Kako spojiti mobitel i televiziju?

  • 9 February 2017
  • 7 odgovora
  • 29951 pregled

Bok,
imam Samsung A3 (2016) i htio bi ga povezati s televizijom (nije SmartTv) nego je Samsungov HD i ima USB i HDMi ulaz.

Kad spojim USBom mogu na TVu vidjeti galeriju fotki koju imam na mobu, no htio bi screenmirror ili screen cast napraviti da vidim ono što je na mobitelu - i npr. gledam youtube ili neki stream ili play video.

Ima li netko isustva može li se to bez SmartTva (na njemu znam da se može wirilessom).

Hvala

Odgovora 7

Bok,
mislim da nije moguće.
Ono što možeš, je da kupiš screen mirroring USB stick i utakneš ga u TV, a mobitelom se spajaš na stick.
Razina korisnika 5
Ne znam za Samsung smartphone ali iz iskustva s Nokiom rekao bih da ne možeš.

Možeš pregledavati foldere: slike, glazbu i video.... kao da pokrećeš sa USB-a, ali pokrenuti aplikaciju tipa YT i gledati je na tv-u nije moguće.
Razina korisnika 7
Bedž +3
Kao što ti je @Vip_Berislav napisao trebaš prvo usbom ili hdmi-om spojiti na TV USB, (Android) TV Box... uglavnom neki od uređaja koji također ima Screen Mirroring pa se onda povezati Smart Viewom npr. i možeš dijeliti ne samo YT nego bilo što drugo.
Znači neki cast box - ima li neko preporuku za neki - cijena?

hvala svima
Razina korisnika 7
Bedž +3
Sve ti se svodi koliko para bi dao i gdje kupio. Za Kodi, Showbox, YouTube, Netflix i screen mirror bit će dobar i neki tipa Nexsmart za 20ak $, sa Gigom RAMa i 8 GB interne. Ako hoćeš nešto moćnije/jače cijena ide sve do 60, 100$ kao i kod mobitela. Odredi si cjenovni rang i nađi najbolji koji se za tu cijenu nudi.
Razina korisnika 2
Bedž +2
pa u koliko je u pitanju smart tv naj jednostavnije spajanje je preko smart wiev opcije
ukljucis tu pciju i televizija sama prepozna mobitel ili tablet. tako se kompletan zaslon sa tableta prenosi bežićno na televiziju . sve što radio na tabletu visis na tv-u .
bilo da pokreneš neku pjesmu ili video i slika i ton su prenesenu na tv
Ako mobitel radi na operacijskom sustavu starijem od Android 4.1.12, vrlo vjerojatno nema Screen Mirroring opciju. Neki noviji imaju "Smart View" prije nego "Screen mirroring". Ne znam koja je točno opcija dostupna na A3, predlažem da uključite "Developer options" i provjerite. (Napomena: za uključiti "Developer options" idete pod Postavke - Više - O uređaju; zatim na kraju treba biti nekakav broj koliko se sjećam i pritisnite ga 7 puta. Poruka bi se trebala pokazati na 4 pritisku, a na 7 bi se trebala pokazati poruka da su uključene "Developer options".

Na TV-u treba naci opciju wireless display,, ako je ima i opciju Multi-screen na mobitelu. Ako je oboje osposobljeno, mobitel će tražiti uređaje koji su spojeni na WiFi mrežu kroz tu funkciju i onda odaberete Vaš TV, i kada se "prepoznaju" onda ćete dobiti sliku mobitela na TVu.

Možda se može probati i sa MHL 2.0 HDMI adapterom.

Odgovori