Riješeno

HITNO

  • 15 December 2021
  • 7 odgovora
  • 397 pregleda

  • Probio led s 1 postom
  • 3 odgovora

Ekipa imam jedno pitanje,da li se po nazivu i modelu telefona moze saznati tocna lokacija telefona ili bar priblizno

icon

Najbolji odgovor od A1_Mirjana 15 December 2021, 15:38

Pogledaj original

Odgovora 7

Razina korisnika 1
Bedž +3

Pozdrav Prky, 

točnu lokaciju mobitela možeš pronaći jedino ako si imao aktivnu opciju Pronađi moj uređaj/Find my phone, a tim podacima obično pristupaš preko svojih korisničkih podataka (Samsung ID, Huawei ID, na iPhone iCloudeu itd.). 

Ako ti je mobitel ukraden, možeš to prijaviti policiji kako bi oni mogli napraviti daljnje postupke u pronalasku uređaja.

Mobitel mi je hakiran tj profil drustvene mreze

Razina korisnika 6
Bedž +6

Jesi onda izgubio mobitel ili ti je samo netko provalio u facebook nakon kaj si ti nehotice možda dao svoje login podatke nekome ( naime, tak najčešće "hakiraju" društvene mreže, lažne login stranice- pogotovo  facebook). Ako si kojim slučajem povezao i Google račun, u Gmailu možeš vidjeti sve aktivne sesije i njihove ip adrese, pa ako ti je koja sumnjiva, odjaviš se sa svih sesija i odmah mijenjaj lozinku dok ti ne otmu i Google račun.

Hvala na info,sve to znam,hakiran mi je insta, imam podatke koji je telefon u pitanju,naziv i model,pa me zanima samo dal se ikako lokacija tocna ili priblizna saznati jer sumnjam na jednu osobu pa bi sam htjeo nekako saznati lokaciju i sve ce mi biti jasno.

Razina korisnika 6
Bedž +6

A to ne možeš doznati, tj.provalu u instagram račun možeš prijaviti policiji (krađa identiteta), i njima možeš reći te svoje sumnje, jedino policija onda može provjeriti da li je to istina.

Ti možeš locirati jedino svoj mobitel pomoću opcija koje ti je navela @A1_Mirjana , druge (tuđe) mobitele ne možeš ako oni ne dijele svoju lokaciju s drugima.

A što ne pitaš tu osobu, očito je poznaš kad bi ti sve bilo jasno?! 🤔

Jesi se možda logirao na tom mobitelu kad znaš koji je model u pitanju?

 

 

Nisam se logirao na tom mobu ali sam dobio mail sa kojeg se telefona logiralo

Razina korisnika 6
Bedž +6

Čim si dobio mejl, trebao si ići na instagram (ne preko linka iz mejla, već na web stranicu) i ako još imaš pristup odmah promijeniti lozinku. A čudi me da ti nije u mejlu pisala i lokacija, znam da Google kada šalje takva upozorenja navede i ip adresu i lokaciju.

Odgovori