Riješeno

Problem s povezivanjem na lokalni poslužitelj

  • 29 May 2023
  • 4 odgovora
  • 233 pregleda

  • Forum rekreativac početnik
  • 2 odgovora

Pozdrav svima,

Imam problem s povezivanjem na lokalni poslužitelj koji sam postavio na svoje računalo. Sve je radilo savršeno prije nekoliko mjeseci, ali sada se ne mogu povezati na poslužitelj, niti moji prijatelji. Koristim uslugu internetskog pružatelja A1 i primijetio sam da i moji prijatelji s istim pružateljem imaju sličan problem, dok prijatelji s drugim pružateljima usluga nemaju problema.

Proveo sam mnoge korake kako bih riješio problem. Ispravno sam postavio port forwarding na svom ruteru, isključio firewall, a također sam pokušao s DMZ postavkama. Međutim, bez obzira na sve te korake, još uvijek nismo u mogućnosti povezati se na poslužitelj.

Pokušao sam provjeriti je li IP adresa mog poslužitelja ispravna, ali nisam siguran jesam li točno konfigurirao. Također sam primijetio da ne mogu spremiti promjene u konfiguracijskoj datoteci. Ispisuje poruku da nemam dozvolu za spremanje na toj lokaciji.

Molim vas za pomoć i savjete. Ako netko ima iskustva s A1 uslugom ili je imao sličan problem s lokalnim poslužiteljem, molim vas da podijelite svoje savjete i rješenja.

Unaprijed hvala na pomoći!

icon

Najbolji odgovor od Pero357 30 May 2023, 16:03

Pogledaj original

Odgovora 4

Razina korisnika 4
Bedž +3

Bilo bi dobro i da si rekao koja tehnologija, koji router… isto bi i bilo dobro pitanje što ti je točno taj lokalni poslužitelj.

Si provjerio eventualno i da nije cgnat? Ako ti na routeru pod trenutni wan ip pokazuje drugo nego na nekim od onih online “what is my ip checkera” je vjerojatno cgnat uključen, to ti onda na korisničkoj mogu pokrenuti gašenje.

Koristim Ubee EVW32C router koji je dostavljen od strane A1 kao moj kućni router. Što se tiče lokalnog poslužitelja, to se odnosi na aplikaciju poslužitelja koja se izvršava na mom osobnom računalu, a koju želim učiniti dostupnom s interneta putem prosljeđivanja portova.

Što se tiče CGNAT-a, provjerio sam trenutnu WAN IP adresu prikazanu na mom routeru i usporedio je s online "what is my IP" provjerama. IP adrese se podudaraju, CGNAT mi možda nije omogućen.

Razina korisnika 4
Bedž +3

Hm, a ima li možda neki firewall ili tome sličnog na host računalu? Ako da, si ga pokušao ugasiti? Btw, je slučajno neki od tih portova koji ti trebaju 25?

Što se tiče host računala, provjerio sam i potvrdio da firewall nije aktiviran. Pokušao sam ga i privremeno isključiti, ali nažalost, to nije riješilo problem. Što se tiče portova, portovi koje koristim za pristup mojem serveru nisu standardni portovi poput 25. Koristim druge odgovarajuće portove koji su konfigurirani u postavkama servera.

Odgovori