Riješeno

Homebox brzina nakon potrošenih 100 GB prometa

  • 27 Prosinac 2017
  • 10 odgovora
  • 6255 pregleda

dali imašanse da se poveča minimalna brzina sa1mb na barem 3 do 4 mb
icon

Najbolji odgovor od A1_Marko 27 Prosinac 2017, 12:47

@dpelko1

Za početak, molim te da pripaziš na naslov pri otvaranju teme. Naslov 'homebox' većini članova na forumu ništa ne znači, pa će tako možda ta tema biti manje posječena i možda će izostati odgovor na tvoje pitanje.

Također svakako provjeri postoji li možda već takva tema u kojoj postoje neki odgovori. Nema smisla da se isto pitanje provlači kroz desetke tema na forumu. Pokušavamo na taj način forum napraviti preglednijim i lakšim za snalaženje svim korisnicima.A što se brzine interneta tiče, probaj nam dati malo više detalja.

Kakve brzine su bile prije?

Jesi li možda potrošio 100GB prometa, pa je sada brzina ograničena zbog toga?

Na kojoj je trenutno tehnologiji Homebox spojen (2G, 3G, 4G) i kolika ti je razina signala (to možeš vidjeti u sučelju Homeboxa na 192.168.0.1)?

Probaj napraviti speedtest i ovdje staviti rezultate.
Pogledaj original

Odgovora 10

@dpelko1
Za početak, molim te da pripaziš na naslov pri otvaranju teme. Naslov 'homebox' većini članova na forumu ništa ne znači, pa će tako možda ta tema biti manje posječena i možda će izostati odgovor na tvoje pitanje.
Također svakako provjeri postoji li možda već takva tema u kojoj postoje neki odgovori. Nema smisla da se isto pitanje provlači kroz desetke tema na forumu. Pokušavamo na taj način forum napraviti preglednijim i lakšim za snalaženje svim korisnicima.

A što se brzine interneta tiče, probaj nam dati malo više detalja.
Kakve brzine su bile prije?
Jesi li možda potrošio 100GB prometa, pa je sada brzina ograničena zbog toga?
Na kojoj je trenutno tehnologiji Homebox spojen (2G, 3G, 4G) i kolika ti je razina signala (to možeš vidjeti u sučelju Homeboxa na 192.168.0.1)?
Probaj napraviti speedtest i ovdje staviti rezultate.
radi se o tome da kad se potroši 100gb brzina smanji na 1mb a to je stvarno malo naravno da sam potrošio i onih100gb za 30kn pa kad se već smanjuje brzina da to bude bar 4mb
Razina korisnika 2
Evo ja cu ti odgovorit. Ne.
Katastrofa...pa i 4 je zbilja malo obzirom na eksponencijalno rastuci sadrzaj stranica.
Razina korisnika 4


Ima rješenje, daj im još novca ukoliko je moguće imati dvije aktivne opcije, nisam siguran 🙂
Ljudi jednostavno me zanima kako funkcijonira sa homeboxom, dođem sa mora 02.09 i 09.09 sam već potrošio 100 G, napišem prigovor i to traje i traje dobijem dodatnih 100G i već sam ih potrošio, šta znaći 200G sam potrošio i niti mjesec dana, pa dali je to normalno alo 200 G, koja je to prevara, šta su oni meni uvalili, a kao boje je brže i bla bla bla. Već sam sa njima skoro 12 godina sve sam prebacio na njih i eto ti sada ispadaš glup do bolja koja prevara. Dali mi netko to može objasniti 200 G u niti mjesec dana.
Razina korisnika 5
Bedž +5
Pa što si radio? Gledao filmove, tekme, koncerte ili samo surfao? Skidao nešto? Odgovore znaš samo ti.

Evo što sam ja primjetila, a imam gige samo u tarifi. Te gige lete i lete i lete, dok si reko 2 dana ode jedna giga na mobitelu. A onda je A1 slavio rođendan i poklonio nam 20 giga svima. Utrnula mi pozadina, ukočili mi se prsti, beskrajno gledanje gluposti na youtubeu...rezultat? Nakon 7 dana ali stvarnog korištenja svih onih velikih potrošaća podataka-propalo mi 15 giga. Čim ih je popapala mica maca, u roku pol dana ode mi pol gige iz tarife samo što sam prolistala par novina u Chromeu 🙄
Gledao serije i klinci na yube tubeu, klasika, pa to nemože potrošiti 200G,kada sam imao ruter na parici potrošnja mi je bila 30-40G sve isto kao i na homeboxu, a ovdje sada trošim 200G,mislim da tu nešto ne štima
Razina korisnika 7
Bedž +3
Ako je bolja slika a za razliku od parice "leti" u HD-u, itekako je moguće. Nije isto ako se gleda serija u maloj rezoluciji preko parice jer brže ne ide i preko HB-a na 4g.

Razlika je u rezoluciji...1080p 10min videa je oko 700 mb dok 4k je oko 2-2ipo GB.
Samo da kažem za iskustvo vezano za homebox,znam da nije mjesto al eto- vip je tragedija.
100 Gb je dovoljno samo za jednu osobou i ni jednu više,zapamtite to. Internet svako malo pukne,telefon ne radi na 4g mreži,žališ se i ništa ne postigneš i maks brzina 116 gb kaži,ali nisu naveli da je to ukupna brzina koja se dijeli po korisnicima u vašoj okolici.
Ruter koju daju,u mom slučaju Huawei B310s-22,doseže najviše 80 mbit,ali po noći zna često trzati od 3mbit do 45mbit.
Živim u Kaštelima. Karticu iz rutera stavim u mobitel (Samsung galaxy s7 edge) i doseže brzinu do 135 mbit (preko ograničenja koji oni navode u ugovoru i ponudi do 116 mbit).

Ali imaš homebox u tele 2 na koji cu ja prijeći za 2 mjeseca čim mi istekne ovaj šugavi ugovor sa vipom, tele 2 daje 1000 Gb prometa po punoj brzini mjesečno za razliku od vipa koji daje 100gb,
tih 1000Gb se troši jedino od 18:00 do 23:00 svakog dana! Nema teoretske šanse da netko može to potrošiti u mjesec dana i sa 4 člana u obitelji da surfaju 0-24,nema. A i ako potrošiš pada ti brzina na 1mbit kao i kod vipa ali kao što sam naveo,1mbit imas samo od 18:00 do 23:00,ostalo vrijema ti je puna brzina a u vipa je od 00:00 do 08:00,sramota. Korisnik sam 12 godina kod vipa, i telefon i internet i mobitel,ja i još 4 člana u obitelji,neki od njih preko 14 godina ali neće zadugo.

Ubuduće,nikada ne sklapati odma ugovore već bez ugovorne obveze uzeti na mjesec dana i probati pa vidjeti. Srdačan pozdrav a vip-u zbogom za 2 mjeseca.

EDIT: napravio sam profil samo radi komentara.

Odgovori