PITANJE

wifi problemi

  • 27 August 2021
  • 6 odgovora
  • 147 pregleda

ekipa, može pomoć ukoliko je netko imao sličnu situaciju. Imam fiksni internet, preko kabela (infrastruktura od nekadašnjeg Bnet-a). Dugo vremena sve radilo savršeno i prije nekih 5-6 mjeseci, jednostavno niti jedan uređaj se ne može spojiti putem wifi signala. Na uređajima (npr.mobitel) jasno se vidi da signal postoji, ali se ne može spojiti na net. Nebrojeno puta je zvana tehnička podrška, ali jednostavno ne mogu/ne znaju u čemu je problem. Pokušali su sa svakodnevnim mijenjanjem kanala, ali sve to traje maksimalno jedan dan, promijenili su router, ali ista stvar i sa novim routerom.  Prestao sam ih više zvati jer nema smisla, te pronašao riješenje, a to je da se jednom do dva puta dnevno resetira router i tada je sve ok, ali to jednostavno iritira. Router je Ubee. Zna li netko koje bi bilo riješenje ovog problema?

Zahvaljujem


Odgovora 6

Razina korisnika 7
Bedž +3

Ako je zamijenjem router, onda nije do routera. Jesi probao doći do nekog zaključka koji su uređaji u pitanju, koji operativni sistem i kad se to desi, hvata li bilo koji uređaj net? Ubee hvataš wifi na 2,4 ili na 5 Ghz? Ja sam primjetio da mi ponekad na 5Ghz kao padne u sleep mode ali nije pravilo.

Svi uređaji koji imam (iphone, tablet-android, ostali mobiteli-android, laptop, tv). Na svima se wifi prekine istovremeno. Ono što sam primjetio je da na iphonu i dalje imam ikonu da je spojen na wifi, dok na laptopu odmah pokaže da nije spojen. Također sam primjetio da prije nego nestane veze, brzina strašno fluktuira. Prvo što je tehničar napravio je da mi je wifi razdvojio na 2,4 i 5 Ghz (imam dvije wifi mreže), jer je mislio da je u tome problem, ali ništa nije pomoglo.

Razina korisnika 7
Bedž +3

A na koji si spojen, 2.4 ili 5? Znaš da na 5 funkcionira ako nije prevelika udaljenost, ako su zidovi i udaljenost onda radi probleme, brzina oscilira.

Neki uređaji mi rade samo na 2,4Ghz i oni su spojeni na tu mrežu, dok su ostali na 5Ghz. Istovremeno obje mreže prestanu raditi kad se to dogodi, tako da nije do udaljenosti od routera, jer sam ponekad udaljen od njega pola metra i sve jedno ne radi. Zadnje što su mi rekli iz tehničke podrške da možda netko od susjeda ima neki uređaj koji mi smeta, ali kako da to provjerim i ako je stvarno u tome problem, da li bi pomogao neki drugi router (bolji)? Sad nam je došla i optika u zgradu, samo ne potpisuje mi se ugovor na 24mjeseca ako bi i na optici bili isti problemi.

p.s. 
zadnja dva dana, moram dva puta dnevno resetirati router da bi wifi radio.

Razina korisnika 7
Bedž +3

Događa li se prekid svaki dan u isto vrijeme?

Probaj resetirati router na tvorničke, ne dodavati previše uređaja za početak. Probaj te uređaje samo spojiti na 2.4 pa sve samo na 5ghz... ako si u mogućnosti, probaj preseliti router na neko drugo mjesto... ne preostaje ti ništa nego da isprobavaš. :/

Ma nemaju pojma to riješiti...ili je neki virus ili bug u sistemu….sramota da već skoro  8 mjeseci to ne    otklone.

 

Odgovori