Riješeno

Uvođenje instalacije u stan

  • 11 April 2021
  • 2 odgovora
  • 189 pregleda

Pozdrav,

imam pitanje u vezi postavljanja Interneta u stan. Uselio sam se u stan u zgradi koja ima svoju antenu kroz koju se svojedobno Bnet priključio te putem njega stanari imaju A1 kablovsku. S obzirom da je stan pod adaptacijom, imam mogućnosti pripremiti stvari po sobama vezano uz internet kako hoću. Stoga imam pitanja, odnosno savjet:

  1. U razgovoru s operaterom A1 rečeno mi je kako A1 tamo nema mogućnost optičkog interneta, već samo Homebox opciju. Stan je na adresi Trg Antuna Mihanovića. Može li se to provjeriti, s obzirom da moj predstavnik stanara ima A1 preko antene?
  2. Je li moguće prikopčati Internet putem postojećeg zgradnog sustava?
  3. S obzirom kako bih doveo internet u više soba u stanu, a kablovi već postoje i vode do soba, što mi je najpamentnije napraviti? Osoba koja mi vodi radove predlaže da na ulazu u stan napravim kutiju te povučem koaksijalce i mrežne kablove do soba tako da sae modem stavi na ulaz i na njega se napravi priključak tako da to imam sređeno.
  4. Također, čitao sam da, ako već postoji ovaj sustav, ne planira se uvoditi optika, no ja bih svejedno htio napraviti pripremu. Je li to potrebno, odnosno, koliko mi se to isplati? Sad mogu raditi po stanu što hoću pa mi nije problem podžbukno raditi što treba.

Hvala na odgovorima.

icon

Najbolji odgovor od A1_Boris 12 April 2021, 22:34

Pogledaj original

Odgovora 2

Razina korisnika 3
Bedž
  1. Ako je to u pitanju Dubrava, po HAKOM-u područje je pokriveno optikom AMIS d.o.o, znači A1.
Razina korisnika 1
Bedž +1

Pozdrav @Dalibor, odlično da te zanima naša ponuda. Informacije vezano za dostupnost optike i način spajanja ćemo proslijediti kolegama na provjeru i molim te samo da mi javiš točnu adresu te kontakt broj mobitela OVDJE. Kako si napisao svoju adresu na našim stranicama tvoju objavu sam izmijenio te obrisao kućni broj radi zaštite podataka korisnika. 

Odgovori