Riješeno

Internetski radio

  • 25 October 2018
  • 12 odgovora
  • 594 pregleda

  • Forum rekreativac početnik
  • 6 odgovora
Koristimo mobilni telefon UleFone Power 3. Android 7.1.1. Imam problem da bilo koja aplikacija me ne čini internetskim radiom putem mobilnih podataka tijekom rada preko WiFi-a? HRT radi na mobilnim podacima, ali ne Banovina ili drugi. Što da radim? Moj kontakt ********** Zahvalan sam za savjet.
icon

Najbolji odgovor od gogsy1975 25 October 2018, 09:04

Pogledaj original

Odgovora 12

Razina korisnika 7
Bedž +3
Kao prvo, nemoj stavljati svoje podatke javno. Jel to autocorrect učinio pitanje i temu nerazumnom?

Da probam dešifrirati, jesi li probao s nekom drugom radio aplikacijom? Npr. Radio Box?

Radio Box
Ne pomaže niti radio box . Znači HRT radi na nekoj od aplikacija za internetski radio putem mobilnih podataka . No dosta postaja ne radi preko mobilnih kao poput radio Banovina ne radi . Sporne postaje koje ne rade preko mobilnih podataka ali rade putem WiFi ..
Probao sam sa desetak aplikacija za internetski radio . No ne radi . Recimo hrvatski radio aplikacija kod mene na mobilnim ne radi a kod frenda radi ? Znači uvijek HRT radi ali neke druge recimo radio Banovina ne radi . Radi samo putem WiFi .
Razina korisnika 7
Bedž +3
Evo ja sad upalio radio banovinu preko Radio Boxa i mobilnih podataka i radi. Samsunga galaxy S7 edge, pretplata sa APN "data.vip.hr".
Kod mene je bio APN GPRS.vipnet.hr po defoltu .
Promijenio sam ga u data.vip.hr
Vrsta APN je pisalo po defoltu . Taj dio sam obrisao .
Ne pomaže . Putem mobilnih podataka rade postaje samo HRT .
Radio Banovina neće osim putem WiFi hoće .
Razina korisnika 7
Bedž +3
Pretpostavljam da si restartao mob nakon upisa data.vip.hr. Čitam po netu, vjerojatno je do aplikacija i kompatibilnosti sa tvojim mobom. Probao u settingsima networka možda staviti da ti radi samo preko 3G a ne na auto 4g/3g/2g?

link
Da jesam resetirao. Pokušao sam samo na 3G . I ništa . Opet sve isto . Pokušao sam deinstalacijom . Gledao sam postavke u dotičnoj aplikaciji . Kontaktirao servis i autora aplikacije . Sve bezuspješno . Nešto nije kompatibilnost sa mojim mob . Interesantno je da HRT postaje internetskog a radia rade putem mobilnih podataka dok ostale postaje ne rade ali sve radi na WiFi . Imam velik paket GB i rado bi slušao Banovinu putem mobilnih podataka . Proizvođač mi se nije javio a pisao sam i njemu .
Razina korisnika 7
Bedž +3
Nešto mi palo na pamet pa iz gluposti probaj, ako ti se da dok čekaš odgovore. Mob je dual sim? Imaš dvije kartice unutra? Ako imaš, probaj im zamijeniti mjesta. Ili probaj od nekoga posuditi i staviti karticu od druge mreže u svoj mob. Ako na kartici druge mreže radi Banovina (riskiraj od prijatelja koji megabajt interneta), nije do mobitela. Teško je sad točno reći, idemo sistemom eliminacije. 😉
Da dual SIM je . SIM i memory kartica je unutra . Budem probao druge mreže , npr Tomato. Supruga ima Tomato . . Sve se bojim da je do softvera mob da nešto nije kompatibilnost . Ali je čudno da HRT radi a ostalo ne .. inače mob je savršen i brz i odličan . U međuvremenu ću pisati proizvođaču i serviseru .. Samo mi smo premala država pa nismo interesantni ..
Razina korisnika 6
Bedž +6
Jesi li u aplikaciji internetskog radia namjestio da streama i preko mobilne mreže? Ovo kaj si opisao izgleda mi kao da su ti postavke samo wi-fi, i da imaš i FM radio čipset na mobitelu,pa kad iskljuciš wi-fi, internet radio lovi samo FM stanice
Fm radio radi samo sa žičanim slušalicama koje služe kao antena . HRT u internetskom radiu radi putem mobilnih dok ostale postaje ne rade na mobilnim . Sve postaje rade na WiFi u internetskom radiu .
Razina korisnika 6
Bedž +6
Da, zaboravila sam na slušalice,nemam već dugo FM radio na mobu, a radio Banovinu sam bez problema našla u Tune Ip, ne koristim Wi-fi uopće, ja sam imala problem sa gašenjem TuneIp-a kada bi se ugasio ekran, kod novijih mobitela (samsung) mora se isključiti štednja baterije za normalan rad TuneIp-a. Ali,da, malo je čudno da ti HRT stanice rade, a ostale ne

Odgovori