Riješeno

Vrlo nestabilna LTE konekcija

  • 6 October 2022
  • 7 odgovora
  • 260 pregleda

  • Forum rekreativac početnik
  • 2 odgovora

Lijepi pozdrav svima!

Evo, odlučio sam podijeliti s vama svoje iskustvo s A1 Homebox tarifom, u nadi da će možda naići netko s korisnim savjetom(jer mi je internet od krucijalne važnosti). Naime, korisnik sam Homebox Internet, TV i telefon paketa već treću godinu zaredom. Živim cca. 30 km od Zagreba() i osuđen sam na LTE vezu jer u mjestu gdje ja živim nije dostupna žičana internet veza(ili je dostupna [ovisno o operateru] ali sa vrlo vrlo malim brzinama). Internet koristim svaki dan u svrhu posla i ta česta padanja brzina sa maksimalne na minimalnu i (ponekad)gubitci veze u potpunom smislu mi zaista otežavaju stvar. Nemam vanjsku antenu, već imam one dvije male antenice koje sam dobio uz ruter. Zanima me postoji li išta što bih mogao napraviti da stabiliziram konekciju? 

Router koji koristim je: Huawei 4G CPE

Napomena: Već sam mjenjao router 2 puta, prvo sa onog ZTE na B535 pa sa njega na ovaj sadašnji.

Ako treba bilo kakva druga informacija u tu svrhu, slobodno mi recite i potruditi ću se priložiti vam istu.

 

Unaprijed se zahvaljujem!

icon

Najbolji odgovor od A1_Mislav 8 October 2022, 16:31

Pogledaj original

Odgovora 7

Razina korisnika 3

Jesi li probao sa mobitelom isprobati jačinu i brzinu mreže?Možda ti je dostupan 5G?

Probao sam mjeriti mobitelom i 5G mi nije dostupan. Svaki put kad izmjeri piše da je izmjerilo brzinu LTE veze,a imam mobitel koji podržava 5G vezu. Živim u Bratini ali nisam siguran gdje se nalazi najbliži 5G stup te ima li ga uopće u blizini. Kada prolazim cestom vidim samo one klasične LTE repetitore kojih ima svega par

Razina korisnika 3
Bedž +3

Nekakve karte predviđene pokrivenosti se mogu pogledati na njihovim stranicama, https://www.a1.hr/hr/karta-pokrivenosti  (naravno, 5G u Bratini nema).

Napomena: te karte na stranici su im možda malo optimistične, čini mi se da je realno lošija pokrivenost nego što tu navode.

Razina korisnika 3
Bedž +3

A ni 4G nije baš savršen. Obrati poznornost koliko je tamna boja, ako nije ona najtamnija nijansa je predviđena niža razina signala, što bi moglo nekako ukazati na poteškoće s korištenjem u zatvorenim prostorima.

Hvala obojici na pomoći!  Zanima me još jedna stvar: Postoji li šansa da bi ugradnja vanjske antene mogla donijeti bilo kakvo poboljšanje?

Hvala obojici na pomoći!  Zanima me još jedna stvar: Postoji li šansa da bi ugradnja vanjske antene mogla donijeti bilo kakvo poboljšanje?

Čisto sumljam da bi ti vanjske antene pomogle,jer po ovome šta si opisao se radi o opterećenju bazne stanice, eventualno možda kako si rekao kupit vanjske antene i vidjet na cell mapper karti koji su ti tornjevi u blizini pa antene usmjeriti prema tim tornjevima. @daworin će ti sigurno drage volje pomoći oko pronalaženja vanjskih antena i isto tako oko cell mappera 🙂.. Edit: pokusaj možda i bez tih unutarnjih antena jer one više odmažu nego šta pomažu

Bedž

Pozdrav @Doks . :) Kao što je @Pero357 napomenuo, tvoja lokacija djelomično je pokrivena 4G signalom pa je moguće da je upravo to razlog narušenosti kakvoće internet brzine. Za svaki slučaj bih te zamolio da nam proslijediš svoje podatke privatnom porukom u inbox (ime, prezime, OIB, adresa korištenja usluge i kontakt broj) kako bismo mogli provjeriti postoji li kakva mogućnost poboljšanja brzine interneta. 😀

Privatnu poruku možeš nam poslati ovdje.

Odgovori