Riješeno

OTA nadogradnja softvera androida ždere mobilni internet

  • 1 Studeni 2018
  • 5 odgovora
  • 379 pregleda

Razina korisnika 5
Bedž +5
Dakle, dobih obavijest da je dostupna mjesečna nadogradnja za moj S9+ i da je "teška" 279MB. Budući da ne koristim WIFI mreže, krenuh skidati nadogradnju putem A1 mreže. Heh, u par minuta, koliko je trajao download, ode 2 i pol gige. Da je to prvi put, rekla bih, tu su neki duhovi, ali sve i jedna nadogradnja softvera do sada pojela mi je fajn moje mobilne podatke. U Samsungu kažu da je to nemoguće, ja ih pitam zar ja lažem ,dakle? I poslala sam im sve moguće screenshotove, imam par aplikacija koje mjere količinu potrošnje mobilnih podataka, i gle čuda, sve skoro u megabajt pokazuju da je android OS pojeo 2 i pol gige.
icon

Najbolji odgovor od nickno 1 Studeni 2018, 18:08

Ovo je odgovor Samsunga:Zahvaljujemo Vam što ste kontaktirali Samsung!Po pitanju Vašeg zahtjeva, obavještavamo Vas sljedeće:Ne postoje točni podaci o količini podataka, koji se troše prilikom nadogradnje ali svakako Vas iz tog razloga, prije svake nadogradnje upozorimo, da ju radite na wifi mreži, ne na mobilnim podacima, radi mogućnosti nastalih troškova.Malo sam guglala, nitko ne zna točno što je u pitanju, u Americi su mnogi zbog nepažnje dobili masne račune jer je Google nešto spetljao pa su nadogradnje skidane putem mobilnih podataka čak i na wifi vezama. Dakle, 279 MB može pojesti cijeli internet paket.
Pogledaj original

Odgovora 5

Razina korisnika 5
Dakle, dobih obavijest da je dostupna mjesečna nadogradnja za moj S9+ i da je "teška" 279MB. Budući da ne koristim WIFI mreže, krenuh skidati nadogradnju putem A1 mreže. Heh, u par minuta, koliko je trajao download, ode 2 i pol gige. Da je to prvi put, rekla bih, tu su neki duhovi, ali sve i jedna nadogradnja softvera do sada pojela mi je fajn moje mobilne podatke. android OS pojeo 2 i pol gige.

Prvo želim naglasiti da mi nije namjera napisati da ne govoriš istinu … vjerojatno je nešto pojelo te gige kao što si napisala, ali kako i kada i gdje, ne znam.
I ja koristim kao primarni mobitel Galaxy S9+
Ali .. jednostavno je nemoguće da u par minuta ,kako si napisala, skine 2i pol gigabajta…. Koja to mora biti brzina interneta ( neka super brzina) i to još sa severa za nadogradnju .
Samo skidanje nadogradnji sa servera je obično usporeno i u par minuta skine tih 275 megabajta nadogradnje.
Moram priznati da mi nikako nema logike da ti je toliko GB“ pojelo“ . Jesi li sigurna da se to desilo tijekom nadogradnje ? Provjerila si potrošnju prije početka i nakon završetka nadogradnje?
Zbilja mi zvuči nevjerojatno to što si napisala.
Razina korisnika 5
Bedž +5
Da, sigurna sam da mi je umjesto 279 MB skinulo 2 i pol gige, jer sam gledala cijeli download, išlo je otprilike ovako: skine 26 MB i zapne, ali vidim da i dalje nešto skida, otvorim Watchdog app, a tamo megabajti se vrte ko taximetar. Pauziram skidanje i ponovno stisnem preuzmi. Ponovno zapne nakon 30 MB, ponovno Watchdog registrira pol gigabajta u par sekundi. I nakon 10-tak puta "pauziraj-preuzmi", tri aplikacije koje mjere potrošnju mobilnog interneta, zajedno sa mojim samsungom, očitale promet od 2 i pol gige od strane android OS-a. Nažalost, nadogradnja nije zabilježena kod A1, jer imam noćnu opciju flata
Razina korisnika 5
Bedž +5
Ali, nadogradnju u rujnu sam napravila po danu, taman mi je prijateljica bila poklonila 2 gige i te dve gige otišle u par minuta na nadogradnju od 200 MB
Razina korisnika 5
Bedž +5
Ovo je odgovor Samsunga:

Zahvaljujemo Vam što ste kontaktirali Samsung!

Po pitanju Vašeg zahtjeva, obavještavamo Vas sljedeće:

Ne postoje točni podaci o količini podataka, koji se troše prilikom nadogradnje ali svakako Vas iz tog razloga, prije svake nadogradnje upozorimo, da ju radite na wifi mreži, ne na mobilnim podacima, radi mogućnosti nastalih troškova.Malo sam guglala, nitko ne zna točno što je u pitanju, u Americi su mnogi zbog nepažnje dobili masne račune jer je Google nešto spetljao pa su nadogradnje skidane putem mobilnih podataka čak i na wifi vezama. Dakle, 279 MB može pojesti cijeli internet paket.
Razina korisnika 5
Eto , čovjek uči dok je živ … bit će red i slušati savjete pa nadogradnje vršiti samo na wifi-ju
Taman kad pomisliš kako sve nazireš i znaš , desi se nešto .. eh 🤐

Odgovori