Riješeno

garancija

  • 14 February 2017
  • 2 odgovora
  • 1868 pregleda

Ovako, imam sony xperia m4 aqua mobitel, i prije 2-3mjeseca se javio kvar na mikrofonu, poslao sam ga na servis. Sa servisa je dosao nakon 3tj mobitel se stalno resetirao te sam ga opet poslao na popravak, opet nakon 3 tjedna je mobitel stigao, kao zamijenila se matična ploča ali sada opet ima kvar i ne radi ulaz za slusalice. Ubacim slusalice, desna radi lijeva ne. Mislio sam da je do slusalica ali sam isprobao na jos par njih i na nijednima ne radi Lijeva.
Mene zanima da li ce mi se garancija produziti za tih skoro 2 mjeseca sto je bio na popravcima ili ne? Jer evo u tih 2mj sam mobitel kod sebe imao tjedan dana jer je uvijek nekakav kvar na mobitelu. I da li je mozda moguce dobiti novi uredaj posto je ovo besmisleno svakih tjedan dana slati na popravke jer servis nesto pokvari prilikom popravka.
HVALA LP.
icon

Najbolji odgovor od A1_Berislav 15 February 2017, 10:23

Pogledaj original

Odgovora 2

Na žalost, servis je taj koji daje garanciju i određuje uvjete.
Ako i dalje ne radi kako treba, otiđi osobno direktno u servis i postavi sva ta pitanja njima. 😞
Razina korisnika 7
Bedž +3
Ne trči pred rudo @Vip_Berislav ... Nije baš tako. Garanciju daje i ovjerava trgovac/prodavač, a realizira je i pokriva ovlašteni serviser u suradnji s prodavateljem ako je ista potrebna. Za svako trajanje popravka garancija ti se produljuje za duljinu trajanja popravka. Popravak je trebao biti evidentiran u garantnom listu i serviser ti je to trebao reći. Pogotovo kada je bila zamijenjena matična. Da bi dobio novi uređaj servis mora potvrditi da se uređaj ne može popraviti ili je popravak neisplativ. Izdaje ti potvrdu za to i od servisa ili prodavača dobiješ novi uređaj ovisno o pravilima proizvođača.

Nazovi servis ili otiđi do njih skupa sa svim papirima koje imaš, traži da poprave i utor za slušalice, a ako ne mogu traži novi. Sve to možeš napisati i potpisati na dopis pa kad budeš išao ostavi im, ili im pošalji nakon što razgovaraš s njima i vidiš što će ti reći. Svaki slučaj je individualan.

Odgovori