PITANJE

Čudno spajanje na internet

  • 3 December 2021
  • 15 odgovora
  • 331 pregled

Razina korisnika 6
Bedž +6

Pitala bih cijenjene forumaše kaj se to dešava mom mobitelu. Prvo ću objasniti kak sam uopće došla do ovog buga.

Išla sam u ručno traženje mreža i ručno odabrala 4G A1 trenutačnu mrežu. Nakon odabira nestala je ikona 4G u status baru i nije se pojavila, ali svejedno sam imala internet,tj.obadva browsera- Chrome i Samsung Internet browser bez problema su otvarale bilo koju web stranicu, pa sam čak i izmjerila brzinu

 

Na slikama se vidi da nema internet veze, nije uključen BT niti wi-fi. Google trgovina je "primijetila" da sam offline, Galaxy Store nisam mogla ni otvoriti, odmah na početku je pisalo da nemam internet veze. Dakle, sve aplikacije osim browsera "otišle" su offline, a u obadva browsera ja sam uprkos tome mogla surfati i pretraživati bilo što.

Kak je to moguće i koja je to uopće veza?


Odgovora 15

Meni je to čudno, treba to prijaviti (istražiti).

Razina korisnika 6
Bedž +6

Ne znam komu da prijavim-Samsungu ili A1? Samsung ima opciju direktnog spajanja tehničara na mob kroz Samsung Members aplikaciju

Prvo zovi teh. službu A1.

Razina korisnika 2
Bedž +1

Ne vidim zbog čega bi ovo bio problem u A1 kada ti se na mobitelu ne prikazuje kako treba

Razina korisnika 6
Bedž +6

I meni se čini da nema veze s A1, to mi se počelo dešavati nakon nadogradnje na Android 12 i to ne odmah, već nakon par dana. Mobitel inače radi odlično, osim par sitnih bugova nemam nekih primjedbi na A12.

Razina korisnika 1
Bedž +3

@nickno  pozdrav! 

Slažem se s tobom, ovo zaista je čudno :thinking:  Nisam shvatio u tvom prvom postu, jesu li mobilni podaci uključeni ali se ne prikazuju na status baru ili su oni isključeni, zajedno s BT-om i WiFi-jem no i dalje ti je dostupno surfanje, dok ostale aplikacije prepoznaju da nema internet veze? Možda mi je neka bitna informacija promakla pa te molim za pomoć :slight_smile:  

Razina korisnika 6
Bedž +6

@A1_Filip , da, mobilni podaci su uključeni, wi-fi i BT isključeni i kada idem na ručno traženje mreža, nakon prekida trenutne veze zbog traženja mreže i nakon odabira 4G A1 mreže ne pojavljuje se više ikona 4G u status baru i to sve aplikacije "prepoznaju" kao "nema internet veze", osim obadva browsera- i Chrome i Samsung internet browser jedini imaju vezu i dalje, i mogu normalno surfati. I ono kaj vidim- postavke interneta automatski su upisani u browserima kao početna stranica https:// a1.hr, to je valjda normalno kad je u mobitelu A1 sim kartica

Razina korisnika 1
Bedž +3

@nickno  shvaćam. Znači mobilni podaci su uredno uključeni, internet vezu bi trebala imati, kako putem browsera tako i putem svih aplikacija koje zahtijevaju pristup internetu. No iz nekog razloga ti se na status baru ne prikazuje povezanost s internetom preko mobilnih podataka te se na temelju toga aplikacije ne otvaraju. Zaista čudno, ovakav primjer još nismo zaprimili :open_mouth: No nekako zaključujem, s obzirom na to da generalno imaš vezu i pristup internetu, da nije problem u samoj vezi već u prikazu mobilne veze u statusnoj traci pa je moj savjet kontakt prema Samsungovoj podršci. Kako si navela da su problemi nastali prilikom nadogradnje sustava, to bi mogao biti razlog. Ako ćeš imati dodatnih saznanja, javi nam a ako će trebati dodatna podrška, znaš da smo tu za tebe :relaxed:

Razina korisnika 2
Bedž +1

Iako ovo zvuči glupo, da li si probala ugasiti VPN. Ja također imam slične probleme često na kompjuteru ako koristim startup na VPN-u mada to nije isti OS ali svejedno.

Razina korisnika 6
Bedž +6

@A1_Filip , da, pisala sam Samsungu i njihov odgovor je bio vraćanje uređaja na tvorničke postavke, jer imam i nekih drugih sitnih bugova, neki poremećaj sinhronizacije i očito zaostatak nekih datoteka s A11, pa ću vrlo vjerojatno prvo resetirati mob, a ako bum i dalje imala problema, otići u Samsungov servis da oni provjere kaj ne štima. Znam da mogu računati i na vašu podršku, ta dobila sam je uvijek bez problema 😊.

@Cole , nije to klasičan VPN, to je VPN od Lookouta, oni su mi rekli da se njihov VPN koristi isključivo zbog provjere linkova, a ne kao tuneliranje cjelokupnog prometa kroz njega 🙃, dakle ja surfam, a Lookout samo budno nadgleda da ne naletim na neki malware i sličnu gadost 😁

Razina korisnika 3
Bedž +3

@nickno :heart_eyes:  Uvijek je lijepo s tom podijeliti mišljenje, razmišljanje pa i ovako se u kasne sate samo zahvaliti na ugodnom razgovoru. :slight_smile:

Imam isti problem ali na A1 SRB mrezi bez obzira da li je 2g, 3g, 4g ili auto connect. Imam samsung a72 i od kad sam dobio android 12 isto se desava. Imam pristup internetu ali u status baru nista.

Razina korisnika 6
Bedž +6

Meni se to ispravilo valjda u nekom updateu, jer nemam više taj problem. Nisam resetirala mob na tvorničke postavke,nije mi se dalo ponovno postavljati mob 😬🤭

Razina korisnika 1
Bedž +3

@nickno drago mi je vidjeti da se s update-om situacija oko prikaza veze na status baru popravila! 😄 @vkk update možda pomogne i u tvom slučaju!

@nickno drago mi je vidjeti da se s update-om situacija oko prikaza veze na status baru popravila! 😄 @vkk update možda pomogne i u tvom slučaju!

Da ali nazalost nema dostupnih update-a za moj telefon trenutno

Odgovori