Riješeno

Huawei P9 i P9 lite

  • 13 December 2016
  • 2 odgovora
  • 53162 pregleda

Bok svima, ne kužim razliku između ta dva mobitela - što označava LITE?

Gledam specifikaciju Lite ima kao bolju stražnju kameru ali manje GB memorije i to je to ili ima još nešto .... ne kužim koja je to fora izbacivat praktički iste mobitele ali kao opet različite.

Hvala na odgovorima
icon

Najbolji odgovor od robogo 16 December 2016, 11:51

Pogledaj original

Odgovora 2

Razina korisnika 7
Bedž +3
Usporedba Lite/obični
Zašto? Pa zato da mogu reć da imaju veliki cjenovni rang, uređaje za svačiji broj i lijepe statističke brojke.

Lite nema bolju kameru, ni prednju ni stražnju.
Obični je nijansu veći, malo bolji procesor, više memorije, GG premaz... Recimo niz ključnih stvari je kozmetički uređen i to mu daje pravo na koju tisućicu više u procjeni.
Ako ti nije previše važno onda uzmi Lite, ako si zahtjevniji korisnik onda uzmi full verziju jer Giga više rama i nešto više interne itekako znače na duge staze.
Razina korisnika 5
Gledam specifikaciju Lite ima kao bolju stražnju kameru ali manje GB memorije i to je to ili ima još nešto .... ne kužim koja je to fora izbacivat praktički iste mobitele ali kao opet različite.
Lite nema bolju kameru. Lite ima kameru s nazivno više megapixela, ali s kamerama više megapixela NE ZNAČI bolje slike.

P9 ima dvije kamere od po 12 megapixela s kvalitetnijim senzorom, P9 Lite ima jednu kameru od 13 megapixela. P9 s dvije kamere može kombinirati slike iz obje kamere za kvalitetniju konačnu sliku.
https://www.youtube.com/watch?v=9XWu3v0juJI

P9 ima daleko snažniji procesor i čipset (Kirin 955 4x2.5 GHz Cortex-A72 + 4x1.8 GHz Cortex-A53), dok P9 Lite ima Kirin 650 (4x2.0 GHz Cortex-A53 + 4x1.7 GHz Cortex-A53). Razlika? Drastično bolje performanse u akcijama koje zahtijevaju procesorsku snagu.

P9 ima više RAM što može pomoći kod memorijski zahtjevnih aplikacija (igre).

P9 ima USB-C konektor (pa se može puniti isključivo s USB-C kabelom) dok P9 Lite koristi micro USB kojeg sad već ima i u paštetama.

P9 nema FM radio, P9 Lite ima.

P9 podržava brzo punjenje baterije, P9 Lite, izgleda, ne.


Pa ti vidi što ti više treba od moba, ako ti je kamera najbitnija, definitivno P9. Pogledaj video koji sam dodao pa odluči.

Odgovori