Riješeno

Internet jako usporava kada se razgovara na fiksni telefon.

  • 5 Studeni 2018
  • 7 odgovora
  • 286 pregleda

Kako sam i napisao u naslovu, internet jako usporava kada netko razgovara na telefon, do te mjere da ne mogu gledati film u miru preko internetske stranice. Imam Homebox paket i prvih 100 GB bi trebalo biti poprilično brzo i inače nemam problema sa brzinom jer ne zahtjevam previše, a mjesečno nikad nisam potršio više od 80 GB. Ali kada netko počne razgovarati na fiksni telefon, internet jednostavno odustane od života. Zanima me da li mi netko može pomoći u vezi ovoga ili bi bilo bolje da kontaktiram A1 direktno i da mi njihovi operateri pomognu. Ako je potrebno više informacija neće mi biti problem izdati ih.
icon

Najbolji odgovor od gogsy1975 6 Studeni 2018, 19:21

Zvrcni tehničku i objasni im. Svakako javi što su ti rekli, ako se netko susretne sa istim. 😉
Pogledaj original

Odgovora 7

Razina korisnika 7
Bedž +3
Napravio speedtest samo kad surfaš (4g) i speedtest kad se priča i surfa (automatski prebacuje na 3g)?
Razina korisnika 3
To je problem koji traje već dugo vremena preko 2 god. i još nije riješen.
Kod telefonskog poziva automatski se prebacuje sa 4g na 3g mrežu, jer 4g ne podržava pozive (Volte).
Dobro, neka prebaci i na 3g ali nije mi jasno zašto onda internet uspori ili na momente uopće ne radi, primjetio sam da malo radi pa malo ne, jedino ako se pokrene neki strim npr,slušanje neke radio stanice onda za to vrijeme internet radi stalno i otvara dobro sve stranice i za vrijeme telefonskog poziva.
Znači internet mora biti stalno aktivan, da nešto učitava ili lagano da skida (da podaci download ili upload nesto rade) i onda nema toga zastoja interneta.
To se može vidjeti i u statusu mreže kada se ode u sučelje rutera, dok piše "UMTS" internet nije aktivan i stranicu na netu neće otvoriti u tom momentu, dok piše HSPA ili HSPA+ onda otvara odmah i radi dobro internet. Jer on cijelo vrijeme prebacuje UMTS/HSPA dok se telefonski poziv odvija, da stalno piše HSPA onda ne bi bilo tog problema.
Razina korisnika 7
Bedž +3
A koliki je speedtest kad netko priča? Nadam se da znaš da za stream radio stanice treba par kb a za gledanje hd filmova puno veći protok.
Razina korisnika 3
Brzina je oko 6-8 mbita dok se telefonira, bitno je da je nešto pokrenuto naveo sam stream od radija baš zato da ne troši previše podataka a onda cijelo vrijeme piše HSPA i uredno se može surfati nema prekidanja i ne prebacuje onda više na Umts. Sigurno je nekada i manja brzina pa je normalno da će prekidati dok se gleda film jer to zahtjeva veću brzinu.
Ja sam se više bazirao na ovo prebacivanje UMTS I HSPA
To sam tako skužio i isprobao.
To bi se trebalo srediti softverski od tehničke strane vipa.
Razina korisnika 7
Bedž +3
Probaj nazvati tehničku pa će ti reći da staviš samo na 3g.
Razina korisnika 3
Probaj nazvati tehničku pa će ti reći da staviš samo na 3g.
Probao sam staviti i samo na 3g, ista stvar se dešava kako sam gore naveo.
Razina korisnika 7
Bedž +3
Zvrcni tehničku i objasni im. Svakako javi što su ti rekli, ako se netko susretne sa istim. 😉

Odgovori