Riješeno

Prebacivanje aplikacija i slika na sd card

  • 19 January 2018
  • 13 odgovora
  • 26074 pregleda

Dobro večer.
Imam jedno pitanje.
Koristim trenutno mobitel huawei p 10 lite i sada me zanima kako prebacivati skinute aplikacije na sd car,da ne zauzimaju prostor od mobitela...
Da još pojasnim ovo.Prije Huaweia sam koristio kineza,Umi Rome x i skinuo sam aplikaciju Appmgr i instalirao ju na Umi Rome i samo ju pokrenem,kliknem na aplikaciju ku želim prebaciti na sd card i prebaci ju...e sada na ovim huawei p 10 lite postoji problem sa tom aplikacijom...ja sam instalirao tu aplikaciju,i još jednu slično tome,ali ne mogu sa tom aplikacijom prebaciti skinute aplikacije na sd card...otvara mi nešto sasvim drugo...kad kliknem na neku aplikaciju da ju prebacim ponudi mi ovo:pohranjivanje,potrošnja podataka,dozvole,obavijesti,otvori prema zadanim postavkama,baterija,memorija...i to je to,nevidim nigdje da mogu kliknuti da mi prebaci aplikaciju...
To vrijedi i za slike...
Ima još nekih problema,ako mogu tako nazvati...
Imam problema sa zaslonom...neda da se namijesti kada da se zagasi...automatski je nariktano i nikako ne mogu to promijeniti pa se nakon nekoliko sekunda ne korištenja zaslon zatamni pa moram svako malo klikati na zaslon dok nešto gledam...
Imam sd card u mobitelu i označio sam da sprema sve na sd card ali ne sprema ništa,kad skinem sliku neku ili aplikaciju sprema je na uređaj...
dali netko možda ima takav uređaj pa da pomogne malo.
icon

Najbolji odgovor od Sunasce 29 January 2018, 09:25

Pogledaj original

Odgovora 13

Razina korisnika 7
Bedž +3
Neki mobiteli ne daju pohranjivanje na SD, možda je i s tvojim to slučaj. Neki ne daju pohranjivanje automatski, ali ako ručno prebaciš slike/glazbu raditi će.
Za zaslon prokopaj malo bolje opcije. Moraju negdje biti postavke zaslona i trajanje osvjetljenja.
A kako onda to ručno ide...pa sa ovom sam aplikacijom za sec prebacio aplikacije na sd card...možeš kako pomoći da to sredim...
Nego reci mi zašto ako imam označeno da sprema na sd card ne sprema slike kada slikam da odmah idu na sd card nego idu na memoriju uređaja...kako to isto riješiti...ko da ni nemam sd card u mobu...
Razina korisnika 7
Bedž +3
Zato što kamera ne dozvoljava snimanje na SD card vjerojatno. Probaj nekom drugom aplikacijom kamere isl. Ručno možeš vjerojatno te slike prebacit copy paste metodom. Zašto uopće slike držiš na kartici/memoriji. Povuci sve na Google Photos ili sličan cloud i briši s memorije i miran. A i siguran ako se nešto s uređajem zblesira.
Ako ne želi prebacivati ništa probaj karticu formatirati u uređaju, možda je do toga.
Samo na rijetkim uređajima možeš koristiti eksternu memoriju za pohranu aplikacija i doslovno kao dodatak internoj. Uglavnom je ona više kao fiksni USB, za slike, glazbu i datoteke i nikad nije baš sastavni dio ostale memorije.
Muku mučim sa prebacivanjem podataka na SD karticu za Lumia 950 XL, Microsoft Win 10. Do sada sam imao SD karticu od 32 GB i napunio sam je preko 20 GB, od čega najviše sa albumima fotografija JPEG u 63 foldera (naslova). Kupio sam SD karticu 128 GB prebacivao sam podatke copy-paste tako što sam kartice stavio u adaptere na moj laptop. Sve je bilo u redu, dok nisam došao do pola albuma tada su mi kopirani folderi jednostavno ostajali bez sadržaja (slika). Kuda i zašto su naprasno nestali nisam dobio objašnjenje. Prazne foldere nisam mogao brisati jer se javljala informacija da su korupirani (oštećeni). Kada sam uspio u prazne foldere kopirati fotke, one su sa dijelom foldera naprasno izbrisani. Nakon restarta mobitela, javljala se informacija da SD kartica nije za korištenje i da ju treba formatirati, što se ponovilo i kada sam je pokušao pročitati izvan mobitela, a nakon par formatiranja postala neupotrebljiva jer Microsoft nije mogao formatirati karticu. Kada sam ipak uspio formatirati karticu, pokazalo se da sada ima 125 GB. Tako sam uništio 3 SD kartice od 128 GB, a svaki pokušaj da na njih prebacim podatke sa SD kartice 32 GB ili sa HD mojeg laptopa kada bih došao na pola albuma fotografija. interesantno je da sam cijeli sadržaj sa uspjehom i bez problema ponovno stavio na SD karticu od 32 GB koja je ponovno u mobitelu i on očitava sve datoteke, tako i foto albume bez problema.

