Riješeno

Raskid ugovora ili...? Savjeti dobrodošli

  • 25 December 2016
  • 27 odgovora
  • 19550 pregleda

Razina korisnika 3
Nakon moje bezuvjetne i blesave vjernosti VIP-u svih ovih godina i nakon VIP- ove nevjerojatne aljkavosti i nemarnosti proteklih godinu -dvije i konstantnih problema koji se uporno ponavljaju svakih dva -tri mjeseca, kao i nakon ukidanja programa vjernosti, konačno je pala odluka i prelazim kod drugog operatera. Konkretno, dobila sam sjajnu ponudu za Max (Tv, flat internet, tel) koja se ne propušta, a odlična je i čak nakon isteka promocije nakon godinu dana. VIP mi tako nešto nikad nije ponudio a trenutna cijena koju plaćam za mobilni internet koji nije flat pa sve češće padam na brzine koje su posve neupotrebljive, je viša od paketa na koji prelazim.
Problem je što mi u VIP-u pretplata na mobilni internet L+ istječe tek negdje u 7. mjesecu. Bez obzira na to, neću čekati, jer je pitanje bih li tad upecala ovako dobar deal u T-comu koji je na 24 mjeseca. Trebalo bi biti sve sređeno u roku od tri tjedna, i tad gasim internet od VIP-a. Kako nikad ranije nisam raskidala ugovor, ne znam bi li mi se isplatilo da raskidam i plaćam penale ili da platim do kraja iako ga neću koristiti. Ne znam ni ovisi li to o nečijoj dobroj volji u Vip-u, ali će o njihovom postupku u ovom slučaju svakako ovisiti moj daljnji ostanak i na ostalim pretplatama koje trenutno imam u VIP-u ili ću i u svim preostalim uslugama promijeniti operatera.
Ako je netko imao slično iskustvo, odnosno raskidao ugovor, rado primam dobre savjete. Odluka je konačna, pitanje je samo kako to izvesti a da mi bude što bezbolnije.
Unaprijed zahvalna 🙂
icon

Najbolji odgovor od A1_Berislav 22 February 2017, 17:49

Pogledaj original

Odgovora 27

@Relativity

Ako stavim taj mobilni internet u mirovanje, mogu li onda samo zatražiti trajno isključenje u sedmom mjesecu kad mi istekne pretplata bez da plaćam penale ili to znači da tad miruje i rok do isteka pretplate?

Vjerujem da je i VIP doskočio tome na način da ti se za vrijeme koliko je usluga bila privremeno isključena pomiče i kraj ugovorne obaveze. Tako da nema lakog izlaska.

Najbolje raskinuti i platiti odmah što imaš i mir, a ne razvlačiti to mjesecima još...

flat rate najbolji ikad
Naravno da se računa privremeno isključenje usluga i onda tek ponovnim uključenjem usluga počinje se računati vrijeme trajanja ugovora. A penalizacija ti je užasno velika, grozno.... pljačka. Ovo ti govorim sve iz osobnog iskustva.

Odgovori