PITANJE

Port forwardanje na EVW32C-0S

  • 22 October 2019
  • 4 odgovora
  • 5007 pregleda

Nisam vidio nigdje upute za ovaj model, pa otvaram temu. Dakle, trebao bih port forwardati port 8000 za pristup http serveru koji dižem na kompu, ovako sam ga postavio:

 

 

Provjerio sam da mi se WAN IP poklapa s eksternom IP adresom, tako da nema CGNAT-a i i dalje se ne mogu spojiti na server koji podižem. Firewall je ugašen skroz, tako da nije ni do toga. Mogu se spojiti na localhost:8000. Cijenio bih bilo kakvu pomoć :)


Odgovora 4

I ja imam isti problem, zvao sam teh. podršku već 3 puta i ništa. Ako nisi zvao da ti omoguće port forwarding neće ti raditi. Pitanje je hoće li uopće raditi i kad ti omoguće, ja sam zapeo s njima.

I ja imam isti problem, zvao sam teh. podršku već 3 puta i ništa. Ako nisi zvao da ti omoguće port forwarding neće ti raditi. Pitanje je hoće li uopće raditi i kad ti omoguće, ja sam zapeo s njima.

Zapravo, upravo sam nedavno uspio riješiti ovaj problem, pa da podijelim svoje iskustvo, malo sam zaboravio na ovaj thread. Problem je ipak bio u netočnoj konfiguraciji routera, ovako sam trenutno konfigurirao pravilo za port forwardanje:

Ovako dakle forwardiram port 8000. Nisam isprobavao ove rangeve, tj jesu li start/end uključivi ili isključivi pa ako netko zna neka napiše slobodno. I da, prije toga je bilo problema s omogućavanjem port forwarda i to je riješeno micanjem ovog CGNATA koji spominjem u pitanju, što se radi zvanjem službe za korisnike.

Konačno, još jedan caveat potencijalni, ako si na Windowsima je firewall, potrebno ga je konfigurirati, za slučaj koji opisujem gore, tako da dopušta UDP veze na portu 8000 na private, public i domain mrežama (isto ne znam je li neka od ovih vrsta mreže suvišna ali sam stavio za svaki slučaj).

Eto, pa nakon što sam riješio sve ovo je proradila stvar kako treba :) sretno!

Evo i ja sam tako sve postavio, ali ipak kaže da je port zatvoren.

Edit: Sve radi kako treba, nisam bio priključio aplikaciju na njega 

Da, onda je vjerojatno jer je CGNAT uključen, to možeš lako provjeriti, ako ti se IP adresa koja piše na polju IPv4 address na http://192.168.0.1/UbeeWanStatus.asp ne podudara s IP adresom koju ti javljaju servisi poput https://www.whatsmyip.org/ onda je CGNAT uključen i port forwarding neće raditi. I da, samo pripazi da je ovaj Local IP IP adresa od uređaja na kojem dižeš server i da je postavljen ispravan protokol.

 

Ako je do CGNAT-a, služba za korisnike bi trebala to rješavati, meni jesu, samo su sad vjerojatno manje dostupni zbog situacije s epidemijom i remote radom

Odgovori