Riješeno

Kako prebaciti optički ONT u bridge mod ili uključiti port forwarding

• 31 October 2019
  • 30 odgovora
  • 6565 pregleda

Pozdrav,

Prešao sam jučer sa ISKON VSDL-a na A1 optiku i sukladno upitu prije potpisivanja ugovora (a nisam sam provjerio iz drugih izvora) da će se novi router moći prebaciti u bridge mod, nadao sam se da će konfiguracija kućne mreže biti trivijalna:

• spoji novi router
  • prebaci kabel od fiksne telefonije na novi router
  • prebaci UTP kabel koji vodi do mojeg FritzBox 7390 routera sa ISKON routera na novi A1
  • upiši novi usernam i password u Fritz da trigerira novu konekciju na net
  • i vesela Bosna!

No… šipak! Tehničari mi rekli da se taj Huawei (nisam zapamtio točan model, a trenutno nisam pri njemu) ne može prebaciti u bridge mod rada, a da za omogućavanje port forwarding opcija trebam napraviti… “nešto”.

Što točno trebam napraviti kako bih makar omogućio port forward i probao iskemijati nešto da ne moram baš sve funkcionalnosti sa Fritza prebacivati na Huawei?

Ima li netko neki bolji prijedlog kako da riješim problem što mi sada više nisu dostupni servisi koje sam preko dyndns-a i port forwardinga bio otvorio prema internetu?

I ima li netko ideju zašto mi ne radi Caller Id na fiksnim telefonima?  Tu sam barem očekivao bezbolan prelazak, ali i ta lađa mi je potonula… :(

Bilo koju informaciju što i kako činiti da ne izgubim cijeli tjedan na to bih vrlo jako cijenio.

Hvala unaprijed,
Mišel Mešnjak

icon

Najbolji odgovor od A1_Leona 8 February 2022, 17:03

Pogledaj original

Odgovora 30

Razina korisnika 3
Bedž +3

@RDash123 tvoj komentar sam malo prilagodila jer ovdje ipak preferiramo prijateljsku komunikaciju bez psovki :slight_smile:

Razina korisnika 1
Bedž

Ajde dečec razguli s tim tonom, ne mislim se s tobom raspravljat.

Sve što sam naveo je točno, isprobano i lako provjerljivo tko hoće probat.

Umjesto trkeljanja prvo nešto probaj, pa onda prosipaj pamet.

Evo ako je tako daj mi priloži linkove,slike,forum postove(može i na PM) na to što tvrdiš kao dokaze da je istina i ja ću priznat da sam pogriješio.
Ja sa svoje strane sam sve bar 10 puta provjerio a za tebe neznam.

I ne nisan nikakvo djete već sam starija osoba u 30ima.

@RDash123 tvoj komentar sam malo prilagodila jer ovdje ipak preferiramo prijateljsku komunikaciju bez psovki :slight_smile:

Nekome reći da govori “pizdarije” ili “gluposti” je na ovom ISP forumu uvredljivo?Aj nek sam i to doživio da se ovaj forum drži kao dječiji vrtić a vjerovatno i je jer vam je support baš nikakav.

Može li netko dati link na primjer gdje je privatni korisnik A1 usluga u HR uspio ONT zamijeniti svojim?

Riskirao bih s kupovinom ONT (možda CarlitoxxPro v2.0) kada bi našao način za izvući autorizacijske podatke iz HG8245Q2.

Našao sam samo primjer kod iskona: https://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3571845

Naravno da postoji nacin da se prebaci na drugi Ont i koristi u bridge modu sa bilo kojim ozbiljnim ruterom ,  mikrotik itd.…

Provjereno radi odlicno 😉

Koji ONT koristite?

Odgovori