Riješeno

Minimalna brzina na 4g

  • 16 December 2017
  • 4 odgovora
  • 4127 pregleda

Razina korisnika 1
Ovako, imam zte modem za data karticu(mobilni internet xl) i u zadnje vrijeme mi je internet dosta spor, pokušavao sam pronaći kolika mi je najmanja brzina a koja mi je kao zajamčena i nigdje to nemogu pronaći. Zovem vas i kolegica mi kaže da njoj piše 100Mbps. Ok ja imam 18, što je puno manje, pa me uputi da nazovem danas oko 9 zbog tehničara. Tehničar mi govori da kolegica nema pojma i ne razumije se u tehnologiju i da oni nemaju minimalnu brzinu, tj. izbjegava mi dati neki konkretan odgovor ali spominje brzine na 2g i 3g koje me uopce ne zanimaju jer se spajam preko 4g tj lte-a . I sad ona meni pokušava reći da to sve ovisi o mojoj lokaciji, di je bazna stanica i dali pokriva 4g. I na prvu vidi pokriva i sve super ali čim sam pitao za minimalnu brzinu više nisam bio ni blizu 3g niti 4g odašiljača pa se ona čudi da sam uopće spojen na internet. Pa me zanima, koja je minimalna dopuštena brzina, koja mi je otprilike zagarantirana brzina i pošto je razgovor snimljen ona kaže da vi ne nudite tj. ne reklamirate brzine na mobilinom internetu, kratak pogled na web shop " nudimo do 300mbps, ja imam 18,spojen na 4g u 00:55 poslije ponoći. I opet u krug gospodine niste blizu bazne stanice pa jeste pa ovo pa nemamo pa imamo. Pa vas molim da mi odgovorite na moj upit.
P.S.
Karta pokrivenosti je ljubičasta u svim smjerovima na meni oko mene i iznad mene. Znači imam 2g 3g i 4g na svojoj lokaciji
icon

Najbolji odgovor od jedinstvenokorisnickoime 16 December 2017, 12:43

Pogledaj original

Odgovora 4

Razina korisnika 1
Nešto mi je čudno ovdje.
Razina korisnika 1
bump
Razina korisnika 5
Mobilna veza ne radi kao fiksna i maksimalna dostupna brzina nije regulirana jer ovisi o previše parametara (udaljenost od bazne postaje, broj istovremeno spojenih korisnika, količina prometa, vremenski uvjeti, itd).

Varijacije su moguće, a to što kažu da usluga ide DO 300 Mbit/s ne znači da će ikad biti tolika (i ostvariva je gotovo pa u laboratorijskim uvjetima). Isporučuje se maksimum koji je dostupan u zadanom trenutku.
Razina korisnika 1
Ko ih j€b€, vidiš da ni ne odgovaraju

Odgovori