Riješeno

Provucen krivi kabel

  • 19 March 2021
  • 8 odgovora
  • 546 pregleda

  • Forum rekreativac početnik
  • 2 odgovora

Postovani,

 

Nadam se da mi mozete pomoci s ovim problemom. U nasoj je zgradi prije par godina omguceno provlacenje optickog kabla te su nas predstavnici A1 uvjerili da ga provucemo do zgrade.

 

Krajem 2019 mi smo se s tim slozili te je nasa predstavnica potpisala ugovor s tvrtkom koja ja trebala provuci kabel do nase zgrade. Tvrtka koju je A1 unajmio da ovo obavi je odgadala ovaj posao sve do ovog mjeseca 2021. Ovaj su mjesec napoko provukli kabel, no na kraju je ispalo da su provukli pogresni kabel, te su umjesto optickog 1000 download / 500 upload provukli hibridni kabel sa maksimalnom brzinom od 200 download / 20 upload.

 

Mi smo se na ovo zalili, te smo tada saznali da je ova tvrtka koju je A1 unajmio da provuce zadnjih par metara optickog kabla s ulice u nasu zgradu prevarila nasu predstavnicu koja se nije razumjela u razliku izmedu optickog i hibridnog kabla, te su joj uvalili ugovor za hibridni kabel o kojemu nikada nije bilo govora. Ova tvrtka odbija ispraviti svoju gresku, a A1 izgleda nije briga, te su nam povukli ponudu optike od 1000/500 i nude nam samo 200/20 po skoro istoj cijeni.

 

Imam dva pitanja u vezi ovoga:

  1. Zasto A1 suraduje s ovakvim firmama koje varaju korisnike i odgadaju obavljanje posla preko 15 mjeseci, te zatim odbijaju ispraviti svoju gresku?
  2. Zasto A1 nije voljan ispraviti ovu gresku i provuci tocan kabel koji nam vec dugo nude i obecavaju?
icon

Najbolji odgovor od plzhelp 17 April 2021, 00:14

Pogledaj original

Odgovora 8

Bedž +3

@plzhelp pozdrav, molim te javi nam se OVDJE kako bi napravili provjeru. 

@plzhelp pozdrav, molim te javi nam se OVDJE kako bi napravili provjeru. 

Jeste li uspjeli provjeriti?

Receno mi je privatnom porulom da je slucaj poslan nadleznom odboru, ali od tada nista.

Ima li kakvih novosti?
Mene zanima jer ovih dana treba isto tako doći firma u našu zgradu na moj zahtjev, međutim odma su mi rekli da kod nas usluga optičkog interneta nije dostupna nego hibridno-optički internet preko coaxialnog kabela. Malo mi je čudno jer su do ormarića ispred naše zgrade dovukli optički kabel ali pretpostavljam da je to zbog ograničenja centrale, ne znam? U svakom slučaju sve je bolje od bakrene parice. 

Bedž +1

@plzhelp na upit smo odgovorili privatnom porukom kako je obećano. :) @pAx također nam se s podacima o adresi možeš javiti privatnom porukom OVDJE pa ćemo i tvoju situaciju provjeriti. :) 

Razina korisnika 4
Bedž

...odma su mi rekli da kod nas usluga optičkog interneta nije dostupna nego hibridno-optički internet preko coaxialnog kabela. Malo mi je čudno jer su do ormarića ispred naše zgrade dovukli optički kabel ... 

To je kod nas čest slučaj; optika do ormarića u haustoru, a dalje kabel.

Sve rijeseno na kraju, ispalo je da prave optike do nase zgrade uopce nema, vec je ~300m dalje, samo A1 prodavaci to nisu znali te su nam nudili cistu optiku koja nije dostupna na nasem podrucju.

 

U medjuvremenu nam je coaxialni net instaliran i sve radi super, placamo 200/20 adobivamo 190-195Mbit download i 20 upload, take da je puno bolje od Optime koje nam je za istu cijenu nudila 60/10 a davala samo 20/4.

Razina korisnika 1
Bedž +3

@plzhelp drago mi je što je slučaj riješen i što si ostvarenom uslugom zadovoljan! Ako će još nešto trebati provjeriti, tu smo za tebe :slight_smile:  

Odgovori