Homebox ZTE MF286R

  • 29 April 2020
  • 19 odgovora
  • 9077 pregleda

Pozdrav, otvaram temu posto je a1 od nedavno u ponudu ubacio cat6 uredaj pa da se mozemo informirati  o problemima/upitima oko istog.

Moje pitanje je hocete li izbaciti azuriranje softwera kao sto je tele2 na b11 gdje se frekvencije mogu rucno zakljucat posto konkretno kod mene ruter mijesa frekvencije i razlike u brzini u 45 naprema 70 tijekom dana. Hvala!


Odgovora 19

Tele2 izbacio azuriranje? Meni nema nikakvog azuriranja za taj router

Pozdrav @Brunommm ,

na žalost za sada još nema te opcije, device automatikom ide po 2 dostupne frekvencije, to su najčešće 800+1800 Mhz.

Što se tiče updatea SW-a, uskoro ide nova verzija ali ona neće imati utjecaj na ovaj dio.

 

Lijepi pozdrav,

A1_Meri

Razina korisnika 5
Bedž +1
  • Brunommm

  • Zaključavanjem jedne frekvencije gubiš na brzini onda ti ne radi 2CA 4G+ ili LTE-A

Ja sam vlasnik ovog routera zadnjih tjedan dana i imam problem da svaka dva dana priblizno u isto vrijeme gubi konekciju na internet i nemogu se ulogirati u njegove postavke jer cak ni pocetnu stranicu ulogiravanja na router ne prikazuje ispravno. Nakon gasenja i paljenja sve se poslozi i bez problema funkcionira cca 48 sati. Sluzba za korisnike je poslala novu konfiguraciju koja ocito nije pomogla. Danas sam napravio tvornicki reset pa cu vidjeti da li ce i dalje to raditi. Da li netko ima iskustva sa ovakvim problemom.

@daworin krivo sam se izrazio.. Mislim na zaključavanje na 800+1800 mhz frekvenciju..  

@A1_Meri stvar je u tome sto ja vidim po ruteru.. Pronasao sam najbolju lokaciju i on otprilike svakih 2 sata naglo prebaci sa94 dbm na 97 dbm sa jako kratkim prekidom veze..  Zna prebacit i na 98dbm i onda se brzina za duplo spusti. Stvar je u tome sto uzasno nervira jer me danas dvaputa izbacilo iz online igrice upravo zbog toga.. Ponavljam ruter je na identicnoj poziciji cijelo vrijeme!!

@tom2001 zasad nemam tih problema..

Tvornicki reset nije pomogao :(. Sugerirana mi je zamjena kartice.

Razina korisnika 5
Bedž +1

Brunommm  Nema potrebe za zaključavanjem frekvencije najbitnije je da imaš dobar signal i aggregacije će raditi. I mislim da u tom FW koji ti spominješ ima samo Lock Band da nema Lock 2CA Problem je kod tebe slabi signal i zato ti se prebacije možda čak i na 3G ili na drugi toranj riješenje vanjske antene i to ove  http://shop.kerman.hr/Katalog/Detalj/104166

 

@daworin 

U redu, hvala.

Promotrit ću i tu mogućnost.

 

Pozdrav svima od novog clana

Razmisljam da uzmem homebox duo radi vece brzine ali citam ne bas sjajne dojmove ovdje na forumu. Da li se stvar popravila sa ovim novim routerom sto se tice brzine i stabilnosti? Imam A1 mobilnu pa sam probao brzinu po stanu, bude izmedju 15-140Mbps na nekim mjestima u stanu. Sada koristim Ht fiksni internet preko bakra i imam stalnih 20Mbps (ne moze vise zbog parice). Sto savjetujete, da idem na homebox ili da ne trazim kruha pored pogace? Hvala

Razina korisnika 5
Bedž +1

Nema i neće ni biti ažuriranja na zte 286  na A1. Tele2 jos je uvijek b03 a ovaj što spominjes b11 to ažuriranje dobiju samo nebrendirani routeri ima jos b13 i majnovije b15. Tako da imaš krive informacije........

Zamijenili su mi ruter koji se zablokiravao svaka 2 dana. Novi je radio bez prestanka 2 tjedna i morao sam ga iskljuciti i premjestiti i sada ponovo radi sto je radio prvi ruter da se svaka 2 dana blokira. Stvarno nemam ideje sto se dogadja da to radi. Da li kod mijenjanja IP adrese ili frekvencije….

Upravo sam pred 3 dana instalirao novu verziju rutera no javilo mi je da je došlo do pogreške pri instalaciji, i više ne mogu instalirati ponovno update. Kako da ponovno instaliram update? Da možda hard resetam ruter?

Upravo sam pred 3 dana instalirao novu verziju rutera no javilo mi je da je došlo do pogreške pri instalaciji, i više ne mogu instalirati ponovno update. Kako da ponovno instaliram update? Da možda hard resetam ruter?

Moje isprike, sad sam provjerio piše da imam ovu verziju te nemože naći novu, također piše da sam ažurirao firmware…
 

 

Razina korisnika 3
Bedž

U Detaljne informacije se uvjeriš je li imaš najnoviji SW.

 

 

Razina korisnika 1
Bedž

Možda netko zna koje su promjene na novoj verziji softverau odnosu na raniji? 

Razina korisnika 3
Bedž

Poboljšava brzinu downloada,

 

a nekome i više.

4G i 4G+ routeri | A1 Forum

Poboljšava brzinu downloada,

 

a nekome i više.

4G i 4G+ routeri | A1 Forum

Hvala puno na pomoći,. sad sam pogledao i imam najnoviju verziju instaliranu no otkad sam je instalirao iskreno brzine su samo ponekad bolje, cesto su zapravo iste :< (oko 45-50 mbps), rijetko kada skoce brzine na 60 mbps

Pitanje za svih molim vas. Je li moguće se spojiti sa ZTE mf286r na kod mene novu stanicu od telekoma?

Bedž

Ako staviš HT sim karticu, spajaš se na HT mrežu.

Ako u routeru ili mobitelu imaš A1 karticu, spajaš se na A1 mrežu i njihov odašiljač.

Ako se negdje u tvojoj blizini gradi nekakav odašiljač, a ne nužno tvog operatera, to tebi neće ništa utjecati i ne, nije moguće ako koristiš Homebox uslugu spajati se na mreže drugih operetera.

Odgovori