Riješeno

Spor net

  • 11 February 2017
  • 11 odgovora
  • 2909 pregleda

Lp. U zadnjih par dana internet je strahovito spor, samo jedan uredaj je prikljucen i cak tu ne radi punih 4mbps koje dobivam.. ikakvo rjesenje ?
icon

Najbolji odgovor od robogo 12 February 2017, 10:44

Pogledaj original

Odgovora 11

Razina korisnika 7
Bedž +3
Ako restartiranje i paljenje/gašenje routera ne funkcionira i ne pomaže, nema druge nego nasjest na SZK i tehničku. Može bit do routera, a može bit i do postavki istog ili do mreže.
Bok!

Jesu li poteškoće i dalje prisutne? Postoji li razlika u brzini interneta putem WLANa i putem LAN kabela?

Danijel
Dosta je bolje sada, no ima trenutaka kad je bas lose da down speed neide preko 100kbps, o uploadu da ne govorim, postoji li opcija kod vas za ubrzanje neta ikako sa npr 4mbps na 10 itd.. ?
Razina korisnika 5
Dosta je bolje sada, no ima trenutaka kad je bas lose da down speed neide preko 100kbps, o uploadu da ne govorim, postoji li opcija kod vas za ubrzanje neta ikako sa npr 4mbps na 10 itd.. ?
Uvijek možeš doplatiti za veću brzinu. No, idemo prvo provjeriti zašto ti ovo sada ne radi kako treba, pa te molim odgovore redom na sljedeća pitanja:

1. Je li problem prisutan oduvijek ili se pojavio u proteklih nekoliko dana?
2. Pomaže li gašenje/paljenje uređaja? Ako da, pomaže li trajno ili samo na neko vrijeme? Ako je samo na neko vrijeme, otprilike na koliko?
3. Radi li se vezi putem mrežnog kabela (LAN) ili bežičnoj vezi (WLAN)? Ako je WLAN u pitanju, jesi li pokušao promijeniti kanal bežične mreže u postavkama routera?
4. Ovo je više savjet nego pitanje - skini HAKOMetar i izvrši nekoliko mjerenja. Ako ne ide preko 2 Mbit/s, prijavi smetnju VIPu, moguće da je neki problem s paricom ili DSLAM portom.
5. Je li bilo kakvih promjena na tom jednom uređaju što je spojen? Nadogradnja, novi driveri, i sl.?
1. Oduvijek brzina nije top, cesto se dize i pada..
2. Kad je stanje bas lose zna pomoci gasenje i palje je rutera..
3.oboje, no nikako ne mogu uci u te postavke jer sifru i username nemam jer se papir negdje pogubio..
5.da bilo je poput driver graficke kartice itd..
Pozdrav!

Korisničko ime je :user, a lozinka zadnjih 8 znamenaka serijskog broja modema (serijski broj modema se nalazi sa zadnje strane modema ). Možeš li se ulogirati u ruter? Ako da, možeš nam javiti povratno parametre koje ti ruter pokazuje (Postavke/informacije o sustavu/DSL informacije).

Jesi li bio u kontaktu sa Službom za korisnike?

Danijel
Dakle upisem pod username- :user i pod password- HG658 V2
?
Treba upisati zadnjih osam znamenki (S/N) serijskog broja rutera. Na slici ispod sam ti označio gdje se nalazi serijalac.
Imate li mozda kakav tutorijal za otvaranje nat typa posto nigdje ne vidim za moj model routera ?
mjesec dana kako sam uzeo vip fiksni internet i prijavio odmah pogresnu datu brzinu umjesto max 34mbit/ dato mi je 10mbit/s ..brzina mi je povecana (nestabilona) na 22mbit/s nekad i 17mbit/s ocigledno imamo poteskoca a sav problem koji kao vi rijesite nije ni precizan niti tocan! brzina nije rijesena i jos uz to stabilnija veza je bila na 10mbit/s nego sad kao nesto povecana na 17mbit/ ili 22mbit/s neznam ni ja vise koju brzinu placam! a na svu tu brzinu kad je 22mbit/ upload nika ne prelazi 0.80mbit/s to je najveci upload!
@milan13,
nema smisla postavljati isto pitanje u više tema :8
Kako sam ti već odgovorio, nazovi SZK da provjerimo max propusnost i koja brzina može funkcionirati bez grešaka i prekida.

Odgovori