Sva moja skromna znanja i informacije koje sam tražio na internetu nisu mi pomogle da riješim taj problem pa sam čak odlučio da mijenjam mobitel sa operativnim sustavom Android, jer sam totalno razočaran sa Microsoftom i Win 10, sa napomenom da je mobitel bio u servisu više puta, a od toga si mi prvi puta promijenili matičnu ploču, kao i sada prije dva tjedna su napravili itu zamjenu nakon nekoliko intervencija sa doftverskim intervencijama.
Razina korisnika 7
Bedž +3
Nekako mi se čini da ti to nema veze s operativnim sustavom nego da su te kartice od 128GB bile loše/fale/kineski jeftinjak...
Ponavljam temu u nadi i na sugestiju VIP-a putem e-maila, pa za početak nisan našao ovu stranicu, otvorio sam novu. Nadam se da će ih admin ujediniti, a ja prenosim već napisani tekst.

U Mobitelu Microsoft Lumia 950 XL sam imso dodatnu SD karticu od 32 GB koju sam "napunio" sa fotografijama JPEG, dokumentima (tekstovi u Wordu, izračuni u Exel, dokumenima PDF , prezentacijama u Powerpointu i video zapisima o MPEG 4), koje je uređaj uredno "čitao" i prikazivao. Kada sam došao do cca 17 GB pospremljenih podataka kupio sam veču SD karticu od 128 GB. Normalno sam stavio obadvije SD kartice u konvertorei "uštekao u laptop te počeo kopirati datoteka copy - paste sa stare na novu karticu. Tu su počele moje muke od nekojilo izgubljenih mjeseci i uništenih 4 komada SD kartica od 128 GB.

U početku sam "prekopirao" podatke ali kada sam pregledavao učinjeno, dočekalo me neugodno iznenađenje. preko polovina direktorija - foldera(naročito JPEG) su bili prazni. Kao da ormare i kutije preselite u drugu sobu i kada ih otvorite police su prazne. Naknadno kopiranje u iste direktorije biva prekinuto sa obavijesti da su direktoriji oštećeni. Nakon toga, stavim SD karticu u uređaj, večina podataka ostaje "nečitljiva i neupotrebljiva", a neke datoteke će biti same od sebe izbrisane. Nakon nekoliko pokušaja brisanja SD kartice formatiranjem kao jedinim načinom brisanja, jer se upisani direktoriji i datoteke ne mogu brisati sa delite. Ponovno umetnute kartice u uređaj postaju nečitljive pa sistem traži da ih se formatira u uređaju, on ig "popravlja" i formatira. Podatke unosim u direktnom spoji pomoću USB kabla u direktorije koje je stvorio sam uređaj, kao npr. "Pictures", opet se događaju isti problemi, da selektirane datoteke normalno presnimava dok ne dođe do upisane količine od cca 8 GB, počinje javljati da ne može upisivati kopirane datoteke pa nakon komande "Skipe" on nastavlja upis ali istovremeno briše upisane datoteke u drugim direktotijima.

