Riješeno

Opticki internet u Čučerju


  • Aktivni forumaš početnik
  • 19 odgovora

Evo zanima me dali netko koristi internet od a1 koji je nedavno povucen čučerskom cestom do kb.273

Ako ima netko koji prati teme na ovom forumu,neka slobodno napiše svoje iskustvo sa stabilnoscu linije i sa samom brzinom.Hvala i lp

icon

Najbolji odgovor od A1_Mislav 28 September 2022, 10:07

Pogledaj original

Odgovora 14

Razina korisnika 2
Bedž +3

@pasara pozdrav! 

Napravio sam brzu provjeru i vidljivo mi je da je na adresi Čučerska cesta 273 dostupna naša usluga putem optičke infrastrukture! Jesi li si ju već osigurao ? 😃

Mislim da nisam pitao dali je na tom broju dostupna optika,nego ako netko koristi optiku na Čučerskoj cesti da napise svoja iskustva.Lp,Dino

Razina korisnika 4
Bedž +3

@pasara Tema je tu pa tko bude htio, može se priključiti. Mi smo na raspolaganju budeš li nas zatrebao.

Razina korisnika 1
Bedž +3

Pozdrav @pasara . :) Provjerom sam ustanovio kako ti je bazna stanica u blizini (<1km zračne linije) tako da vjerujem da ne bi trebalo biti problema s korištenjem naše optičke usluge. :) Napominjem, svakako, da je ovo subjektivna procjena na temelju mjerenja udaljenosti baznih stanica od navedene adrese, ali moglo bi poslužiti kao dobar početak! :) 

Rado bih koristio vasu opticku uslugu,ali kazu da za adresu Lepušići 46 (Čučerje)nije dostupna.Lp,Dino

Razina korisnika 2
Bedž +3

@pasara pozdrav, drago mi je da te zanima naša ponuda. Na tvojoj lokaciji trenutno nije dostupna optička infrastruktura. Kolege svakim danom rade na proširenju mreže te slobodno informacije za dostupnost fiksne infrastrukutre po određenoj lokaciji možeš provjeravati na https://bit.ly/2Ns2DYc

Razina korisnika 6
Bedž +6

Pozdrav @pasara iz Dankovca. Ne znam što te konkretno zanima no optika radi ko zmaj, 1Gbps prođe ko iz šale, stabilnost brutalna čak i preko VPN-a ne sjećam se da mi je ikad pukla veza zadnjih par mjeseci otkako sam na optici. Svakako tople preporuke. Eh kad bi sve u A1 bilo tako kvalitetno kao njihova optika…

Razina korisnika 2
Bedž

Pozdrav @pasara iz Miroševca. 

Kod mene su prije par dana završili postavljanje optičke infrastrukture i preko weba sam već pokrenuo zahtjev za uključenje. Pričao sam sa tehničarima kad su provlačili kablove i navode kako sad poslije Miroševca idu odmah gore na Čučerje. Tako da bi uskoro trebao imati dostupnost optike ako opet nesto ne zeznu. Recimo gore kod buraza pokrili cijelu novačku dole od kolakove skroz gore do kraja do Miroševećine, Orehovečkog Brijega i dole dotrščine znaci ima oko 4 kilomentra.

I sad pazi ovo jedino su njegov kućni broj gore na novačkoj preskočili pazi broj prije broj poslije dostupna optika jedino njegova zgrada nije pokrivena i opće mu nije jasno zašto. Slali smo ovdje upit i nitko ništa nije znao reći. Izgleda da bude morao prigovor poslati prema A1 da dobije konkretan odgovor.

 

E sad koristio sam dosta dugo A1 optički internet na drugoj adresi i stvarno nikad nije bilo nikakvih problema. Dogovorena brzina je bila 1Gbps i nikad nije pala ispod 1Gbps jednom je pala na 990 i to je vjerojatno bio problem kod mene na mom switchu malo sam ga zagušio prometom. Napravio sam brzi reset koji je trajao cca 20-30 sec i dalje je sve dobro bilo. Uglavnom na optici teško da ćeš imati problema jedino ako ti se sjebe optički kabel ili pregori modem zbog groma.

