Riješeno

IPv4 za VPN

  • 20 March 2021
  • 4 odgovora
  • 174 pregleda

Kako bih mogao imati samo IPv4 adrese dodjeljene mom homebox-u? Trenutno imam kobinaciju IPv4 i IPv6 adresa na različitim serverima i to me sprječava da se uspješno spojim sa VPN-om na poslovne severe.

icon

Najbolji odgovor od Pero357 7 May 2021, 11:12

Pogledaj original

Odgovora 4

Razina korisnika 2
Bedž +2

Vjerojatno imaš problema sa natiranjem adrese - najbrže ti je nazvati tehničku podršku na onaj njihov 0800091091, odmah u tijeku poziva ti stave da imaš javno dostupnu adresu (koja bi trebala biti samo ipv4), ugasiš/upališ router i to je to.

Žao nam je, ali to nikako ne možete učiniti sami kod kuće, kako ne biste nazvali i čekali nepoznato vrijeme za operatera, ne mislim da bi to trebalo biti teško. Zamislite da trebam ponovo vratiti poslužitelje, hoću li morati ponovno nazvati?

Razina korisnika 2
Bedž +2

Najbrže je nazvati, ali može se riješiti i drugim kanalima (npr. poslati zahtjev za istim e-mailom).

Možda kasnim, ali hajde da i ja dodam „svoja dva centa“, kako bi rekli Ameri. Naime, i sam sam nedavno imao sličan problem, i nikako da skužim o čemu se radi, zašto se ne mogu spojiti. Pokrećem vpn test na preporuku kolege, i tu sve štima. Ali i dalje nikako na server. Uvijek sam se smatrao kompjuterašem i skoro svaki problem uspijevao riješiti sam…ali i upornost ima granice…pa mi nije na kraju ostalo ništa nego nazvati. Doduše ni tu nije sve bilo lako – najprije nisu shvatili u čemu je problem, onda me opet šalju na neki svoj „lijevi“ VPN test….tumačim im ja da sam probao ali uzalud mi trud svirači. Nakon dugog povuci-potegni i nakon samostalnog guglanja konačno im kažem neka mi omoguće samo IPv4 adresu .A oni meni: pa što to niste odmah rekli? Valjda po onoj staroj: „Pomozi si sam, pa će ti i tehnička pomoći…“

Odgovori