Prijedlog funkcije obračuna prometa kablom

  • 12 Rujan 2019
  • 1 odgovor
  • 3226 pregleda

  • Aktivni forumaš početnik
  • 8 odgovora
Za kabelski internet ukoliko želim provjeriti potrošnju prometa prvo moram kliknuti "Moj račun", zatim "Internet promet u tekućem mjesecu" (ili link na naslovnoj strani gdje je za internet promet postavljen stalno znak za beskonačnost, a što je notorna laž) te mi se izlistaju vrijednosti 10 po danu (spajanja?) sa zbrojem vrijednosti prometa te stranice na vrhu. Zatim moram prebaciti da na stranici ima max 100 ispisa (kako bi imao manje posla), pričekati da osvježi stranu, proći kroz sve stranice i manualno zbrojiti postrošnju da bi dobio vrijednost do prethodnog dana.
Da li se još netko slaže da je to smiješno i puno beskorisnog posla? I netočno? Budući je "flat" internet ograničene količine podataka koji se mogu prenijeti zanima me ponekad koliko sam potrošio i želim do tog podatka doći na jednostavan način.
Predlažem promjenu, tako da se ukupna količina potrošenih megabajta vidi odmah na naslovnoj strani (umjesto beskorisnog i netočnog znaka za beskonačnost) kao što je npr. kod informacija za mobitel promet, umjesto da pješke dolazim do njega postupkom koji bi kompjuter trebao odraditi. Ili je zbog marketinga tako bitno da gore stoji znak za beskonačnost, a ograničenja su zakopana na xxx strani nekog PDFa u uvjetima poslovanja?
Još bi bilo bolje da se vrijednost iskaže u obliku DL / UL / SUMA, jer je "flat" internet ograničen posebno po uploadu a posebno po downloadu, a do tih informacija potrošnje trenutno ni ne mogu doći jer su iskazane zajedno, nego eventualno čekati da dobijem opomenu kako sam prekoračio neki od tih prometa...
Tko je za?

Odgovora 1

Da, nevjerojatno mi je koliko je A1 mobilna aplikacija jednostavna, a ovdje oko kabelskog sve zakopano, ko zmiji noge.  Jasno mi je da se mora ograničiti promet u nekoj mjeri, ali ovo je smiješno…

a da ne velim da je 200GB uploada bzvz….

Odgovori