Riješeno

Otvaranje Portova na ruteru Huawei B535

  • 16 January 2023
  • 4 odgovora
  • 223 pregleda

Dobar dan,

Igrač sam GTA Online-a  naime nisam dugo igrao i odlučio sam se vratiti ali nisam se mogo spojiti na Rockstarove servere, javio sam se njima i rekli su mi da trebam otvoriti određene portove ne kužim se baš u te internet stvari i čitao sam da treba računalo za to  pa me zanima kako da riješim taj problem. Hvala

icon

Najbolji odgovor od Pero357 20 January 2023, 16:40

Pogledaj original

Odgovora 4

Razina korisnika 2
Bedž +2

@nuni261 pozdrav, možeš li mi samo javiti podatke od vlasnika usluge i kontakt broj mobitela OVDJE kako bih mogao napraviti detaljnije provjere vezano za tvoj slučaj. 

Razina korisnika 3
Bedž +3

A trebaš se spojit na ono grafičko sučelje routera, to nebu nitko umjesto tebe na homeboxu radio. Treba ti za to neki uređaj sa normalnim browserom, idealno pc ili laptop. Teoretski možeš i na mobitelu, ali ćeš možda morati koristiti onu funkciju da “show as desktop site” i imati malo strpljenja sa scrollanjem okolo po stranici.

Kada se spojiš kablom na homebox (ili barem na wifi) u adresnu traku na internet pregledniku si upišeš gateway homeboxa (192.168.8.1 ako ga nisi mijenjao, a zvuči mi kao da nisi) i kada te traži lozinku probaš upisati admin. Ako ti ne prolazi prijava sa time si pogledaj na naljepnici na homeboxu, piše ti tamo.

Onda ideš pod postavke, pa sigurnost, pa virtualni poslužitelj.

Tu si onda dodašej novi virutalni poslužitelj (port forward) pritiskom na tipku +

 

Pod ime upišeš što god želiš, proizvoljno je i služi samo da bi se ti kao korisnik lakše snalazio ako ih imaš više.

Pod protokol biraš TCP i/ili UDP, raspon portova koje želiš propustiti upisuješ i pod WAN priključak i pod LAN priključak, a u polje IP adresa LAN-a si upišeš ip adresu svog računala/playstationa/xboxa ili čega god na čemu igraš igrice. Treba ti biti isto formata 192.168.8.x, gdje je x neki broj različit od 1 (jer je router već 192.168.8.1).

Koje portove propuštaš i po kojem protokolu (TCP i/ili UDP) si dobio već od Rockstara, ako nisi pogledaj na njihovim stranicama u support/FAQ.

Taj static IP u lokalnoj mreži si isto postaviš sam na svom uređaju gdje igraš igrice, gdje kada postavljaš taj static IP si pod gateway upisuješ 192.168.8.1, pod subnet mask 255.255.255.0, a pod IP adress 192.168.8.x, gdje je x neki broj različit od 1. Ako postavljaš tako static IP na više uređaja u istoj lokalnoj mreži ne smiješ staviti za dva različita uređaja isti x (npr. ako ti je prvi 192.168.8.50, drugi neka ti bude 192.168.8.51).

Pod DNS upišeš ili googleove 8.8.8.8 i 8.8.4.4 kao sekundarni, ili od A1 koji su 83.139.103.3 i 83.139.121.8 kao sekundarni.

Ako si taj static IP postavljaš na windows računalu ideš pod network settings ili network and sharing centar (ovisno o verziji), pa pod change adapter options, pa si odabereš vrstu spajanja (lan ili wi-fi), desni click pa properties, pa onda odabereš Internet Protocol Version 4 (IPv4) i opet na to na Properties i onda “Use the follwoing IP address” i “Use the following DNS server” i upisuješ ispod toga podatke koje sam ranije naveo.

Ako si to postavljaš na playstationu ili x-boxu ti je negdje u postavkama za mrežu, provjeri si postavke ili po potrebi googlaj.

 

 

Ako sve ovo složiš i još ti ne radi nazovi službu za korisnike i daj im podatke o toj homebox liniji da provjere da ti nije upaljen cgnat, ne radi port forward dok ti je upaljen cgnat. Kada ti kažu da su ga ugasili još jednom ugasiš/upališ homebox iz struje i probaš opet, ako i dalje ne radi si provjeri jesi li dobro postavke postavio za port forward i da si ih propustio na ispravnu statičnu ip adresu u lokalnoj mreži. Taj dio neće nitko napraviti umjesto tebe, korisnička ti samo gasi cgnat ako ti je upaljen, ti i dalje sam postavljaš port forward.

 

bok, može li mi netko pomoći, pokušavam otvoriti neke priključke na usmjerivaču za svoj xbox. može li mi netko objasniti kako to mogu učiniti i kako mogu provjeriti radi li ispravno

hvala

bok, može li mi netko pomoći, pokušavam otvoriti neke priključke na usmjerivaču za svoj xbox. može li mi netko objasniti kako to mogu učiniti i kako mogu provjeriti radi li ispravno

hvala

Probajte na sljedeći način:

  1. Povežite se s rutera pomoću računala ili mobilnog uređaja putem Ethernet kabla ili bežične mreže.

  2. Pokrenite web preglednik i upišite IP adresu rutera u adresnu traku. Obično je adresa rutera 192.168.1.1, ali to se može razlikovati ovisno o proizvođaču.

  3. Unesite korisničko ime i lozinku za pristup ruteru. Ako niste promijenili zadane podatke, korisničko ime je obično "admin", a lozinka je "admin" ili "password".

  4. Pronađite opciju "Port Forwarding" ili "Virtual Servers" u postavkama rutera. To se obično nalazi u odjeljku "Advanced" ili "Security".

  5. Kliknite na "Add New" ili "Create" da biste dodali novi port za otvaranje.

  6. Unesite naziv port forwarding pravila, unesite vanjski i unutarnji port koji želite otvoriti. Odaberite protokol (TCP ili UDP) i unesite IP adresu uređaja kojemu želite otvoriti port..

A tu možete probati provjeriti “aktivnost” porta: https://ping.eu/port-chk/

Odgovori