Homebox - brzina interneta

  • 11 September 2017
  • 128 odgovora
  • 32671 pregled

Razina korisnika 1
Pozdrav svima,
dakle zbog lokacije na kojo jse nalazimo bilo je ili 4G internet ili MAXtv-internet... nema baš neke ponude.
Informirali smo se o ovom VIP 4G homeboxu par mjeseci, imamo VIP 4G smartphone koji rade OK, svjesni smo kaj je to "flat" ponuda, sve 5. Zvali nas iz "zastupniče tvrtke" da nam nude zbog lokacije TURBO homebox... bili smo u VIP centru, kažu nam pazite da li vam dobro radi signal ostalo je "easy peasy".

Došao uređaj MF283 plus, čekali uključenje 2 dana, ajde ono, nije drama... počeli mi koristiti, sve radi... piše full signal, 72mb/s... spojio sam i antene, ajde nisu riblja kost pa koga briga nek se nađu.

Idem gledat malo live stream. I kreće... Trza. Smanjujem rezoluciju. Sa 1080 na 720. Trzucka, al slika je ono... srećom znam napamet brojeve igrača i pozicije. Upalio youtube, HD. nema šanse. rušim opet na 720.

Dakle, idem na speedtest:Hmm... turbo kažete-- 120mb/s...
OK

Idem provjerit simple uploadom i downloadom filea. Uzmem 160MB, dižem na we transfer.
160 MB uploada 95 sekundi.
160 MB downloada 58 sekundi.

E sada... jel to nekaj čudno, ili kaj? Da možda probam reinstalirat Wifi software na laptopu? Ali i SmartTV se vuče.

Odgovora 128

Razina korisnika 1
Večeras je još gore... da li je to normalno da je tako sporo ili je ipak meni tu preslaba usluga?

Bok,
Brzina na Homebox ovisi o više faktora na mreži,a najviše o jačini i vrsti signala.
Pokušaj u postavkama Homebox provjeriti koja je jačina ( koliko crtica) i vrsta signala (3G ili 4G.)
Druga stvar je, radi li se mjerenmje brzine preko kabela ili wlan.
HAKOM proporučuje da se mjerenje radi preko LAN kabela.

Ukoliko je brzina i dalje niska, javi se u Službu za korisnike kako bi se napravile dodatne provjere.
Razina korisnika 1
Vip signal je maximalan. sve crtice i 72MB/s.
Sve radim i gledam preko Wifi-a.

Sada ću baš testirat VIP stick koji imam. Njega smo koristili prije Homeboxa. Dakle, stara smo mušterija, pa se nadam da nećemo biti razočarani Homeboxom 🙂
Razina korisnika 1
Evo dakle malo usporednog testa

HOMEBOXVIP STICKVIP MOBITEL4G hotspotSIMPA Zmajska MOBITEL$G hotspot

meni se čini da nemaš 4G signal nego samo 3g. premale su to brzine za 4G ,neka me isprave ako grješim.
Razina korisnika 1
A nemam pojma. Piše 4G 72Mb/s na propeties. Idem baš malo danas u jedan shopping centar u ZGu gdje ima službeni VIP centar (jer ovi zastupnici su mi znali tako stručno obaviti posao da sam dobivao duple račune mjesečno jer su napravili račun i za cash i za amex). Pa ću malo zagnjaviti tamo "šalter-staff" da vide kaj se zbiva...
Razina korisnika 1
Sada sam testirao svoj Simpa ZMAJSKA 4G hotspot u ZGu. I kaže meni 60,22 upload i 25,30 Download...
Lijepo uskoro ja u VIPcentru pa neka meni oni kažu da li ja tamo imam ili nemam 4G mrežu kako su garantirali... citiram zastupnika: "da da tamo smo upravo obnovili repetitore"
koliko sam ja informiran - svi mi koji živimo van velikih gradova ZG , ST, OS itd .. NEMAMO 4G nego samo poboljšan 3G , a to nije isto.Lažu nas , a nema prave pokrivenosti 4G signalom - posebno ovdje u slavoniji za zagorje ne znam ali po očitanjima sa speedtesta to nije 4G. LP
Razina korisnika 1
HAKOM kaže da imam 2 km do LTE bazne stanice, zračna linija je više manje slobodna (nema brda, a sigurno ne nebodera 🙂 )
Danas navečer od 19 sati kaže HAKOM da se testira preko kabela pa ćemo vidjet.
Nece ti nikad biti veća..mislim da je problem primarno u modemu.Izvadi karticu vanka i stavi je u svoj mobitel i testiraj na 4g.... ovi mf 283+ su tesko sranje...bilo bi dobro kad bi nudili neke bolje uredaje sa lte 5 /6 podrskom, ili mouda kupiti kakav drugi....nadalje oni kazu da brzina ovisi i o broju korisnika na repetitoru i sl...ja i uz vanjsku antenu (duplu) na kilometar od bazne stanice ne hvatam vise od 20mbit
AADIM ! 1 km i 20 mbit je katastrofa za 4G.
reklamiraju jedno dobijes drugo... mislim da cu isprovati "gregora" i njegov pokucni internet...mozda su bolje brzine
moj sin ima pokućni i zadovoljan je ,50d/50up. LP
i to je malo za 4G mrezu jer je to u biti 3G odnosno HDSP brzina al bolje od 20 svakako
da slažem se , kako sam već napisao - mi nemamo 4g , nego poboljšani 3g LP
Da se malo nadovežem na ovu raspravu. Uzeo prošle godine Homebox Turbo. Dođe, spojim, testiram, ajme ludnica 60M download i 62M upload!! S obzirom da sam u Zagorju, odlično. Ni jedan fiksni ne može ni blizu tome. Prolazi tako vrijeme i sve manje-više radi kako treba, do prije nekih dva tjedna. Sve nekako sporo primjetih, ali ne obračam baš pažnju sve do danas, kad pokrenem Speedtest i kad ono u čudu:1.93M download i 28.9M upload. !!!!! Ljudi moji OVO NIJE ISTINA.

