Samsung S6 - baterija, problem oko punjenja

  • 25 September 2017
  • 4 odgovora
  • 12829 pregleda

  • Probio led s 1 postom
  • 2 odgovora
Imam "Samsung S6". Pojavio mi se 1 problem kod "baterije" kod punjenja. Stavim mobilni da se puni i uvijek ga stavim na "brzo punjenje" da mi se brze napuni, medjutim od juce mi mobilni napuni do nekih 70% i onda pise da ce se mobilni do potpunosti napuniti za 1min ( nikad nije pisalo na 70% da mu treba 1min da bi se potpuno napunio, uvijek je to pisalo tek kad dodje na 100% to da mu treba jos 1 min da se potpuno napuni.. mobilni imam 2godine, uvijek ga je punio kako treba, ali od juce mi je nastao taj problem.. Nebitno dal stavio brzo punjenje ili normalno punjenje, cim dostigne 70% to se pojavi da mu treba 1min da se potpuno napuni.


Postavicu vam i 3 slike ( screenshot sa mog mobilnog ) prva slika je u 17:04h tad mi je baterija bila napunjenja 71% i pisalo je da mu treba jos 1min da se potpuno napuni, onda sledeca slika je u 17:25h i napunilo ga je samo na 73%, a i dalje pise da mu treba 1min da se do potpunosti napuni i treca slika 17:39h napunilo ga je na 75% i dalje pise isto.

Evo postavicu vam te 3 slike:
Slika 1: http://dodaj.rs/images/t8Xop.png
Slika 2: http://dodaj.rs/images/t8Px5.png
Slika 3: http://dodaj.rs/images/t8bJ9.png

Da napomenem, da meni i dalje istom brzinom ( vremenski ) napuni mobilni od 0-70% kao sto ga je i do sad punio od kako ga imam, ali cim ga napuni na 70% onda od tih 70% se pojavi to da mu treba jos 1min do toga da se potpuno napuni i od tad, kada dostigne tih 70% onda ga bas, bas, baaaaas sporo puni.

Stavio sam ga sinoc da se cijelu noc puni. imao je oko 60% kada sam ga stavio na punjac, napunio ga je samo na 85% i stalno mu pise da mu treba 1min da bi se potpuni napunio.. Ostavio sam ga danas da se i preko dana puni i dostigao je da bude 100% ali se bas, baaas, baaaaaas sporo napunio, sto prije tako nije bilo..


Imam svoj original punjac, od kako sam kupio Samsung S6 i preko njega punim od kako ga imam. Mislio sam da je do kabla od punjaca, pa sam danas otisao kupio novi kablic za punjenje i prikljucio na svoj punjac iiii opet isto.. onda sam isprobao da promijenim par punjaca od samsunga ( koji moji u kuci imaju ) i da probam da mobilni napunim preko razlicitih punjaca sa mojim kablom, pa sam onda pokusao i kablove da mijenjam, ali opet isto. Nadam se da ste me razumijeli.


Ne znam sta da radim, hvala na odgovoru.

Odgovora 4

Razina korisnika 7
Bedž +3
Ako je mob star dvije godine, vjerojatno je već odavno baterija dala svoje. Ali možeš probati par stvari.

- pusti mob da ti se isprazni do kraja, ugasi sam. Kad se ugasi, probaj ga upaliti da potrošiš još ono malo baterije. Kad se ugasi totalno i ne trza više, ne pali ga nego na punjač i do 100%. Kad dostigne 100%, isključiš s punjača, upališ i priključiš opet na punjač dok ne piše da je "full". Sve to naravno na originalnom punjaču.

- probaj isprazniti cache, možda to pomogne
Link

- zadnja opcija je probati vratiti na tvorničke (backupiraj sve potrebno prije nego ideš na tvorničke)

Vjerojatno je do baterije ali probaj gore navedeno pa javi rezultate.
Znaci da pustim mobilni da se skroz isprazni, kada se iskljuci, opet ga upalim i onda ga cackam par min dok se opet ne ugasi, da se vise ne moze posle toga da upali, onda kada to odradim, stavim ga na punjac, ali da ga puni dok je ugasen ( mislim na to, da ga ne palim i punim, nego tako ugasenog da ga punim ) Kada ga napuni na 100% tako ugasenog, upalim ga i opet ga odmah poslije paljenja ostavim na punjacu iako je 100%, ili da ga prvo opet potrosim do 0% pa da ga stavim na punjac? Iiiii koliko puta ovaj postupak da ponovim?

A to sto si rekao da ga punim sa normlanim punjenjem, bez "brzog punjenja (fast charge)" .. jel to ovo, ako mislis na ono u opcijama za bateriju, gdje ima opcija "fast cable charging" koju mozes da ukljucis ( pa da se brzo puni ), a kada iskljucis tu opciju, onda se normalnom brzinom puni i mnogo ga sporije onda puni, jel na to mislis? Ako da, zasto sa tom opcijom "normalno punjenje" da ga napunim tako kako si naveo gore u poruci? Hvala ti na odgovoru.

Sto se tice "cache" jel mislis na to, da odradim "wipe cache partition" pa onda posle toga da odradim "system reboot"? ili da ovaj cache odradim tek posle ovog prvog postupka sa punjenjem baterije sto si mi naveo gore, ako taj postupak ne pomogne, da onda tek odradim taj cache?

Sto se tice tog da vratim na tvornicke, mislis li sa tim na "factory data reset" ili na "hard reset" ?
Razina korisnika 7
Bedž +3
Da, mislim da probaš redom, po stavkama. Jedna nema veze s drugom pa ako prva pomogne, ne trebaš dalje. Ako ne, probaš drugu opciju itd.

Ne vidim da sam negdje spomenuo brzo i normalno punjenje ali stavi normalno (iskljuci opciju) pa vidi hoće li pomoći.

Da, wipe cache partition pa reboot. Ali to ako ne pomogne prvi postupak.

Mislio sam na factory reset kao krajnjoj opciji, da se mob vrati na tvorničke postavke. Ali prije napravi backup svega što trebaš. Factory reset je prvo što rade ako ga odneseš u servis.
Rijesio sam problem oko baterije

Odradio sam sledece. Pustio sam mobilni da se skroz isprazni, posle toga sam ga upalio i pustio da se opet ugasi i to tako odradio 3x ( da bi se i ono malo baterije ispraznilo ). Onda sam ga stavio takvog ugasenog da se napuni do 100% ( normalno punjenje, bez brzog "fast charge" punjenja ). Nakon ovog, ponovo sam cackao po mobilnom da se isprazni i ugasi sam od sebe i opet ponovio postupak sa punjenjem ( ugasenog ga punio ). Sledece punjenje je bilo kada se spustio na nekih 10%, stavio sam ga da se puni ( ovaj put upaljenog, jer sam ga koristio do 10%, kad je dosao na 10% onda sam ga stavio na punjac ) isto normalno ( bez brzog "fast charge" ) punjenje, ali kad se ovaj put napunio na 100%, ostavio sam ga jos sat vremena ( iako je pun ) na punjacu, a ovaj postupak sam ponovio 5x ( sigurno da moze i manje puta da se ponovi, ali pisem vam onako kako sam ja odradio ). Posle ovog, mobilni se sad puni kao i prije sto se punio i rijesio sam problem. Eto, da javim, mozda nekom drugom pomognem, hvala na razumijevanju, pozdrav.

Odgovori