Riješeno

Vip mi ne zeli isporuciti brzinu koju placam

  • 5 Prosinac 2017
  • 18 odgovora
  • 2371 pregled

  • Probio led s 1 postom
  • 10 odgovora
Vipove administrativne zackoljice..

Pozdrav, probat cu maksimalno skratiti ovo. Godinama placam paket brzine 4- 50mb/s a vip mi isporucuje samo 10 mb/s jer je to bila maksimalna brzina moje parice. Prije par mjeseci u mom kvartu je postavljena nova centrala i ljudi oko mene su poceli dobijati vece brzine. Ja zovem tehnicku sluzbu i vele mi da po novome na mojoj parici mogu dobiti 20 mb/ s 'sa ovom tehnologijom', ili 60 mb/ s sa nekom novom (ne znam joj ime) i novim routerom, za koji bi pak trebao potpisati novi ugovor na 2 godine. Ja velim "ok, dajte mi 20 mb/s" a oni vele kako ce me prebaciti kolegama, i ta druga sluzba mi trazi potpisivanje novog ugovora cak i za brzinu od 20 mb/ s.
Moje je pitanje ZASTO ja moram potpisivati novi ugovor i novu pretplatnicku obvezu od 2 godine ako ja sada ionako placam brzinu do 50 mb/ s? Zasto mi jednostavno ne dignete brzinu za koju imate tehnicke mogucnosti i za koju vam uostalom i placam?
icon

Najbolji odgovor od A1_Iva 8 Prosinac 2017, 21:42

@v_rex nije da se branimo šutnjom, treba malo pričekati dok kolege preuzmu i odrade mail :)
Morali bi provjeriti točno kakva je situacija i koje su nam mogućnosti. Meni osobno su novi paketi mnogo bolji, tako da tu stvarno možeš samo profitirati 🙂
Pogledaj original

Odgovora 18

Razina korisnika 3
Ako ti traje postojeci ugovor s ugovorenom brzinom 5 - 50 Mbs naravno da ne trebas potpisivati novi. Kod mene je bila slicna situacija, ostao sam kod njih iskljucivo jer su mi ponudili nemoralnu ponudu za ostanak.
A postupak ubrzavanja s 10 na 30 Mbs, koliko mi kao sad parica propusta, je trajao brat bratu 2 mjeseca. U tom periodu sam imao / nemao internet, tv, satima razgovarao s njihovom kvazi tehnickom podrskom, doma su mi dolazili tehnicari hta, njihovi tehnicari...
Ali eto, sad sve radi...
@marbabi

Hvala na inputu. Poslao sam prituzbu na onaj neki mail ali se za sada 'brane sutnjom' kao i na ovome forumu. Mislim da nisu svjesni koliko revolta kod krajnjeg korisnika izaziva ovakvo ponasanje. Godinama mi uredno naplacuju brzinu
@v_rex nije da se branimo šutnjom, treba malo pričekati dok kolege preuzmu i odrade mail :)
Morali bi provjeriti točno kakva je situacija i koje su nam mogućnosti. Meni osobno su novi paketi mnogo bolji, tako da tu stvarno možeš samo profitirati 🙂
Hvala ali ne zelim razdvajati pretplate. Mobilna linija mi je vezana ugovornom obvezom jos pol godine i tek kad mi ona istekne potpisat cu sve tri odjednom (fiksni net, fiksni telefon, i mobilna linija).
U redu, svakako imaš i tu mogućnost 🙂
Ok, samo da podsjetim sto ja cekam ovdje: godinama placam brzinu 4- 50 mb/s, a imam 10 mb/s. Vip od nedavno ima tehnickih mogucnosti dati mi vecu brzinu ali mudruju oko toga umjesto da mi je daju ono, jos jucer. Traze mi dodatni novac. Traze da se prije isteka valjanog ugovora ponovno obvezem na dvije godine. Ucijenjuju, odgađaju, mudruju i vijecaju oko toga da li ce mi dati ono sto uredno placam i ono sto su mi po zakonu i po ugovoru duzni isporuciti.
Pa ne bih se složila da baš ucjenjujemo :S
Ali bez provjere zbilja ne možemo dati mnogo informacija.
Gospođa iz sluzbe za korisnike 27.11.2017. u razgovoru u 17:30 mi je trazila 70 kuna mjesecno, da mi dignete brzinu sa 10 na 20mb/s sa postojecom tehnologijom.
A placam vam 50mb/s. Ako to nije ucjena ne znam sto je. Al ajde, provjerite to sto prije, jer sedmi mjesec je blizu.
Nema problema, ali možemo li u naš inbox dobiti podatke?
Inbox je OVDJE
Razina korisnika 7
Bedž +3
50 Mbit/s na parici sigurno nisi potpisao niti ti je obećano, to VIP ima generalno napisan raspon brzina ovisno o načinu pristupa i mogućnostima centrale. 50 je tada bila brzina za kabel. Eventualno u to vrijeme si mogao imati 4-10 preko parice... sad ako potpišeš je 14-20 ali poučen iskustvom i komplikacijama na ht-vip relaciji, sumnjam da i 20 možeš imat. O 60 da ne govorimo, volio bih da me netko razuvjeri u to... :D

