PITANJE

Kako ograničiti brzinu interneta uređajima koji se spajaju na ruter?

  • 30 December 2021
  • 7 odgovora
  • 188 pregleda

  • Probio led s 1 postom
  • 4 odgovora

Zanimame postoji li mogucnost ogranicenje brzine u postavkama rutera za sve uredaje koji se na njega povezuju preko wi fi?


Odgovora 7

Razina korisnika 2
Bedž +1

Koji router koristiš

Koji router koristiš

Ubee

Razina korisnika 2
Bedž +1

Na tom uređaju QoS se ne može konfigurirati od strane korisnika, možete samo omogućiti ili onemogućiti QoS (Wireless>WMM).
Kada je omogućen, uređaj daje prioritet prometu prema pojedinom korisniku i aplikacijama te balansira propusnost.
Ako je onemogućeno, svaki zahtjev za prijenos mogao bi premašiti kapacitet mreže, čime bi se smanjila propusnost drugih veza.

Razina korisnika 2
Bedž +1

Ja imam FritzBox kao modem, ali imam i router of Huwaeii-a koji je na bridge(AP) modu i ima rate limit u sebi i s njime mogu kontrolirati svaki uređaj i njihov download/upload, ali on mi nije potreban kada imam turbo opciju

Hvala na odgovoru, moze samo pojasnjenje kratice QoS i WMM.

Razina korisnika 2
Bedž +1
  • WMM daje prioritet mrežnom prometu kako bi poboljšao performanse mrežnih aplikacija, kao što su video i glas. Svi routeri koji podržavaju Wi-Fi 4 (802.11n) ili noviji trebali bi prema zadanim postavkama imati omogućen WMM.
  • QoS omogućuje da odrediš prioritet važnog prometa za aktivnosti poput igranja igara i video streaminga. Najprije se šalje promet vaših aplikacija za igranje igara i streaminga, poboljšavajući performansem, a onda ostatak drugih aplikacija

Ne moraš se zamarati time, Ubee baš i nije najbolji uređaj za ovakve stvari pa ti preporucam da kupiš router koji ima takve opcije (npr. HONOR Router 3 koji nije skup) i koji ces spojiti na ubee modem.

Nisam se bas snasao, nikao nemogu pronaci QoS opciju kada se spojim na svoj ruter

Odgovori