Riješeno

ZTE MF286R -107dBm, slab signal, gubi se, ikakvo rješenje ?

  • 9 March 2021
  • 11 odgovora
  • 1130 pregleda

Htio bih znati dali ima ikakvo rješenje za pojačivajne signala za zte mf286r.

icon

Najbolji odgovor od Pero357 9 March 2021, 18:57

Pogledaj original

Odgovora 11

Razina korisnika 1
Bedž +1

Bok @vidmari, jesi li pokušao s pojačivačem signala ili antenama za uređaj? 

Pokusao sam s antenama koje su mi bile na uređaju neznam dali bi trebao pokusati s vanjskim antenama ?

Ja ga uzeto prije cca 5-6 tjedana

Prvih 2 tj signal dobra, brzina odlicna download cca 15-17mbps,upload 45-50 mbps (s otoka sam pa sam stoga zadovoljan bio brzinom :))

Evo zadnja 3-4 dana.... Router se bar 1-2 na dan, sam od sebe resetira. Brzina je cca. download 2-4 mbps, upload 8mbps

Jacina signala oko 104 dbm..... Uzas!

 

Jel to opcenito cim prođe probni rok oni te brzine srozaju?

Probo ga resetirat, kontaktirao sluzbu tih 10 min dok si s njima na telefonu bude dobro

Poslje toga brzina opet padne

Razina korisnika 4
Bedž +3

@vidmari  tu nema nekih pretjerano pametnih opcija - vidjeti sa tim antenama i izmještanjem homeboxa situaciju je li negdje bolji signal.

Ako je prije bila bolja razina signala pa je propala eventualno provjeriti sa službom za korisnike da nije nešto do bazne.

A ovo oko vanjskih antena je škakljivo kako to radiš o vlastitom trošku + ako ni izvan zgrade nije dobar signal opet ne pomognu.

Razina korisnika 7
Bedž +3
  • zuti14  Po DL koji ti je bio prije 45 do 50Mbps vidim da ti je tada signal bio super tako da tebi ne trebaju vanjske antene. Ako nisi micao router na drugu poziciju pa da si time dobio lošiji signal i naravno pad DL i UL. Ako je router na istom mjestu kao i prije velika vjerojatnost da je greška na samom tornju ili ga nadograđuju ili je zaštekao. Signal od -104dbm je jako loš. Koliki signal ti je bio prije?

Ma router je na istom mjestu kao sto je bio i do sad. Zadnji out kad sam provjeravo signal 18.2 je bio - 78dbm.Nisam imo potrebe prije provjeravati signal, sve do prije cca 3-4 dana

Dosta ljudi kazu da je to tipa normalno jer kao u pocetku ti puste bolju brzinu itd its a kad ti prođe probni rok te odjebu. Jesma na otoku al ne u vukojebini :)

Ferkvencije tu imam b1, b3, b7, b20. Ima 2 tornja jedan udaljen 700m,drugi 1.3km

Razina korisnika 4
Bedž +3

Prije -104 a sada -78dbm a da nisi micao router ili antene?  Nisam stručnjak za to, no zvuči kao da je Daworin u pravu i da je moguće da je na samom tornju - možda najbolje opet se javiti službi za korisnike i napomenuti još jednom tu razliku od 26dbm

Zadnjih mjesec dana ping je konstantno velik i dosta često se dešava i packet loss, igranje online igara nemoguće ćak ni gledanje streamova na twtichu ili drugim platformama.

Razina korisnika 7
Bedž +3

Čemu treća slična tema unutar godine dana?

 

Tema 1

 

Tema 2

Zato što nitko ne pomaže svi samo postaju gluposti i stvari koje nisu vezane za postove.

pozdrav, na moru na platformi imam 100km do prve bazne stanice za lte (band 3 i band 20) planiram ponjeti ovaj ruter, treba mi savjet koju antenu kupiti da bih ulovio malo signala na 100 km udaljenosti, neku 700 do 900 mhz možda? 

Odgovori