Riješeno

HH41V remote desktop

  • 15 Studeni 2018
  • 4 odgovora
  • 281 pregled

  • Anonymous
  • 0 odgovora
Pozdrav,

Stranka ima 2 rutera na dvije odvojene linije. Oba su Alcatel HH41V (recimo ruter1 i ruter2). Namjestili smo na oba otvorene RDC portove 3389 na po 1 računalo koje je spojeno na jedan od rutera (recimo PC1 na ruter1, PC2 na ruter 2), te radi Remote desktop spajanje na oba PC-a ukoliko smo spojeni preko nekog drugog operatera (na remote lokaciji). Ukoliko smo spojeni u jednom uredu preko ruter1, ne možemo pristupiti računalu PC2 preko RDC-a koji je spojen preko ruter2. Loopback unutar LAN-a također ne radi preko vanjske IP adrese, već treba ukoliko unutar iste mreže (spojeni na isti ruter) želimo pristupi preko RDC-a na drugi PC koristiti LAN adresu tj. lokalni IP.

Imate li riješenje za to?

P.S. Na starim ruterima je sve normalno radilo.... mreža, računala i sve ostalo nije se mijenjalo.

Hvala unaprijed.
icon

Najbolji odgovor od A1_Darko 6 Prosinac 2018, 09:37

Bok,

od strane mreže ne bi trebalo biti poteškoća sa spajanjem. Javi se u SZK neka ti provjere da nije eventualno uključen Privat IP na liniji.


Poz!
Pogledaj original

Odgovora 4

Bok,

od strane mreže ne bi trebalo biti poteškoća sa spajanjem. Javi se u SZK neka ti provjere da nije eventualno uključen Privat IP na liniji.


Poz!
Ma to smo već zvali jer prije toga nije uopće radio port forward (jer je ruter interno imao jedan IP, a prema van smo bili vidljivi preko drugog IP-ja), pa smo zatražili public-dynamic IP).
Znači radi kada smo spojeni preko vanjske mreže (recimo od doma). Ali ne radi u lokalnoj mreži RDC preko ddns-a, već bi trebali koristiti lokalni IP. Pa onda imamo i dvije odvojene ikone za spajanje... Pretpostavljamo da je do NAT loopback-a za koji u ruteru ne postoji opcija očito.
Poštovani,

S obzirom da nema pomoći s vaše strane očito, zanima me na koji način se odjaviti tj. pobrisati profil sa rutera.

Isključio sam sve obavijesti ali još uvijek dobivam poruke kad se otvori nova tema.

Želim skroz obrisati svoj profil... ukoliko mi možete vi obrisati slobodno to učitnite.

Zahvaljujem.

LP, Vedran.
pobrisati profil sa rutera.

Mislio si kako obrisati profil na forumu ili?

Odgovori