Konačni rezultat nakon puno potrošenog vremena na copy - paste i formatiranja, SD kartice više nisu 128 GB nego ih format smanjuje na 125 ili još manje GB, a neke kartice nije mogao formatirati niti SD card formater, pa ostaju sasvim neupotrebljive. Isto se ponovilo i sa SD karticom od 250 GB koju ni na koji način nisam mogao napuniti podacima sa stare SD kartice or 32 GB koja mi je i danas u uređaju.

Ne vjerujem u duhove, ali sa ono malo skromnog znanja i savjeta od stručnjaka prenps podataka je ostao "Nemoguća misija"!
Razina korisnika 7
Bedž +3
Ako već želiš tako veliku karticu onda uloži u Samsung EVO ili sličnu i neće biti problema. Xy kartice naručene s interneta isl. najčešće imaju lažne informacije o stvarnom kapacitetu. Ništa nije krivo formatiranje, ako je kartica valjana.
Zbunjujuće je da se iste stvari događaju na ukupno 4 SD 128 GB i jedne 250 GB. U ovu zadnju sam prebacivao jedan album (folder) Pictures, ukupno 62 albuma sa po 40 - 50 fotki u prosjeku. nakon jedne trečine je počeo javljati greške kopiranja i odbijao je unos. Otvorio sam novi folder Slike i u taj sam stavio bez problema 20 foldera, sve sa pretpostavkom da je mapa limititana na količinu (veličinu) unosa. Treči album sam nazvao Fotke i ponovio unos ostatka foldera. nisam stigao sve provjeriti, ali su folderi i slike bili u albumima. Sada sam upravo pogledao sadržaje i svi albumi su potpuno prazni a properties mi je pokazao da SD kartica od 250 GB ima 22,5 GB iskorištenog (zauzetog) prostora??? i 227 GB slobodnog??? Selektirani svi folderi na SD kartici pokazuju: Size 3,71 GB i Size on disc: 8,44 GB ???
Razina korisnika 7
Bedž +3
Koje su kartice i gdje si kupio? Možeš li reklamirat? Očito je da su falše...
Evo reklame ili upozorenja: Verbatim SD 250 GB; Verbatim SD 128 GB x2kom: Target SD 128 GB; Target SD 128 GB i Gigastore professional 633x 128 GB. Sve je to kupljeno na Wish - zabavni šoping, pa želim punozaba ve i dobre kupovine.
Niti jednu od ovih kartica se više ne usudim staviti u mobitel pa čak niti u fotoaparat, jer me strah da ne izgubim zapise na njima u bilo kojem obliku.
Razina korisnika 7
Bedž +3
Uf... Pa kud baš na Wishu kupovat sd kartice... I eBay s 99% dobrih ocjena je rizik kamo li wish. On je ok samo za jednokratnu odjeću i plastiku za kuhinju :lol:
Otiđi u Links ili neki drugi profesionalni dućan. Dat ćeš 500+ kn za karticu ali će ti radit milina kao i ta od 32GB. I imat ćeš urednu garanciju. Biži od kineza za ozbiljnu tehniku.
Platio sam školu, makar sam za dvije pošiljke dobio povrat novca. Ima i gorih stvari na tom svijetu, ali o ovakvim stvarima treba govoriti, jer pametni uče na tuđim greškama a ...

Pozdravćek ;)
😉
Razina korisnika 7
Bedž +3
Ma da si prije kupnje malo bacio oko okolo vidio bi da su te cijene takve kakve jesu po internetu jer su lažne kartice... Drugi put pametnije...

Odgovori