Samo da se nasmijem. Nazval sam sad službu za korisnike i ajme meni uspio ih dobit za 61 minutu. Da bi mi prvo rekli na Vašem Windows sistemu .... na to ih prekinem i velim da nisu Windowsi, već Mac, EEE onda pogotovo nešto ak je jaki upload, download pada itd..... bla, bla. Ma ko tu koga .ebe. Nakon toga opterećenje je na odašiljaču??? Prodaju nam fore za malu djecu. koga vraga su nudili 4G homebox, znate to je super brzi internet bla, bla, bla. i kaj sad kad se spoji više korisnika svi smo u banani. Krasno. No ako se ne varam prema nekom ugovoru i natuknicama od HAKOM-a, ukoliko operater nije u mogućnosti ispoštivati bar 70% dogovorene brzine imamo pravo na raskid ugovora. I nekako mi se čini da će se to i dogodit. Ovo je totalna pljačka, uredno uzimaju pare i još obračunavaju kamate, ak ne platiš u roku, i 202 poruke i sto čuda, a kad ih zoveš nemreš ih dobit, a i onda daju takve odgovore, koje usput čitaju iz uputstva koje im je netko napisao, jer naravno nitko od njih nezna ništa.

Uopće nije više nikome za vjerovati bilo šta, svi obećavaju brda i doline, a onda nakon godinu dana te odj... i prebacuju na neku drugu firmu (kaj se tiće spajanja) u mom slučaju dobivam internet preko Iskona, a Vip-ov sam pretplatnik. SRAMOTA, samo s time ću završiti SRAMOTA.
Poz svima koristimo hombox uređaj i imam velikih pritužbi na brzinu koja varira od 30mb do 0 a često se nemože ni izmjerit speed test aplikacijama.Dogodi se čak da nema uopće.Žalio sam se ali u vipu vele da je to normalno.Tražio sam i prekid ugovora ali uzalud
Jako sam nezadovoljan homboxmom a nitko nista nepokušava da bi to rješio
Pozdrav @AlenIvanic
variranje brzine na mobilnoj mreži koju koristi Homebox uređaj je normalno, ali opet ne u tolikoj mjeri da brzina padne na nulu.
Bilo bi svakako dobro da prijaviš Tehničkoj podršci situaciju i da im se po mogućnosti javiš kada ti se dogodi da je protok podataka spor.
Prijava i analiza u realnom vremenu daje puno bolje rezultate kod traženja uzroka problema.
Isto tako...
- Kada ti brzina tako katastrofalno padne, pokušaj napraviti restart Homebox uređaja i vidi ima li kakvih promjena na bolje. (ovo je čisto kao metoda provjere da se pokuša odgonetnuti je li problem vezan uz uređaj)
- Kakva ti je razina i vrsta (2G, 3G, 4G) signala u trenutku kada je protok podataka slab?
- Kako su spojeni uređaji na Homebox (LAN, WLAN)?
- Koji je uređaj (proizvođač i model) u pitanju?
Poz evo trenutno je brzina 2.6mb

[img]12aa4c65-a353-4d5a-94ce-f2b6113b674e.png[/img
Alo je to normalno onda to nije uredu od djelatnika u vip centru koji su rekli da će biti ne manje od 20 mb sto je i bilo ali samo neko vrijeme]
Ma katastrofa je homebox zva sam službu nešto smo poštelali ali isto
Pozdrav, imam hombox nekoliko mjeseci i do sad mi je bio solidan,.odnosno brzine interneta su odgovarale našim potrebama. Što znači malo mobitela, malo smart.tv i malo android box. No prije nekoliko dana brzina mi je pala.ispod 5 mbs, odnosno negdje je oko 3 mbs. Kaj predlažete? S obzirom da sam do pojave slabijih brzina koristio homebox bez inih antenica, stavio antene i ništa se nije promjenilo.
Tnx.
Razina korisnika 7
Bedž +3
Brzina je konstantno oko 3 ili povremeno? Mijenjao položaj HB-a ili je uvijek na istom mjestu, oko njega dodavao neke uređaje koji bi mogli ometati prijem signala?

Ako je sve isto kao prije, zovi SZK i prati putanju do tehničara i prijavi.
Recimo da je konstantno oko 3 Mbs.plus minus par.Mbs.

Odgovori