Riješeno

A5 2016 Nougat update

  • 16 July 2017
  • 9 odgovora
  • 776 pregleda

Dobar dan, ja imam samsung galaxy a5 2016 i nemam nougat 7.0 update. Moj prijatelj ga vec ima a ja ne. Svaki dan idem i ručno pogledati u postavke ako je došao ali ga nema. Sada sam još na 6.0.1. Uvijek mi piše da su najnovije aktualizacije već instalirane.Molim vas kako mogu ovo riješiti?
icon

Najbolji odgovor od razjaren 16 July 2017, 15:31

Pogledaj original

Odgovora 9

Razina korisnika 5
Koliko vidim na SamMobile stranicama naši operateri nisu još počeli s puštanjem nougata 7.0 ( ili bar još nisu svima počeli puštati ota- ažuriranje )
Tako da ti preostaje čekati i biti strpljiv …ili… instalirati odmah sam
Ako si nestrpljiv evo ti kratka uputa kako da to napraviš
Skini Firmware sa SamMobile-a …. Evo ovaj na primjer odgovara našem području( Pretpostavljam da ti je oznaka mobitela Galaxy A5 A510F )
Link: https://www.sammobile.com/firmwares/galaxy-a5-/SM-A510F/SEE/download/A510FXXU4CQE6/170335/
instaliraj ga s Odin v3.12.7 (to je najnoviji koliko vidim) . U linku koji sam ti gore stavio pri dnu stranice imaš i link do njega i kako s njim instalirati rom.
Evo ti i video link kako se to radi s Youtube-a: https://www.youtube.com/watch?v=S3KV2H7aQ70
NAPOMENA ; nije nikakav problem to napraviti ali naglasak na to DA SVE RADIŠ NA SVOJU ODGOVORNOST.
Hvala puno, a što se može sve dogoditi ako nešto pođe po zlu pri tom skidanju?
Razina korisnika 7
Bedž +3
Pa zapet u bootloopu, soft ili hard brickat...uglavnom, zeznit mobitel... 90% će sve proć ok, ali poanta je u tome da dobro dobro iščitaš sve teme o tome i pogledaš nekoliko vodiča na Youtubeu isl. Ako dobro barataš engleskim jezikom nemaš brige.
A kad bi došao otprilike update bez naglog skidanja?
I ako radim to vec skidanje onda idem bas svaki korak isto? jer ima samsung galaxy a5 2015 i sad ja neznam ako i ja tako ili ne...
koliko traje taj update sve normalno preko azuriranja moba skinuo i instalirao i sad vec jedno 3 sata stoji samo samsung preko crnog ekrana i svijetluca
Razina korisnika 7
Bedž +3
Desetak minuta, nešto je pošlo po krivu i upao ti je u bootloop. Drži dugo power tipku dok ne zavibrira pa pritisni volume+ i home da uđe u recovery. Obriši cache pa resetiraj ili ako nemaš bitnih podataka napravi factory reset. Ako ne upali skini FW sa interneta pa ga flashaj ODINom ručno.
Upravo sam isao raditi sve isto kao i na videu i pisalo mi je fail na odinu i na mobitelu mi samo pise downloading... HVALA. puno ste pomogli.
Razina korisnika 7
Bedž +3
Pokušaj ponovnoi budi siguran da si ispoštovao sve korake

Odgovori