PITANJE

Homebox internet

  • 8 December 2020
  • 11 odgovora
  • 814 pregleda

Po prvi puta se javljam na ovom forumu i imam pitanje. Već desetak dana internet  preko Homebox-a koji mi je ranije bio i do 30 Mbps tijekom dana i nikada nije padao ispod 20 Mbps ,a noću i 50 Mbps, jako je usporio i sada rijetko danju prelazi 10, a noću 20 Mbps.

Nalazim se u Rijeci na lokaciji Šetalište 13. divizije i po kartama tu bi trebala biti jako dobra pokrivenost 4G mrežom. U čemu je problem ako do nedavno nije bilo nikakvih usporavanja interneta, a sada se desio takav drastični pad.

Ono što prije nije bilo je i to da je upload sada dvostruko veći od downloada, a mislim da bi trebalo biti obrnuto.

Molim pomoć


Odgovora 11

Neoslanjaj se toliko dobro na 4G.Brzina i ping ti jako ovise koliko je korisnika spojeno na odašiljač/baznu stanicu.
Bakar/COAX/Optika je way to go.

Razina korisnika 3
Bedž

U zadnje vrijeme brzine su dosta pale. Dok sam bio na Homeboxu brzina downloada bila 30-50Mb/s, a otkako sam prije mjesec dana prešao na Flatbox ponekad jedva 20Mb/s (uglavnom 10-15Mb/s). Veća brzina uploada od downloada je pokazatelj zagušenosti bazne stanice, što u osnovi svima nama i jest problem.

Razina korisnika 2

Hrpa korisnika od tele2 je presla na a1 u zadnjih 1-2 mjeseca, to je razlog padu brzina na mjestima gdje je sve bilo relativno u redu

Razina korisnika 3
Bedž

To znam, ali što će A1 učiniti u vezi s tim? Kad sam prelazio kod njih, obećavali su mi brzinu downloada do 116Mb/s, a ja nikada ni pola nisam imao. Sada imam desetinu obećanog, a oni ništa ne rade na poboljšanju.

Razina korisnika 2

Ne mozete nista napraviti jedino uzeti fiksni internet ili mobilni od nekog drugog operatera

Razina korisnika 3
Bedž

Cirkus sa superbrzim internetom se nastavlja.

 

 

Ma, bravo, A1.

Istina bazne stanice su im u banani. Čak su nesto i napravili po tom pitanju.. Ali trenutno jedino sta mozes traziti novi ruter ili cekat da naprave više baznih stanica.. Ja sam imao 70mbs prije 1 mj 5mbs sad mi je zlatna sredina 30mba

Cirkus sa superbrzim internetom se nastavlja.

 

 

Ma, bravo, A1.

Ja nerazumim što nisi shvatio/shvatila mobilni internet ti ovisi koliko je korisnika spojeno na baznu stanicu jednostavno neočekuj neki superbrzi internet ako si na lošem mjestu.
I još jednom ponavljam.
Mobilni internet se nikako nemože mjeriti sa landline iliti ga Bakrom/COAXom/Optikom jednostavno NEMOŽE.

To je da ideš uspoređivat mercedesa s fićom.

Razina korisnika 3
Bedž

Mislim da ti nisi shvatio. Brži internet od 20Mb/s ne ide preko bakra, a kabel i optiku u svom dijelu grada neću imati NIKADA. Jedina opcija za brži internet je bila bežična, koja je trenutno potpuno u banani. Obećanja iz oglašavanja o brzom internetu se moraju ispoštovati, u suprotnom je to obmana, a gužva na baznim stanicama nije nikakav izgovor.

@Ord dobro jesi ti stvarno iti malo normalan svi tvoji postovi su sve nevalja jad bjeda a očito nerazumiš kako šta radi i zbog čega.
Prekopavanje bušenje i ostale gluposti.

 

A ovo tvoje da se nemože imat vise od 20MBit na Bakrenoj parici je obična pizdarija osim ako ti nije parica totalno u kaosu ili si stvarno jako daleko od centrale.

A nebi ti niti ISP nudio brzine na VDSLu da se stvarno nemože provest.
TCom ti nudi najviše 50/10 za VDSL Bakar koliko znam,


Evo ovo ti je kod mene doma na bakru udaljen jedno 600 metara od centrale.

https://i.imgur.com/EkeF9RS.png

 

Razina korisnika 3
Bedž

Očito da ti nemaš pojma. Ne pišem napamet, nego ono što sam imao i što sad imam, i nikoga nisam nisam vidio da preko parice ima brži internet, kojeg vjerojatnije ima onaj koji živi pored same centrale, ako ga ista centrala podržava. Treba ti biti jasno da 96% građana ne žive pored centrala, pa su zadovoljni ako dobiju i barem 20Mb/s.

A kopanje i bušenje ti ovdje neću ni komentirati.

Odgovori