Riješeno

Postavke za dodavanje maila u mozilla Thunderbird

  • 18 September 2020
  • 6 odgovora
  • 1587 pregleda

  • Probio led s 1 postom
  • 1 odgovor

Ne mogu nikako dodati mail u mozilla thunderbird...Koje su postavke in/out server, portovi,authentication itd?

icon

Najbolji odgovor od A1_Darko 19 September 2020, 19:45

Pogledaj original

Odgovora 6

Bok Hreich

nisi napisao o kojem mailu (domeni) se radi i kod kojeg pružatelja usluge imaš internet ali kako se javljaš tu, pretpostavit ću da je sve na A1.

Potrebno je unijeti puno korisničko ime s domenom u obliku: korisnickoime@a1net.hr
Mail server: mail.a1net.hr
Autorizacija: StartTLS
Odlazni Port (SMTP): 587
Dolazni Port (POP): 110

 

Poz!

To je to -

znači kad koristim  odlazni port 465 onda je ssl/tls

a kad koristim 587 onda je StartTLS ? 

Točno!

Ne mogu nikako dodati mail u mozilla thunderbird...Koje su postavke in/out server, portovi,authentication itd?

odgovor na:

 

Potrebno je unijeti puno korisničko ime s domenom u obliku: korisnickoime@a1net.hr
Mail server: mail.a1net.hr
Autorizacija: StartTLS
Odlazni Port (SMTP): 587
Dolazni Port (POP): 110

 

to ne radi kod mene. Izbaci grešku

 

Slanje poruke nije uspjelo.
Sigurna komunikacija s čvorom nije moguća: zatraženo ime domene ne odgovara certifikatu poslužitelja.
Konfiguracija vezana za mail.a1net.hr se mora ispraviti.

 

pokušao sam sa odlazni port 465 onda je ssl/tls

 

isto ne radi. Uglavnom što god napravim ne radi. Ne želi slati poruke i gotovo. Javlja greške. 

 

Da li se ova pravila odnose i na VIP račune?

 

Da je izlazni server mail.vip.hr

 

Što tada? jer bez obzira na postavke ne želi slati poruke. 

Razina korisnika 6
Bedž +6

Evo mojih postavki u samsungovoj e-mail aplikaciji (nažalost, nemam mozzilu thunderbird, pa ne znam da li ti ovo uopće može pomoći, ali meni ove postavke rade)

 

 

Evo mojih postavki u samsungovoj e-mail aplikaciji (nažalost, nemam mozzilu thunderbird, pa ne znam da li ti ovo uopće može pomoći, ali meni ove postavke rade)

 

 

 

Računalo i program: Thunderbird. Sad me zanima za VIP račun da li je potrebno promijeniti Sigurnost veze i port? Inače korisničko ime je u obliku: ime.prezime@vip.hr. Uredno prima poštu. Onda sam deinstalirao cijeli program  i uklonio sve podatke. Iz registra Windowsa. Kad sam podesio ovako kao na slici koju šaljem. Dobijem ovakvu poruku: Vaša poruka je poslana, ali kopija nije spremljena u mapu poslane pošte (Poslana pošta) zbog mrežne greške ili greške prilikom pristupa datotečnom sustavu. Ovo je greška Windowsa 8.1 ili nešto drugo? Vidim na ovoj slici za Samsung mobilnoj aplikaciji je dolazni port SSL. Odnosno POP3 poslužitelj. Mene zanima da li POP3 poslužitelj treba biti SSL samo na mobitelu ili i na računalu recimo u programu Thunderbird. Pod Windowsima 8.1. Osim toga tebi je ulaz ili port 995. Meni je 110. Za broj 110 sam pročitao kako je za sve davatelje usluga ali da se tada ne uključi Sigurnost Veze odnosno SSL. Ne znam zašto Thunderbird postavlja zadani port ili ulaz 143 po automatskome. Koja je razlika između IMAPI i POP3 ulaznog poslužitelja? Za A1 vjerojatno treba SSL ali kad pišem u VIP onda kao što je vidljivo na slici koju sam poslao ja sam isključio Sigurnost Veze. Mada opet po nekoj logici VIP i A1 je jedno te isto. Isto tako ne shvaćam odlazni poslužitelj SMTP i port 587 jer po slici koju vidim na Samsungovoj mobilnoj aplikaciji da nema uključeno Sigurnost Veze odnosno port je 25. Odnosno ulaz. Meni je isto isključena Sigurnost Veze ali je odabran zadan port 587. Ne shvaćam odakle Thunderbird dobije podatke za zadan port. I da li se ti podaci trebaju promijeniti. Da li postoje razlike u postavkama između VIP i A1? Po pravilu ne bi trebalo biti. Da li prihvatiti zadane vrijednosti za port koji odredi Thunderbird ili upisati neke druge? Ja sam koristio program IncrediMail koji ne radi nakon gašenja Flash programa. Tako da ga više ne mogu pokrenuti. Mada mi je on bio super. Tako da osim sređivanja i upisivanja novih postavki u program Thunderbird koji mi je jako kompliciran. Bio na hrvatskom ili nekom drugom jeziku. Imam i problem kako vratiti sve spremljene i arhivirane poruke iz programa IncrediMail. Mada je to neka druga tema. Zaključno se postavlja pitanje da li razlike koje postoje u mobilnoj aplikaciji za poštu i aplikaciji za računala. Trebaju biti. Mada ako sve radi kako treba vjerojatno problem i ne postoji. I da li ove postavke za Samsung mobilnu aplikaciju vrijede bez obzira na vrstu veze? WiFi bez obzira koji je davatelj usluga ili samo A1 mobilni internet za prijenos podataka? Ukratko ostajem zbunjen nakon previše informacija. 

Odgovori