Riješeno

Homebox+telefon

  • 25 February 2023
  • 7 odgovora
  • 670 pregleda

Pozdrav svima,

imam problem koji ne mogu riješiti pa eto me ovdje na forumu.

 

Koristim Homebox i imam kućni telefon preko njega -ne pitajte zašto telefon :)

Koristio sam od A1ruter ZTE MF286F i sve je radilo ok. internet i telefon, osim što brzina interneta nije bila neka pa sam odlučio kupiti neki bolji ruter u nadi da dobijem veće brzine.

Istražio sam malo po netu i gledao da novi ruter ima priključak za telefon RJ11 i odlučio se za kupovinu rutera Huawei B818-263, stigao uređaj iz Njemačke za par dana, sve pospajao malo namjestio vanjske antene i brzina se popravila za duplo međutim kućni telefon ne radi. Kad je priključen na taj ruter nikakv signal ne daje niti se išta čuje u slušalici (bezžični panasonic je u pitanju). Pošto je stariji i jefin telefon odlučim kupiti novi ali niti novi spojen na Huawei ne radi a mreža je dobro podešena 3g/4g na automatski.

Nazvao SZK A1 te su mi rekli da je sa njihove strane sve u redu i da je problem negdje kod mene.

Nakon svega nabavim FRITZ!Box 6890 LTE koji ima sve žive ulaze/izlaze i u svojim postavkama podešavanje telefona. Spojim telefon na FON2 (RJ11) uspijem upariti telefon sa ruterom, dodati svoj broj te dobijem klasičan signal na telefonu (tu tuuu   tu tuuuu) što mislim da nije dobro i da bi trebao signal biti neprekidan (na telefonu nisam ništa promijenio za razliku kad je bio spojen na ZTE ruter). Kad pokušam nazvati sa mobitela svoj kućni broj izbaci me odmah kad bi trebao zazvoniti a kad zovem sa telefona s na svoj mobitel signal bude kao da sam zauzet.

Eto nemam više ideje kako ovo riješiti i frustriran od svega molim pomoć ako netko zna rješenje za ovaj problem…

 

Marijo

icon

Najbolji odgovor od daworin 25 February 2023, 16:41

Pogledaj original

Odgovora 7

Razina korisnika 7
Bedž +4

Što se tiče B818-263 kupljenog u DE sigurno ima Vodafone FW, a na tom FW je blokiran telefon tj ne radi priključak za telefon. Da si prolistao ovu temu i pitao prije kupovine nabavio bi odgovarajući router.

Što se tiče spajanja na FRITZ!Box 6890 LTE kažeš da imaš DECT panasonic telefon. Spojio si na FON2 ,a to je analogni priključak za telefon ,a tvoj panasonic je digitalni DECT telefon tako da neće raditi na taj način. Moraš samu slušalicu panasonic prijaviti na FRITZ(u ovom slučaju je on baza) i radit će ako je FRIC kompatibilan sa tvojom slušalicom.

Što se tiče 4G B818-263 ima 5CA a FRITZ!Box 6890 LTE  2CA i u rangu je ZTE MF286F kojeg si prije koristio

 

Najprije hvala na odgovoru

Da, B818-263 ima logo vodafone i znači neodgovarajući FW za moj slučaj, tko bi se toga nadao :/

Može li se nekako doći do odgovarajućeg FW-a? ...jer najradije bi ostavio njega u funkciji, daje bolji signal od Fritza.

Sve moguće sam isprobao na Fritzu što se tiče telefona al liniju nikako ne uspijem dobiti da radi ispravno, uparim ja slušalicu i ruter se poveže sa telefonom i on zazvoni prilikom setupa ali i dalje pozivi ne funkcioniraju.

Na ZTE MF286F se baza spaja na isti način, telefonski ulaz i nikakvo podešavanje nije potrebno.

Fritz uvijek baci ovu grešku;

 

Phone Numbers

No telephone number active. The function of the landline telephone numbers cannot be determined.

 

Razina korisnika 7
Bedž +4

Ovdje imaš FW za B818-263  Da ZTE ima rj11 za DECT bazu pa tu nema problema dok fric ima analogni rj11. Kažeš da si sve pokušao ako jesi onda fric može telefon koristiti samo putem žične linije ADSL, ADSL2+, VDSL2. Pošto ti trebaš telefon preko 4G ili 3G to očito ne podržava. Preko 4G,3G samo internet. I taj router je namjenjen za ADSL, ADSL2+, VDSL2 a 4G mu služi kao podrška u slučaju nestanka interneta na ADSL, ADSL2+, VDSL2 pa se prebaci na 4G 

Hvala, porobat ću ako bude htio downgrade jer imam verziju 11.0.1 na ruteru

Ima li za Huawei ruter skripta gdje mogu zaključavti Cell koji želim?

Ova koju sam ovdje našao mogu lockati samo band.

Razina korisnika 7
Bedž +4

Na Huawei routeru ne možeš napraviti cell lock samo band lock. Cell lock možeš na ZTE MC 801a i MC7010

Šteta, hvala na odgovoru.

Odgovori