PITANJE

Pristup internetu

  • 25 March 2020
  • 11 odgovora
  • 2364 pregleda

Razina korisnika 2

Pozdrav,

zadnje 2 godine pratim Homebox i Mobilni internet teme od A1.

U kuci na podrucju zadarske zupanije HT mi ne moze isporuciti vise od 10 mbita preko parice, prosle godine smo raskinuli ugovor s njima jer je bilo obvezno placati paket minimalno 6 mjeseci od 200-250 kn iako se prikljucak koristio sam 2-3 mjeseca u ljetnom periodu.

Mjerio sam brzine na mobilnoj mrezi A1, HT, Simpa, Tele2, Tomato, svi su testovi pokazivali od 8-12 mbit/s, A1 je jedini pokazivao preko 100 mbit/s u vise navrata.

Par pitanja:

  1. da li se Homebox BEZ ugovorne obveze moze uzeti bez modema, znaci samo SIM kartica jer mi je dostupan modem od rodjaka, vaseg bivseg korisnika
  2. ako bih uzeo Homebox BEZ ugovorne obveze, da li je moguce dobiti javnu IP adresu ?
  3. ako bi se umjesto Homebox-a uzeo nekakav mobilni internet na bonove, da li je za njega moguce dobiti javnu adresu?

Odgovora 11

Razina korisnika 2

možda u prva 3 mjeseca će biti idalna a nakon toga brzina katastrofa… bježi od A1 !!!!!!

Razina korisnika 2

možda u prva 3 mjeseca će biti idalna a nakon toga brzina katastrofa… bježi od A1 !!!!!!

 

Niti mi ne treba za duze od 2 mjeseca, preko HT parice mi je bilo 10 mbita, katastrofa, nikakav youtube, surfanje ajde jos nekako, skidanje nekakvih filmova zaboravi. Cak i 40-50 mbita bi bio napredak.

Evo koristim homebox jedno 2 mjeseca i nisam zadovoljan. PC mi je spojen sa žicom i preko dana imam download od 1.60-2.80 Mbps i upload 2.13-2.70Mnps a ovo 40-50 Mbps ces imat od 00:00 do jedno 3 ujutro. I dva uređaja ako budu bila spojena na mrežu jedva ce ucitavat yt.

Razina korisnika 2

Svi testovi na mobitelu koje sam izvrtio su pokazivali preko 100 mbita na A1 kartici, dok su drugi operateri pokazivali od 8-12 mbita.

Rijec je o kuci za odmor sa 20-ak ljudi, A1 signal najbolje lovi s vanjske strane kuce na drugom katu. Homebox bi bio montiran s vanjske sjeverne strane kuce u zatvorenoj kutiji s 2 ventilatora koji bi uvlacili hladniji i izbacivali topliji zrak da se uredjaj ne pregrijava. Pretplata bez ugovorne obveze, ako bude bilo problema lako se vratimo na stabilnu no sporu HT paricu od 10 mbita.

U kuci ce biti 4 mikrotik uredjaja tako da sve prostorije budu pokrivene wifi signalom, na homeboxu ce wifi biti ugasen, koristio bi se samo kao modem. Torrenti i p2p programi ce biti zabranjeni i limitrani preko mikrotika. 

imam jedno ptanje, vidim na A1 webu da homebox nudi aktivaciju 1TB interneta pa me sad zanima dal to mogu aktivirati i postoječi korisnici?

Razina korisnika 7
Bedž +3

@valentinoB - ako misliš na ovo

https://www.a1.hr/privatni/internet/homebox-duo

piše svim novim i postojećim uz produženje ugovora na 24 mjeseca

Razina korisnika 2

U principu se nista nije promijenilo jedino sto su podignuli minimalnu brzinu s 2 na  5mbit/s.

U tih 1 tb da li se racuna i promet iz nocne tarife od 00:00-10:00 ili samo promet napravljen tokom dana?

Razina korisnika 7
Bedž +3

Promet u noćnoj opciji se nikad nije računao u tarifu tako da je noćna opcija neograničena, s neograničenom brzinom. A ne vidim baš smisao nove opcije od 1 Tb kad je brzina nakon potrošenih 100 Gb smanjena u ovom slučaju na 5 mbit/s. Vjerojatno će mnogo korisnika prihvatiti ovu opciju, ne čitajući sitna slova pa da navedemo:

“Opcija 1TB uključuje maksimalno dostupnu brzinu tijekom potrošnje prvih 100GB uključenog Internet prometa iz Opcije, nakon čega se maksimalno dostupna brzina unutar Opcije smanjuje na 5 Mbit/s. Nakon potrošnje cjelokupnog Internet prometa iz Opcije, primjenjuje se redovno ograničenje brzine iz tarife koje iznosi 2 Mbit/s.”

 

Tko će normalan “guslat” od 100 Gb (ili 200) do 1 Tb brzinom 5 Mbit/s”? :rolling_eyes:

 

Opći Uvjeti Homebox i Opcije 1 Tb

Razina korisnika 2

Guslat ce onaj tko nema drugog izbora :(

 

Razina korisnika 2

Jos jedno pitanje, da li se preko Homeboxa moze dobiti javna IP adresa? 

 

Ja imam nekih problema sa telefonom, ali inace sto se tice brzine ona je odlicna te se cak popravila.. Na huawei b315s na 96dbm (800mhz frek) imam tokom dana 35-40down, oko 3 ujutro je 60 te je veza jako stabilna

Odgovori