Riješeno

Optika u Vinkovcima

  • 2 Travanj 2020
  • 8 odgovora
  • 3441 pregled

  • Probio led s 1 postom
  • 2 odgovora

Poštovanje svima na forumu i oko njega :grin: !
Ovako sam vesele prirode ali svakog dana me HAKOM karte iznenade i to bude ne baš pozitivno iznenađenje tako da sam morao doći i na forum pitati, razgovarati, dati prijedlog, dobiti obrazloženje zašto je to tako.
Znači radi se o Vinkovcima koji su dobrim dijelom pokriveni optikom. Ali je tu izostao širi dio centra.
Ili se optika provlači ovisno o tome tko si u gradu. Do takvih dođe optika, a nas obične smrtnike zaobiđe.
Evo sada po novom gledam - optiku će dobit Mala bosna i Vrtno naselje (rubni kvartovi Vinkovaca). Nemam ništa protiv toga da se i njima uvede optika, ali me zanima zašto smo mi zapostavljeni? Tako smo blizu, a opet tako daleko.
Čak polovica moje ulice i ima optiku! Ne znam što je to smetalo da se skroz do kraja te ulice provuče optika. Drugo je što u tom “širem dijelu centra” se nalaze i škole i neke gradske ustanove, privatnici itd. koji isto žude za stabilnijim i bržim internetom. Godinama već molimo sve redom provajdere da se udostoje i provuku 2km optike kroz tih par ulica!
Dole su slike gdje sam označio na koji dio Vinkovaca mislim. Ove pink točkice je dio gdje optika već postoji.

 


 

icon

Najbolji odgovor od A1_Leona 4 Travanj 2020, 17:55

Pozdrav @DoMMo, svakako bih te zamolila da nam svoj upit uz ove priložene slike, kao i svoju kućnu adresu i kontakt broj, pošalješ na e-mail sluzba.za.korisnike@A1.hr pa ćemo proslijediti zahtjev za provjerom po pitanju spajanja optike. 

Pogledaj original

Odgovora 8

Svako zaobilaženje traje minimalno 3 godine...strpljen spašen.

Pozdrav @DoMMo, svakako bih te zamolila da nam svoj upit uz ove priložene slike, kao i svoju kućnu adresu i kontakt broj, pošalješ na e-mail sluzba.za.korisnike@A1.hr pa ćemo proslijediti zahtjev za provjerom po pitanju spajanja optike. 

@A1_Leona  budem poslao, ali već znam unaprijed odgovor! :rofl:
Bit će isto ko i prije 2 godine.
Pošto kod vas nije postavljena optika ne možemo vas spojiti na istu tu spomenutu optiku. A po planu vidim da i nemamo u skoroj budućnosti da je uvedemo.

Umjesto da se borite da najveći kvart u Vinkovcima držite Vi….:expressionless:   

Još samo jedno pitanje. Ako tipa A1 postavi svoju optiku u mojem dijelu da li to znači da tu optiku samo mogu koristiti ako sam u A1? Jer vidim da po raznim kvartovima razni provajderi postavljaju svoje svjetlovodne kablove, a nisu pitali narod da li se oni slažu sa tim da im baš taj provajder bude u kvartu. Jer znamo da će bakreni vodovi kad-tad otići u prošlost i da će onda biti prisiljeni preći kod provajdera koji ima svoju optiku u njihovom kraju.
Iskreno meni je trenutno svejedno kod koga sam (kao i svima koji su trenutno na bakru) jer je više manje to sve isto. Ja hoću samo optiku, brži download, brži upload (za stream) i naravno kvalitetniju latenciju.
Ko prvi djevojci, njegova djevojka!

Razina korisnika 3

@DoMMo  Bok, optiku koja je u vlasništvu A1 mogu koristiti korisnici A1 usluga. Stvar je jednostavna. :slight_smile:

Razina korisnika 7
Bedž +3

U mojoj zgradi je pri gradnji bnet ugradio kablove u instalacije tako da je a1 kablovska. Prije godinu i nešto je HT uveo optiku a koliko sad vidim trebala bi biti dostupna i optika od A1. Koliko je to sve isplativo na 40 stanova, ne znam...

Razina korisnika 7
Bedž +3

@DoMMo - jesi poslao upit mailom? Ja dobio odgovor za svoju lokaciju u manje od 24 sata. Očigledno im zgrada nije atraktivna jer u njoj HT ima već optiku. A onda ćemo uskoro na HT. ;)

 

@gogsy1975  poslao jesam al još ništa od odgovora. Ma ovdje se radi što je ovaj kvart više-manje kuće i što se mora malo više uložit u priključke itd. Zato garant nitko i neće da uvodi. Žalosno je da smo tako blizu centra, a da ćemo garant zadnji dobit pristup optici, ako i tad. To ti je kad si baksuz pa živiš na takvom mjestu. 😔

A što se tiče zgrada. U zgradi oni provuku vertikalu i svi dobiju optiku, a oni hrpu korisnika za manje uloženog i potrošenog materijala. 😉 Kapiraš? Eeee, nismo od jučer 😋

@gogsy1975  a vidiš to je malo glupo što zapravo provajderi biraju gdje će svoje kablove provuć, a onda jednom kad bakar ode u povjest ćeš biti prisiljen da budeš kod tog provajdera na optici koliko god on to bude masno naplaćivao.

Jer danas ak' si offline, nisi svoj! 😊

Razina korisnika 7
Bedž +3

@DoMMo  - Da, sa kućama je drugačije. Valjda će jednom parica otići u povijest pa će morati share-ati i optiku drugim providerima kao što sada rade s paricom.

Ma htio sam se nadovezati na "kartu". Džabe karta. Po karti imam kabel ispred zgrade ali nemaju namjeru "ući" u zgradu, pitanje je koliko bi od 40 stanova zamijenilo kablovsku za optiku s obzirom da ih je ht prestigao instalacijama.

Odgovori