No dobro, čekamo provjeru... 😉
@gogsy1975
Ma ne potpisujem nikome nista prije 7. mjeseca, nema sanse. Do tada nek me slobodno drze na 10 mb/s, od tada me vise nece vidjeti sigurno. Sramota da tolike novce uzimaju u 2017. a daju maksimalno 10 mb/s na fiksnoj i samo 7 GB/mjesecno na mobitelu. Od ljeta sam na flat/flat 4G bez ugovorne obveze kod ovih jednih drugih i bok..
Razina korisnika 7
Bedž +3
@v_rex - ma nije VIP kriv nego prastari bakar i prastare centrale u koje ht nije godinama ulagao. Oni puštaju što ht daje a to ovisi o lokaciji. Meni su rekli na jednoj lokaciji da ide 20, rekoh dajte mi 2 max tva, internet i telefon. Naravno, ništa nije radilo. Mjerenje nije dokaz stabilnosti, treba probat.

Bilo tko preko parice = problem i prepucavanje u stilu "nisam ja kriv". bjež od toga. 😉
Razina korisnika 3
Parica po ovim nekakvim novim preinakama moze ici do 50, u idealnim uvjetima naravno. Kod mene je situacija ovakva, kod susjeda ide do 40, ali on je htovac

Problem je usklađivanje hta i vipa jer to, kako sam shvatio ide rucno, preko tehnickih sluzbi

Zato mi nije jasno cemu covjeku ne daju vecu brzinu ukoliko je ima ugovorenu
Razina korisnika 3
vip_iva, pod ovo "bolji novi paketi" si mislila homebox sa neograničenih 100gb?
Razina korisnika 3
Gogsy1975, covjek je vjerojatno potpisao, kao i ja, 5 - 50 Mbs. Nitko nije obecao 50 Mbs nego je receno da ce se brzina automatski povecati u skladu s tehnickim mogucnostima. I zasto sam ja 2 mjeseca vodio bitku s tehnicarima da mi "automatski" povecaju brzinu?
Ta nekoordiniranost i nesposobnost je iritantna, veci minus ide vipu definitivno
@marbabi ne, mislila sam na fiksne pakete 🙂
@marbabi

Glede tih brzina. Ja imam na Vipu nekih jadnih 10 mb/s a susjed tri kuce od mene je imao 2.5 mb/s isto na vipu, i to godinama. Ovog proljeca dosao kod mene po savjet jer mu je isticao ugovor i ja mu velim da proba "znas vec koga" sa 4G modemom. Ugl, sad me za7e8ava sa takvim screenshotovima, decko uredno ima 50 mb/s. I nema nikakvu ugovornu obvezu sto je najbolje. A ta vipova i htova prica sa bakrom, paricama i beskonacnim cekanjem na nesto je od ove godina njemu- irelevantna. Isao je ove godine na more i ponio router sa sobom. Imao internet u autu (djeca 5 sati gledala crtice i bila mirna ko bubice), i imao punokrvni flat rate internet dva tjedna na moru. E to je buducnost a ne bakrene parice i ne znam ja sta.
Razina korisnika 3
vip_iva, zašto sam spomenuo homebox; meni u konfiguratoru za fiksnu uslugu uopće ne nudi više paricu kao opciju nego ono s prtsc u privitku; smiješnu vipsat uslugu, neograničenih 100 GB 🆒 i brzinu 14-20, a za 405kn. Sad plaćam 205 + 160kn.
Dakle, više para, manje usluge, uz puno više maltretiranja (sat tv ?!).

Ako se ništa ne promijeni u narednih par mjeseci i od mene ćete dobiti papa

Odgovori