Riješeno

huawei p30 pro baterija i A1

  • 7 October 2019
  • 10 odgovora
  • 2761 pregled

Zadnjih tjedan dana otprilike, primijetio sam da mi se baterija na mobitelu trosi rapidno, dakle sigurno 20% brze nego inace. Najvise se to primijeti preko noci kada se uredaj ne koristi. Do jutra padne sa 100 na 80 %. Kontaktirao sam Huawei i mobitel je testiran. Nakon postupka utvrdeno je da je problem s karticom, tj. mrezom. U ovom slucaju A1. Receno mi je kako su vec prosljedivali upite prema A1 i da je ustanovljeno kako A1 salje neke velike pingove ili pakete (nisam strucnjak pa pisem kako sam ja shvatio ovo posljednje), i da to draina bateriju. Znaci da je problem sa 4 g mrezom, tj. signalom. Sada sam postavio mod na 3g/2g pa cu popratit kakvo je stanje baterije preko noci do jutra.
Jel itko imao slicnih problema u posljednje vrijeme?
icon

Najbolji odgovor od A1_IvanaM 7 October 2019, 22:17

Pogledaj original

Odgovora 10

Razina korisnika 7
Bedž +3
Nije vezano za proizvođača, problem je globalan neovisno o marki mobitela. Pogledaj moje upise kroz temu (ne krivo označeno rješenje) na linku. Nekome je pomoglo, nekome nije.

LINK
Hm, evo zvao A1, kazu da su prosljedili moj upit i da cu bit kontaktiran...
Razina korisnika 3
Bedž +3
@gino2901 Ako je potrebna individualna provjera, pošalji nam privatnu poruku OVDJE s brojem mobitela.
Evo poslano.
Razina korisnika 3
Bedž +3
@gino2901 Odgovor stiže uskoro. 😉
Važi
Razina korisnika 3
Bedž +3
@gino2901 👍🏼

možda će trebati zamijeniti bateriju
pokrenite test baterije na telefonu upisivanjem koda

* # * # 4636 # * # * - Ovaj se kôd može koristiti za dobivanje nekih zanimljivih podataka o Huawei P30 Pro i bateriji. Na zaslonu su prikazana sljedeća 4 izbornika:
* Podaci o telefonu
* Informacije o bateriji
* Povijest baterije
* Statistika upotrebe

https://mobilespecs.net/phone/codes/Huawei/Huawei_P30_Pro.html

Razina korisnika 6
Bedž +6

@chmiltaras , već ptice na grani znaju da A1 4G prepaid mreža draina baterije svih mobitela, a i ja mogu potvrditi da se zamjenom baterije ništa ne postiže, tj. A1 4G draina i nove baterije, moj S9+ sa novom baterijom izdrži 10 sati na 4G, isto tak mi je bilo i sa starom baterijom, dok se promjenom na 3G drastično produži trajanje batetije, ali tih 18-25 sati što dobim na A1 3G mreži je uobičajeno trajanje godinu i pol stare S9+ baterije na bilo kojoj 4G mreži-osim, naravno , na A1.

https://forum.a1.hr/android-25/potrosnja-baterije-2447

I sada ja Vas pitam kako će mobiteli raditi na 5G mreži koja će vjerojatno zaživiti 2021 - a baterije se već guše na 4G??? Baterije su potpuno iste već godinama - ista tehnologija! Jedino što se mijenja je da im povećavaju kapacitet i puštaju jaču struju kroz punjače da se brže pune - ali to nije rješenje. Mi imamo problem sa baterijom koja jednostavno sve više zaostaje za tehnologijom. Puniti mobitel svaki dan je besmisleno. Za mene je to poluproizvod! Ferrari sa drvenim kotačima.

Odgovori