Riješeno

otvaranje portova ne radi

  • 15 December 2017
  • 5 odgovora
  • 3250 pregleda

Imam problem sa otvaranjem portova na Huaweii E5180s-22 routeru. Radi se o moblinom routeru.
Napravljeno je proslijeđivanje u opcijama "Sigurnost"->"Virtuelni poslužtelj" i sve je radilo neko vrijeme kako treba do prije par dana kada je je jednostavno sve prestalo raditi.
Svi portovi su se zatvorili premda i dalje postoje otvoreni pod "virutelnim poslužiteljem". Probao sam resetirati modem na tvorničke postavke pa ponovno sve postaviti ali bez uspjeha. Probao sam u preko uPnP-a i opet bez uspjeha.
Probao sam i VIP-ovu tehničku podršku ali bez uspjeha. Poslao sam i screenshot na podršku gdje još uvijek stoji otvoren "ticket" bez rješenja.
Molim, ako itko zna ikakvo rješenje.
icon

Najbolji odgovor od robogo 17 December 2017, 16:35

Pogledaj original

Odgovora 5

Razina korisnika 5
Pogledaj WAN IP. Ako je 10.x.x.x ili (rjeđe) 172.16.x.x, upao si u carrier-grade NAT ("dupli NAT") i port forwarding neće raditi.

Ako je bilo koja druga adresa, prijavi VIP-u.
Ok, kada provjerim WAN adresu na samom routeru: Informacije o uređaju->WAN IP adresa kaže da je 10.x.x.x, međutim ako probam provjeriti svoju WAN adresu preko npr. whatismyip.org-a onda kaže 212.x.x.x.
Predpostavljam da se stvarno radi o duplom NAT-u, ali mi nije jasno kako se do desilo i što mi je sada činiti.

Please help.
Razina korisnika 2
U toku dana nazovi službu za korisnike 0800091091 i idi na tehničku pomoć. Objasni problem te oni nešto moraju odradit kod sebe nakon čega moraš restartati modem (najbolje isključiti iz struje) i opet bi trebalo sve raditi kao prije.
Ok, zvao tehničku i rješili problem. Hvala robogo, imao si pravo za dupli NAT i hvala sl2 na podršci.
@vidra
Pozdrav Vidra!

Bila bih ti zahvalna ako bi mi mogao reći što si točno rekao službi za korisnike koji je tvoj problem i kako si im to uspio bjasniti jer mislim da sam i ja u tom košu s duplim NAT-om. Sad nedugo su mi mijenjali poziciju na svom serveru pa mi je sad još gore s konekcijom. Ne dolazi mi do prekida, ali iranje na ps4 online mogu zaboraviti...Please help! 😞

Odgovori