Razina korisnika 2
Bedž

Pozdrav @pasara . :) Provjerom sam ustanovio kako ti je bazna stanica u blizini (<1km zračne linije) tako da vjerujem da ne bi trebalo biti problema s korištenjem naše optičke usluge. :) Napominjem, svakako, da je ovo subjektivna procjena na temelju mjerenja udaljenosti baznih stanica od navedene adrese, ali moglo bi poslužiti kao dobar početak! :) 

Mislave u susjednim država rekli bi da si promašio ceo fudbal.

kolega @pasara je pitao o iskustvima sa Vašom optičkom uslugom. 
Možda sam ja lud ili glup ali zanima me kakve veze ima bazna stanica sa optikom.

Rado bih koristio vasu opticku uslugu,ali kazu da za adresu Lepušići 46 (Čučerje)nije dostupna.Lp,Dino

Moj čovik meni u Makarskoj A1 kraj kuće postavio ormar sa optikom dovukli sve optičke kabele (taman je ono sranje od korone počelo), gleda tehničara kako sve spaja i sam čovik mi reka evo gotovo sve (to je bilo ima skoro 16-17 miseci). Ja zadovoljno protrlja dlanove extra idem provjerit sa A1 koliko če me sve koštati jer moram pričekat da mi istekne ugovor sa Tcom . Njihov odgovor nema naše optike na vašoj adresi , aj računam bit če za po godine  . Zva opet ima 4-5 dana isti odgovor . 5 metara od kuće zjapi optika sa ko zna koliko priključaka skoro 2+ godine 😂. Njima se očigledno ne žuri imaju dovoljno pretplatnika. 

Postovani,danas ujutro(11.11.2022) sam vidio da se nastavilo provlacenje optickog kabela i da je ogroman kabel  na stupu ispred moje ulice(Lepušići).Pitanje je,dali ce se taj isti kabel provuci i kroz moju ulicu.Hvala i lp,Dino

Razina korisnika 1
Bedž +3

Rado bih koristio vasu opticku uslugu,ali kazu da za adresu Lepušići 46 (Čučerje)nije dostupna.Lp,Dino

@pasara Napravili smo provjeru za tebe s našim nadležnim odjelom i izgleda da je tvoja adresa u planu za izgradnju te bi trebala biti dostupna do kraja godine :) 

Vjerujem da su ti ovo lijepe vijesti i slobodno nam se javi čim dobiješ informativni letak u sandučić 😀

Evo danas su iz A1 bilo kod mene doma i pitali dali smo zainteresirani za optiku.E,ja bih sada postavio jos jedno pitanje.

Znaci,trenutno sam na t-comu i vezan sam ugovornom obvezom ,neznam jos koliko ali sam vezan.Dobio sam informaciju da A1 moze otkupit ugovor i platit penale.To sam dobio provjerenu informaciju od prijatelja i naravno da je pristao da A1 otkupi ostatak ugovorne obveze.Evo,pitanje je,dali je to moguce napravit?

Hvala i lp,Dino

Pozdrav @pasara . 🙂 Provjerom sam ustanovio kako ti je bazna stanica u blizini (<1km zračne linije) tako da vjerujem da ne bi trebalo biti problema s korištenjem naše optičke usluge. 🙂 Napominjem, svakako, da je ovo subjektivna procjena na temelju mjerenja udaljenosti baznih stanica od navedene adrese, ali moglo bi poslužiti kao dobar početak! :) 

Je mozete provjerit moju zgradu Slavka Batusica 4 (Zagreb, Spansko) imam turbo internet al mi je nestabilan i mislim se prebacit nazad na hthr ak optike nije provediva... Hvala sve najbolje u 2023 :)

Odgovori