroz postavke Google Messages

 

Ne sjećam se više da li je moguće broj dodati i u Samsung Messages, jer odustala sam od te app (mada je 100 puta ljepša od googleove) tj.prešla sam na Google Poruke jer ima stabilan chat, za razliku od Samsungove aplikacije gdje bi mi chat nestal svakih 10-dana, pa dok sam napokon uspjela aktivirati Googleov sada se ne mičem s njega.

Edit:evo probala kroz poruke-i dalje piše nepoznato. Zanemari dakle, sorry 🫢

Razina korisnika 6
Bedž +6

Malo sam zguglala tvoj problem, khm, moram priznati da, ovaj, kao dugogodišnji samsungaš, do tvog upisa ovdje, nisam ni znala da je to stara boljka androida, a pogotovo Samsunga, nisam u biti ni obraćala pažnju na to, jer svi mobiteli su mi normalno radili, a imenik ionak nemam na mobu, već ga povlačim iz clouda.

Evo riješenja za kojeg mnogi tvrde da radi

 

Možda ne treba baš iPhone (kladim se da ajfonaši umiru od smijeha na ovaj Samsungov problem 🤣), možda je dovoljan i neki glupi mobitel, samo,khm, tko to danas koristi više 🫢

 

Zahvaljuje na angažmanu.

Evo da odgovorim svima po redu

@gogsy1975 

U postavkama zvuka imam postavljene drugačije zvukove za svaku SIM karticu, kao što sam imao i na S9 sa kojeg dolazim. Tamo je Samsungova SMS aplikacija preko Always On displaya prikazivala početni dio poruke SMS-,a ovdje na S23 neće. Ali zvukovi rade ispravno.

@nickno 

Google SMS aplikacija ispravno prikazuje poruku na Always On , ali pušta isti zvuk notifikacije pristigle poruke. Pronašao sam kroz tu Google aplikaciju gdje mogu upisati brojeve telefona za oba SIM-a, ali to nije pomoglo.

I ja sam u međuvremenu pronašao ovo za upisivanje broja na SIM karticu, morat ću to probati iako mi se nekako čini da niti to neće riješiti problem za ovu Google SMS aplikaciju.

Razina korisnika 6
Bedž +6

@dxer , dok sam imala dvije kartice jedino mi je Samsungova aplikacija za poruke davala drukčije tonove za sim kartice, Googleova mi je davala isti ton.

Sad imam samo jednu karticu, a i Googleova app se dosta poboljšala, tako  sad mogu za svaki kontakt staviti drugi ton poruke, pa mi Samsungova app malo manje fali. Još kad bi Google omogućio da se i wallpaper može birati za svaki kontakt, onda mi uopće ne bi ni falila 🤭.

Nego, ja više uopće nemam ikonu Samsung Poruke, vidim je jedino u Aplikacijama i jedino je tamo mogu i otvoriti, ali to izbjegavam da ne izgubim rcs u google porukama

Da, čini se da različiti tonovi rade samo sa Samsung aplikacijom. Kod Googlea ne radi, nisam probavao ton za svakog kontakta jer mi to ne treba, treba mi generalno za svaku SIM karticu posebno.

Razina korisnika 6
Bedž +6

@dxer , ja sad nemrem provjeriti, ali ako koristiš Google poruke, onda bi možda bilo dobro da kontaktima s 1.kartice odabereš jedan ton, a kontaktima s 2.kartice drugi ton, možda bi ti tako radilo, jer eto Google sad podržava različite tonove za kontakte. Vjerojatno ti uz kontakte s prve simice piše 1, a 2 uz kontakte s druge simice, onako kak je u gogsyjevom screenshotu

Ne trebam za kontakte nego baš generalno različiti ton za svaki SIM.

Razina korisnika 6
Bedž +6

@dxer , pa to sam ti i predložila. Na sve razgovore s oznakom 1 staviš jedan isti ton (onaj koji si postavio u Settingsu od moba,npr.), a na razgovore s oznakom 2 drugi isti ton. Kad ne može direkt preko postavka zvuka poruka, a ti probaj preko postavke obavijesti u google porukama. Je malo gnjavaža, ali buš bar znao s koje simice ti je stigla poruka. Istina, za nove razgovore s novim kontaktima nebuš znal dok i za njih ne postaviš ton, meni osobno bila bi to ipak manja gnjavaža nego tražiti neku treću app, ali naravno, ti napravi kak je tebi najbolje

A evo i sam Samsung kaže ovo

https://www.samsung.com/us/support/troubleshooting/TSG01212222/

If you’ve set a custom ringtone for other apps that support calling or video calling, you will need to check the sound settings in that specific app. For further support, contact the app developer.

Možda jedino samsungova app za poruke može postaviti zadane zvukove iz Settingsa (kaj je i logično, ipak je mob Samsungov)a kroz sve druge aplikacije mora se u postavkama same aplikacije customizirati.

Ako odeš u Postavke>Aplikacije>Samsung Poruke, pod obavijesti skrolaš skroz dolje do postavki obavijesti, vidi se da samsungova app ima direkt odabir zvuka za pojedinu simicu, dok kod Google poruka su navedeni posebno kontakti, a ne kao ovo

 

Ma kužim ja što ti pišeš, ali ja ne trebam to za moje kontakte, nego generalno kada mi netko pošalje SMS na SIM 2 , a ta osoba nije iz mojih kontakata. Ali ok, ako ne može, ne može. Morat ću nekaj drugo smislit.

Odgovori