Riješeno

Mobilni internet u inozemstvu

  • 20 August 2021
  • 5 odgovora
  • 379 pregleda

Pozdrav, 

za nekih mjesec dana bih trebala putovati u inozemstvo na par dana, točnije u Njemačku. Imam mobilnu tarifu M te mjesečno 15GB. Zanima me kakve su procedure i kako mogu koristiti internet/mobilne podatke bez stvaranja dodatnih troškova? Treba li se nešto posebno uključivati ili? 

Unaprijed hvala!

icon

Najbolji odgovor od Zlatko 20 August 2021, 16:46

Pogledaj original

Odgovora 5

Razina korisnika 2
Bedž

Nema neke posebne procedure, osim što u postavkama mobitela moraš uključiti, ako nije, opciju roaming podataka, tj. omogućiti korištenje interneta u inozemstvu. Mobitel bi se trebao sam spojiti na partnersku mrežu u Njemačkoj Vodafone, a ako neće, potrebno je ručno pretražiti mreže i odabrati Vodafone. Ne trebaš brinuti ni za pozive, sve je isto kao da si u Hrvatskoj. 

 

Isto tako, prilikom povratka u Hrvatsku ili posjeta nekoj drugoj zemlji koja nije u EU potrebno je isključiti opciju roaming podataka jer ako zaboraviš, a odeš u recimo BiH ili Srbiju, možeš dobiti jaaaaako veliki račun jer za njih ne vrijedi tarifa kao unutar EU. Tako ti je 1MB interneta izvan EU 70 kn. 

Lijep pozdrav !

Nedavno sam se prebacio na A1 uz savršenu tarifu na pretplatu. Zanima me ako znate kolika je naknada u inozemstvu za podatkovni promet nakon što potrošim 15,66 GB bez dodatne roming naknade. Hvala

Razina korisnika 6
Bedž +6

Pa pogledaš u Moj A1 aplikaciji

 

 

Hvala

Razina korisnika 6
Bedž +6

@Matija 4000 , ja bih ti ipak savjetovala da pročitaš i ovo

https://www.a1.hr/privatni/inozemstvo/kontrola-troskova

 

jer cijena GB u roamingu može varirati pa sve do 1890 kn

 

Odgovori